2013. július 25., csütörtök

Örülünk egy (néhány) megjelenésnek

Néhány hete került (ismét) a látóterembe Jennifer Egan, és hogy mennyire jó lenne, ha magyarul is kiadnák a könyveit. Meglepő módon a Libri az a kiadó, amelyik eleget tesz a kívánságomnak, nem pl. az Európa vagy a Park, akikre gondoltam:

Jennifer Egan: Az elszúrt idő nyomában
(Eredeti cím: A Visit from the Goon Squad)

Ráadásul tök hamar itt lesz, július 31-én fog megjelenni, szóval a Libri tényleg a kedvemre tesz. Igaz, 3490 Ft lesz a bolti ára, de előbb-utóbb úgyis leakciózzák, én pedig elég türelmes vagyok ebből a szempontból.

Ez a fülszövege:
"A szokásos figurák mellett sétálunk el: a lepattant fazon a török kalapjában ma is ugyanúgy próbálja becsalogatni a népet a Casbah-ba, mint mindig, és a Condor és a Big Al's előtt is ott lebzselnek rendesen a kurvák meg a sztriptíztáncosok. Punkok jönnek szembe és röhögve rázzák az arcunkba az ismeretlen drogokkal teli, apró zacskóikat. A forgalom meg csak hömpölyög végig a Broadwayn, az emberek dudálnak és ránk integetnek a kocsiból, mintha egyetlen, óriási buli lenne az egész város."
Beszívott éjszakák és átbulizott nappalok, fülledt rockkoncertek és hűvös produceri irodák, féktelen ifjúság és pusztító felnőttkor. Jennifer Egan hamisítatlan rock'n'roll-regénye teljes keresztmetszetét adja az amerikai zeneőrület három generációjának, a 80-as évek punkzenekaraitól kezdve a 90-es évek zeneiparán át a nem is olyan távoli jövőig, ahol a rajongás a legnagyobb árucikk, és a csecsemők töltik le a legtöbb zenét a netről.
Hősei egytől egyig a nagy amerikai álmot kergetik: Bennie, a digitális tisztaságmánia gumipopjából kiábrándult zenei producer; a kleptomániájával küzdő Sasha; Lou, a tizenéves lányokat csábítgató, majd csúfos véget érő médiamogul; Scotty, az öregkorára rockikonná váló expunk gitáros; La Doll, a diktátoroknak dolgozó, bukott PR-zseni és Kitty Jackson, a 19 éves filmsztár és szexszimbólum is - ki több, ki kevesebb sikerrel. Ám az idő múlása és az elkerülhetetlenül bekövetkező felnőttkor végül mindannyiukat eléri, s csak egyetlen dolog marad, ami örök és állandó: a zene iránti végtelen szenvedélyük.

Jennifer Egan metszően okos, fergeteges humorú és felkavaróan érzelmes könyve olvasók millióit hódította már meg Amerikában. 2011-ben megkapta a Pulitzer-díjat, és azóta több mint 30 nyelvre lefordították."

Az ekultura.hu-n pedig az Európa őszi megjelenéseiről olvashatunk, van köztük néhány érdekesnek tűnő könyv.



7 megjegyzés:

  1. Hurrá, tegnap már én is örvendeztem egy sort! A borító is olyan szép...

    VálaszTörlés
  2. Igen, mindketten Dórinál. :) Nekem is tetszik, örülök, hogy a Libri normális könyveket is ad ki.
    A címe hogy tetszik?

    VálaszTörlés
  3. úristen, rég dobogtatta meg ennyire valami a szívemet :)
    annyira jó a borítója is!
    nagyon remélem, hogy jó lesz a fordítás!

    VálaszTörlés
  4. Pedig te már olvastad angolul. :) Asszem, kb. nálad figyeltem fel rá.
    Én is.

    VálaszTörlés
  5. Úristen :) Azóta kaparom a falat ezért, hogy @entropic írt róla, de nem is reménykedtem benne, hogy kiadják magyarul... Az új Franzen mellett most ez lett a másik legvárósabb megjelenés :)

    VálaszTörlés
  6. egész jó a címfordítás szerintem.

    VálaszTörlés