2014. április 29., kedd

Szöszmentén

1. Talán a no.1 perverzióm, hogy imádok sokáig metrózni és közben olvasni. Felszíni közlekedés nem játszik, mert akkor kibambulok az ablakon és figyelek, mikor kell leszállni. Nem, metróval még nem mentem túl egy megállót sem, a figyelmem 1%-a ennek van fenntartva.
2. A pasim közölte, hogy lúzer vagyok.:D Péntek este be voltam zsongva a Könyvfeszt miatt, és láttam magam előtt, ahogy lecsapok a Jane Eyre eredeti nyelven (egyik nagy projektem, hogy angolul olvassak, meg úgy általában foglalkozzam az angollal), és megjegyeztem, hogy milyen menő, ha valaki idegen nyelven olvas, hát még ha az két nyelv vagy több. Erre vicomte közölte, hogy az nem menő. Ill. nem számít annak a szó köznapi értelmében. Ja, hogy úgy! Ezzel tisztában vagyok. Képzelhetitek, ma mennyire voltam lúzer, amikor metrózás közben Virginia Woolf életrajzát olvastam.
Nemrég új edzőterembe váltottunk bérletet. Modernebbek a gépek, tágasabb, nem a föld alatt van, tehát még friss levegő is jut, az árak is kedvezőbbek. Egyetlen hátránya van.
Az emberek.
Rengeteg a kigyúrt faszi - nem tőlük buktam ki, számukra láthatatlan vagyok és ez nekem tökéletesen megfelel - és a plázacica. Nem tudom, ez a kaszt mennyire jár edzeni, de az öltöző (fényesen kivilágított, teljesen átlátható helyiség) agyonszolizott, sovány/vékony nőkkel volt tele. Nekem még a szemöldököm is valódi volt, hát még a természetes bőrszínem, ami a sápadt és a fehér közötti skálán helyezkedik el. Továbbá se műkörmöm, se kilométeresre húzott szempillám sincs. A régi helyen még a recepciósok is átlagosan néztek ki, ja, és normálisan viselkedtek, főleg egy fiatal nő, akinek csak szőkére volt festve a haja, egy sima fehér pólóban és melegítőnadrágban osztogatta mosolyogva a törölközőket és a szekrénykulcsokat. Anno, az első alkalom után - ami az egykori tesiórák megaláztatásai miatt nem volt a legjobb élményem - kedvesen megkérdezte, hogy elfáradtam-e.
Kicsit sokkot kaptam, na. Legközelebb viszem magammal a Mrs. Dallowayt vagy a Javításokat, ne csak nekem legyen átmeneti identitászavarom és rossz közérzetem.

3. Majdnem elfelejtettem, mit akartam írni a második harmadik pontba, annyira elmerültem az emlékekben. Szóval, átalakítottam a várólistám, kb. 100 könyvet letöröltem róla. Az évekig halogatott olvasásnak az is a hátrányai közé tartozik, ha kinövöm valamelyik könyvet, pl. bármennyire tetszett annakidején a Leány gyöngyfülbevalóval, azóta se nyitottam ki azt a másik három Tracy Chevalier-könyvet, amit hirtelen felbuzdulásból összevásároltam az antikváriumban. Utáltam nézni a 240 elemű listát, ami a saját olvasatlanjaimat tartalmazza. Helyettük felpakoltam négy könyvet, így csak azok maradtak rajta, amiket akár most is szívesen elkezdenék olvasni. (Tudom, ultralúzer vagyok.) Most meg az "Esetleg" polcomat porolom le, másfél nekifutás után 357 könyv van rajta. Tkp. az egészet kitörölhetném.:D Többségében olyan könyvek szerepelnek rajta, amik valamilyen szinten érdekelnek, de ha soha nem kerülnek sorra, akkor sem történik baj. Olyan kurva sok könyv van.
Update: kitöröltem. És másnap reggel is vidámsággal töltött el a tény.


4 megjegyzés:

  1. Ajjaj... nekem is kéne tartanom egy ilyen sepregetést, de mindig megsajnálom a polclakókat... és néha jó rácsodálkozni, mikre nyomtam, hogy érdekel, vagy miket spájzoltam be :)
    Két második pont van :D
    Nem vagy lúzer, kikérem neked! :)
    Ja, és utálom az edzőtermeket. :S

    VálaszTörlés
  2. Én a végére nem sajnáltam őket, nagyjából úgyis tudom fejből, hogy mi érdekel. Meg úgyse tudom elolvasni az összes érdekes könyvet.
    Ja, köszi, már nem ott járt az eszem.
    De cuki vagy.:))
    Én csak a hülye embereket.

    VálaszTörlés
  3. "Legközelebb viszem magammal a Mrs. Dallowayt vagy a Javításokat, ne csak nekem legyen átmeneti identitászavarom és rossz közérzetem."
    Én meg erre akartam írni neked, hogy de cuki vagy :) Én bírom ezt magunkban, hogy kisebb-nagyobb erőfeszítéseket teszünk, hogy majd megmutatjuk, hogy van más is a műkörmökön kívül stb. Én is "menőztem" már vele, hogy angolul olvasok, de először szomorúan, majd a bajszom alatt vigyorogva konstatáltam, hogy ezek fel sem fogják... :) Az ilyesmi nem elég magas az ingerküszöb megbizgerálására.

    VálaszTörlés
  4. szeee: :D
    Igazából én nem megmutatni akarom, hogy milyen vagyok, egyáltalán nem reklámozom, hogy van blogom, egyáltalán, hogy olvasok, mármint olyan ismerősömnek, aki nem ebből a körből származik, nemigen beszélek róla. Az emberek általában ott megakadnak, hogy "könyv", megkérdezik, hogy kötelező-e, mi a címe, és hogy jó-e. Ez a maximum. És idegbajt kapok ezektől a kérdésektől.:D
    Vagy, ha fel is fogják, furának találják és nem tudják hova tenni.

    VálaszTörlés