2013. augusztus 30., péntek

Augusztusi zárás és szülinapi buli

Borgos Anna – Szilágyi Judit: Nőírók és írónők Parti Nagy Lajos: A vak murmutér Zadie Smith: A szépségről José Luís Peixoto: Egyetlen pillantás nélkül

Borisz Akunyin – G. Cshartisvili: Temetői történetek Michael Chabon: Jiddis rendőrök szövetsége Máté Angi: Kapitány és Narancshal Virginia Woolf: A hullámok

Alexandra Popoff: Szofja Tolsztaja élete Alma H. Bond: Ki ölte meg Virginia Woolfot? Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején Jasper Fforde: Egy regény rabjai

Amilyen mértéktartóra sikerült a július a két darab Ginny nénivel, annyira dőzsölős lett ez a hónap, bár megjegyzem, hogy mind ajándék volt, ergo nem tehetek róluk, a lelkem, mint a patyolat.
A Nőírók és írónők vicomte szülinapi ajándéka, kiválasztotta a legnagyobb, legvastagabb és keményfedelű könyvet, mert annyira szeret engem. Én is őt, ezért három könyvet kapott tőlem a névnapjára. A vak murmutér, A szépségről, az Egyetlen pillantás nélkül és a Temetői történetek sztimi53-tól kapott ajszik, nem szabad egy elvonón lévő szenvedélybeteggel ilyet csinálni. :) A Jiddis rendőröket Nimától, a Kapitány és Narancshalat Heloise-tól kaptam, amikor másodjára jártunk Szegeden. A Szofja Tolsztaja élete, a Ki ölte meg Virginia Woolfot ?, a Szerelem a kolera idején és az Egy regény rabjai kis társaságunk ajándékai, nagyon örülök, hogy ennyire egymásra találtunk öten.
Kicsit ömlengek a Nitával közösen tartott szülinapunkról: nagyon szép és nagyon finom tortát kaptunk, epertorta volt, ujjnyi vastag tejszínhabbal lefújva, marcipánrózsákkal, rolettikkel és fehér csokis akármikkel, aki két szeletet meg bírt belőle enni, már hős volt. Ez a csoda is a Szamócából származott, a kedvenc cukrászdám a világon, a sütemények és a fagyik frissek, finomak, állati jól néznek ki, és olyan nagyok, hogy a többségét csak segítséggel lehet elfogyasztani. Sajnos fotóapparátot nem vittünk magunkkal, így a csudálatos torta már csak emlékeinkben él, de isteni volt, az ajándékok szintén. A könyvek mellé kaptunk még egy-egy valamit. Újabban kezd hagyománnyá válni, hogy tapogatva megpróbáljuk kitalálni, melyik vágyott könyvet rejti a csomagolás, majdnem elsápadtam a dühtől, amikor vicomte lazán vigyorogva mind a négy címét megmondta - anélkül, hogy megnézte volna, melyik könyvet jelöltük be a kívánságlistáján (de a névnapiaknál már elakadt, hahaha). Nekünk ez könnyebben ment, mert nem bírtuk kivárni és meglestük. De a plusz ajszikkal nem boldogultunk, főleg a Nitáéval nem, hosszú, henger alakú cucc, mi a tök lehet ez? Csoki? Nem. Ceruzatartó? WTF, az minek. Kaleidoszkóp (!) volt, egész délután és este azzal játszottunk, meg kellett vele nézni az eget, a kocsik lámpáját, az Árkád üvegtetejét (az evés végeztével átvonultunk oda), a mozgólépcsőt és persze egymást (nem bírtam ki, hogy ne sikítsak fel, amikor vicomte-ra irányítottam a masinát). Én egy csodaszép jegyzetfüzetet kaptam, mindkét cucc innen származik, ne kattintsatok a linkre, ha jót akartok magatoknak.
Csodás szülinap volt, köszönöm nektek. :) Ja, hogy még szebb legyen, bénáztam egy kicsit, és az Anne-sorozat rossz kötetét hoztam el Nitának, de tegnap, a bordó leggings begyűjtése után, palacsintafalás közben pótoltam a hiányosságot, és remélhetőleg a külön kis plusz ajszit is nemsokára meghozza a posta, én Nitától a Vámpírnaplók harmadik évadát kaptam meg, mert az a zombisorozatom.

