2014. január 31., péntek

Januári zárás

Örömmel - és, nem tagadom, némileg kárörvendve - jelentem be, hogy sikerült megismételni a tavalyi bravúrt, azaz januárban egy darab könyvet sem szereztem be. Februárban már nemigen leszek ilyen ügyes, mert kínomban már a küszöböt rágom Card Bűvöletéért, még ha Dominik azt is írta, hogy én nem rendelhetek, mert nem vagyok benne a DV-s levelezésben.:D

Olvasnom annál többet sikerült, szám szerint tizenkét könyvet. Senki ne köpje a kávét/teát/egyebet a monitorra, mindjárt mutatom, hogy hoztam össze:
Paul Éluard: Éluard versei Viktor Pelevin: T Emma Donoghue: A szoba Arto Paasilinna: Az akasztott rókák erdeje Paula Mclain: A párizsi feleség
Carlos Ruiz Zafón: The Rose of Fire Erdős Virág: A Trabantfejű Nő Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel Kate Morton: Az elfeledett kert
Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Éluard verseit még tavaly kezdtem el, de verseket igen nyugodt tempóban olvasok, úgyhogy átcsúszott idénre, és hát mi a fenének siessek. A T kétségkívül komfortzónából kicsalogató, és egyúttal roppant élvezetes kaland volt (éljenek a macskák!). A szoba sokkal jobb könyv, mint vártam, izgi és kicsit nyomasztó. Az akasztott rókák erdeje is meglepett - nem depresszív, érfelvágós történet, ahogy a cím és a borító alapján számítani lehetne rá (éljenek a rókák!). A párizsi feleség könnyedsége ellenére szerintem alapos munka, imádtam olvasni, Pöfivel rá vagyunk kattanva a hasonló regényekre.
Az első angol olvasmányom is megvolt idén - egy pár oldalas mese formájában, ez volt a The Rose of Fire. Azt hiszem, még szoktatnom kell magam ahhoz a gondolathoz, hogy kedvenc szerzőktől is olvashatok angolul, a parafaktort még nem sikerült kiiktatnom. A Trabantfejű Nő az idei első magyar olvasmányom, ráadásul vers és kortárs, ebből is idéztem pár darabot. Az Éjszakai Cirkusz személyében letudhattam az év első csalódását, remélem, nem sok követi. Annyira akartam szeretni, de ami nem megy, ne erőltessük, már Lenin is megmondta.
A Rém hangosan és irtó közel gyorsan olvasható, de a tempó kicsit megfeküdte a gyomromat, ezért utána küldtem Kate Morton könnyed történetét. A sátán kutyája amolyan klasszikféle, és a vonaton mindig Sherlock Holmes jut eszembe. A Fahrenheit 451-et ma fejeztem be, hát, khm, elismerem az érdemeit meg minden, de egyelőre nem lettem Bradbury-rajongó. Valószínűleg jövő héten lesz róla post, addigra a kövek is ideérnek, ha valaki dobálózni akar.

Ui.: ma megijedtem a könyvtárban az egyik teknőstől, mert büfizett vagy mit csinált.

A többiek:
Dóri
Diamant
Pöfivonat
Nikkincs

14 megjegyzés:

 1. Én imádom Bradbury-t, de nem dobállak meg ha nem sikerül megszeretned :D
  (Asszem én is tizenkettőt olvastam januárban :)

  VálaszTörlés
 2. Mert neked nem dobálós habitusod van.:)
  (Fú, Nokedli-mennyiséget produkáltam, jeee! A Don Giovanni meg majd nekem is kell.)

  VálaszTörlés
 3. Dobálok én, de csak ha jó okom van rá :)
  (Pacsi! :D Okés, majd lepasszolom.)

  VálaszTörlés
 4. Én 13-at olvastam januárban:-)

  VálaszTörlés
 5. Ügyes! :) Megint jó, érdekes, várólistámra-pakolós könyveket olvastál, a Fahrenheitre nagyon kíváncsi leszek, még vár rám az (is), de el akarom olvasni, mert klasszikus. Van teknős a könyvtárban? (és még büfizik is? :D)

  VálaszTörlés
 6. Nokedli: akkor vigyázok magamra.:)
  (Meg a Tündérbodárt is:)

  Zsuzsa: ügyes.:) Miket olvastál?

  Dóri: köszi.:) Örvendezek. Nagyképű leszek, ha azt mondom, mind tetszene neked?:D
  Aha, kettő is. Nem tudom pontosan, mit csinált, nagyban udvaroltam neki, amikor picit összerándult és buborékok jöttek ki a száján.:)

  VálaszTörlés
 7. Gratula a nem vásárláshoz :) és a sok elolvasott könyvhöz, igazán jó kis könyvek ezek. A Kate Mortonra nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire fog tetszeni neked, meg a Párizsi feleségre is, örülök, hogy nem csalódtál bennük :)

  VálaszTörlés
 8. Dehogy vagy - hasonló az ízlésünk! :D
  Cuki lehetett :D

  VálaszTörlés
 9. Á, te nem tudnál úgy felidegelni, hogy dobálózni támadjon kedvem, az csak a sültparasztoknak szokott sikerülni :D Viszont állítólag akkor nagyon ijesztő vagyok :DD
  (De hát izé, azt tegnap vittem vissza a könyvtárba... de biztos bent lesz legközelebb is :)

  VálaszTörlés
 10. Ezeket olvastam:

  Petrik Adrien: Asszony és háza
  Émile Zola: Hölgyek öröme
  Mike Greenberg: Amit csak akarsz
  Hozleiter Fanny: Te döntesz
  Anthony Capella: A kávék költője
  Dan Brown: Inferno
  Fejős Éva: Nápolyi vakáció
  Petrik Adrien: A másik kert
  Joyce Maynard: Nyárutó
  Petrik Adrien: A hideg szóda élvezete
  Erica James: The Hidden Cottage
  Eowyn Ivey: A hóleány
  Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?

  VálaszTörlés
 11. Na, kezdtem magamra büszke lenni, merthogy egyetlen darab könyvet vettem csak, erre jössz itt a nagy kövér nulláddal pöffeszkedni!!! :O :D ajjjj Pilla elszégyelli magát... :D

  VálaszTörlés
 12. De sokat olvastál! A Pelevin-elmaradásomat ideje lenne már pótolni, most amúgy is rá vagyok kattanva az orosz dolgokra.
  Örülök, hogy tetszett A szoba és titkon annak is, hogy az Éjszakai cirkusz nem, de ezt már lehet említettem :)

  VálaszTörlés
 13. Nikkincs: én is örülök, hogy nem.:) Jófajta női könyvek.
  Nokedli: ó, ők engem is nagyon felhúznak, meg kb. minden normálisabb embert.
  (Tuti. Meg hát van mit olvasnom.:D) Devevéééér!

  Zsuzsa: Petrik Adrient nem ismerem, megnézem a könyveit.:)

  Pilla: :DD Azért az egy is nagyon szép, nehogy már szégyelld magad! És nekem ebben a hónapban kettő biztosan lesz.

  katacita: Pelevin menő!
  Igen, számilag sokat olvastam, de ezek közül több olyan van, amit gyorsan el lehet olvasni, szal nem olyan nagy dolog.
  Igen, beszéltük.:)

  VálaszTörlés