2013. október 31., csütörtök

Októberi zárás

Ebben a hónapban elég rossz voltam, nincs mit tagadnom - de hármat már elolvastam közülük, és lehet, hogy még éjszaka befejezem a negyediket, a Te szent kék!-et is.

Világszép Vaszilisza Christopher Moore: Te szent kék! Jeanette Winterson: Miért lennél boldog, ha lehetsz normális? Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2 Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?
Alan Bradley: De mi került a pitébe?

A Világszép Vasziliszát még kölcsönpéldányként olvastam, de nem sokkal később jelzett az antikvarium.hu, hogy van belőle elérhető példány, egy pici hibája van, naná, hogy kellett. Gyönyörű képek vannak benne. A Te szent kék!, a Miért lennél boldog, ha lehetsz normális? és az Így szerettek ők 2. reci, a Hová tűntél, Bernadette? és a De mi került a pitébe? némi munka eredménye.

Az elmúlt két hónapban végeztem egy megfigyelést, pontosabban felírogattam, mennyit olvasok egy hónapban, puszta kíváncsiságból. Szeptemberre kilenc darab könyv jött ki - ebben benne volt a Tanár úr kérem és a Vaszilisza is, meg néhány másik vékony könyv, szóval nem valami nagy teljesítmény -, októberre pedig nyolc:

 1. Kraken
 2. Így tanulok nyelveket
 3. Revolution [ezt még valamikor szeptemberben kezdtem el, de annyira belenyúlt ebbe a hónapba, hogy inkább ide számítom]
 4. Miért lennél boldog, ha lehetsz normális?
 5. Utas és holdvilág
 6. Hana
 7. Drága Tess!
 8. Így szerettek ők 2.
 9. Te szent kék! [tegnap este, elsején fejeztem be, de még nem lóg bele annyira az új hónapba, hogy oda sorolódjon]

Októberben kezdtem el a White Oleandert - ha idén befejezem, nagyon fogok örülni - és a Te szent kék!-et is, amit sajnos nem tudok belemerülősen olvasni, mert kevés időm van rá, pedig nagyon jó. Ha éjfélig befejezem, még ide felírom.:)
Update: elsején fejeztem be, na.
Ezek alapján levonhatom a következtetést, hogy idén még mennyi fér bele a keretbe - körülbelül tizenhat könyv, ha vannak köztük szellősebbek és/vagy könnyebbek is. Még jön két reci (Hollókisasszony, Endymion felemelkedése) és szeretném a várólistacsökkentés tartalékos tizenegy tagját is elolvasni, nem a teljesítményért, hanem azért, mert ezek átkozottul régen várnak arra, hogy legalább kézbe vegyem őket. Ez összesen tizenhárom, tehát marad három szabad hely, király.:D

Asszem, megyek olvasni.

A többiek:

 • PuPilla - hehe, eggyel többet szerzett be.:P
 • Dóri -  sokkal jobb volt nálunk
 • Katacita - szintén négy, Maxim tündöklés
 • Nita - főgonosz, kilenc könyvvel:)
 • Nikkincs - szintén négy, és micsoda négy!
 • zakkant - a  favorit a három könyvével:)
 • horsegirl - angol fanatik
 • Shanara - jól számolom, tizenöt?:)9 megjegyzés:

 1. Én meg se merem írni, h mennyit szereztem be. :D

  VálaszTörlés
 2. A Te szent kékre és az Így szerettek ők 2-re én is nagyon kíváncsi vagyok, a Világszép V-ról még nem hallottam, várom az írásaid róluk ;)

  VálaszTörlés
 3. Christina: naaa, légysziiii!:))

  theodora: a VV egy orosz mesekönyv, öt mese van benne, köztük a Tengerlánya Marja, a Marija Morevna és a Halhatatlan alapmeséje, de a címadó Világszép Vaszilisza is benne van. Külön nem fogok róla írni, mert nem tudok mit, pláne, hogy dunsztom sincs az orosz folklórról.:)

  VálaszTörlés
 4. Hehe, csak eggyel többet ja, de te látom olcsóbban úsztad meg :D csak hát helyfoglaló folyamat a beszerzés, így is, úgy is :) hehe! :P
  A Bernadette-re és a pitésre is nagyon kíváncsi vagyok, az új maximos megjelenések közül én is ezt a kettőt választanám ki.

  VálaszTörlés
 5. Hát, ennyi pénzt nem tudtam volna könyvekre szánni, viszont nagyon szerettem volna őket, úgyhogy miért ne, meg egyébként is.
  A maximosok közül engem még érdekel a Kalitkába zárt álmok; A lány, aki megérintette az eget; és a Kutya csillagkép.

  VálaszTörlés
 6. Hmm, a Kalitkába zárt álmok kimaradt, hirtelen nem is ugrik be hogy néz ki, A lány aki megérintette az eget, érdeklős, de próbálom egyelőre figyelmen kívül hagyni, mert ennyi minden nem érdekelhet már! :D :D A Kutya csillagkép meg olyan csúnya... :S hogy hiába jó, most le vagyok ragadva ott, hogy csúnya.

  VálaszTörlés
 7. Rossz voltál ebben a hónapban? Ugyan már! :) A kupacodból 4 hozzám is jöhetne, a pités könyvről várom nagyon a véleményt.
  Szerintem nem rossz az 7-8 elolvasott könyv/hó, de látom, Te is azt számolgatod hogy mennyi fér még bele év végéig :))

  VálaszTörlés
 8. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy tetszik majd neked a Bernadette :)
  Az ÍSzŐ 2-t meg remélem hamar beszerzi valamelyik könyvtár, mert azért szép ára van.

  VálaszTörlés
 9. Pilla: jézusom:P

  Nikkincs: sztem se rossz, meg annyira nem érdekel, csak kíváncsi voltam.
  Általában a fele fér bele, amennyit szeretnék, de remélem, hogy vagy 16-ot sikerül elolvasni.

  katacita: én is.:)
  Igen, elég drága, pedig mintha kisebb lenne, mint az első.

  VálaszTörlés