PuPilla ámokfutása (tizennéééégy könyvet szerzett be!)
Theodora (a józan mértéktartó)
Katacita (még csak tanulja a szakmát, de ígéretes tehetség:D)
Nikkincs (a bölcs mértéktartó)


15 megjegyzés:

  1. Sok-sok boldogságot utólag is! Bár ennyi könyvvel gondolom abban nincs hiány! :)Gratulálok az ajándékokhoz meg az epertortához ;)
    A Jiddis rendőrök nekem is vágyaim tárgya, hála magamnak, a kívánságlistám egyre rövidebb, úgyhogy talán lassan sorra kerül.

    VálaszTörlés
  2. Köszi:)) Áh, abszolút nincs, boldogságos sok szép könyvet kaptam. :)
    Ó, szerintem mértéktartóan vásárolsz idén, igazán megérdemelsz egy Jiddis rendőröket:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép kis termés, gratulálok hozzájuk! Boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, szép kis termés :)
    És óóó, BomoArt... jó tíz éve "törzsvásárlók" vagyunk Zolival, annyira gyönyörű minden cuccuk :)

    VálaszTörlés
  5. Nikkincs: köszi:))

    Ilweran: én nem is tudtam róluk, és egy magamfajta papír-és írószermániásnak jobb is nélkülük:D

    VálaszTörlés
  6. Már ez azért kellemes mennyiség :))

    VálaszTörlés
  7. Tök jó kupac! :) látod, és tőlem még mindig nem kaptál semmit (ááá!!!) szkúzi
    Én is legyártom mindjárt a zárós posztot.
    Hú, az epertorta jó lehetett nagyon! :P :P

    VálaszTörlés
  8. Boldog szülinapot! :) Szép termés ismét, és gratu piroska laptopodhoz is, biztos szép! :)))

    VálaszTörlés
  9. Nokedli: ó, nagyon is:)

    Pilla: oh, szörnyű mulasztás:)) Nekem az sokkal nagyobb ajándék, hogy vagy nekem és éjszaka beszélgetünk:*
    Már belinkeltem a postod, szép kupac:)
    Oh, baromi finom volt. Nem tudom, jártál-e már a Szamócában, ha legközelebb jössz Pestre, elmegyünk, busszal nincs messze.

    Dóra: köszik:)) Ó, Auguszta egyszerűen gyönyörű:)

    VálaszTörlés
  10. Ómájgááád, Pilla ámokfutása, hát szégyelld magad! :D :D így kiírni! hogy tizennéééégy! :) :P
    Volt már idén egy 14-es hónapom, talán árpilis, nem emlékszem... duurva. Olvasni is kéne őket. :)
    Nem jártam a Szamócában, jó, menjünk! Úgyis gondoltam rád, nemrég ugyanott kajáltunk a Zemberrel a Guruban :D

    VálaszTörlés
  11. Sálálá, ahogy egyesek szokták mondani:P
    Mi is voltunk a Guruban.:) Meg ma és tegnap a Szamócában, eszméletlenül finom dolgok vannak ott, az egész pultot végig tudnám kóstolni.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem is szuper szülinap volt, és a legginsvásárlást és a palacsintafalást is módfelett élveztem. :))
    A kaleidószkópot elvittem a tűzijátékra is, nem láttam vele túl sokat, de nem baj. :D

    VálaszTörlés
  13. Nita: örülök:))
    Ó, a fene, pedig biztos szép látvány lett volna:D

    VálaszTörlés
  14. Ó, a Marquez könyv! Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni :)

    VálaszTörlés
  15. Már kettőt olvastam tőle, remélem, ez is fog. :)

    VálaszTörlés