2014. május 30., péntek

Könyvheti megjelenések

Átpörgettem a Libri előjegyzési listáját, új, érdekes hírekkel nem szolgált, magyarán dögunalom volt. Az eddig leleplezett könyvheti felhozatal nem nyűgöz le, egyetlen könyv van, ami annyira érdekel, hogy rögtön beszerezzem, a többi bőven ráér.

Alessandro D'Avenia: Senki sem tudja
Márciusban olvastam el az olasz szerző első regényét, a Fehér, mint a tej, piros, mint a vért, és meglepve tapasztaltam, hogy a másik könyvét még nem adták ki, pedig még a borítóra is emlékeztem. Szerencsére az Európa nem feledkezett meg róla és nemsokára olvasható lesz.
Ár: 3490 Ft /2790 Ft előjegyzéssel





Daphne du Maurier: Madarak
A Gabo mintha egyre jobban a kedvemre akarna tenni. Nagyon szerettem A Manderley ház asszonyát, ezért ezt a novelláskötetet is szeretném majd elolvasni.
Ár: 3490 Ft / 2790 Ft előjegyzéssel





Baráth Katalin: Az arany cimbalom
Az egyetlen azonnal beszerzendő könyv. Dávid Veronka negyedik kalandja egyben az utolsó is lesz egy ideig és a Kati által adagolt információk alapján extrán érdekes lesz. Szeretem ezt a sorozatot, egymás után olvasva a köteteket tuti megcsömörlenék, de évente, ill. jelen esetben két évente egy mindig jó élmény.
Ár: 3480 Ft / 2260 Ft előjegyzéssel

Nicholas Barreau: A nő mosolya
Ezt a regényt Nokedli egyik polcán fedeztem fel, a rögtönzött előítélet alapján valami lányos könyvnek gondoltam volna, de amikor a hősnő egy könyvbe beleolvasván észreveszi, hogy az ő kis étterme a regény helyszíne, a főszereplő pedig ő maga, na, az már több mint érdekesen hangzik.
Ár: 2900Ft / 2320 Ft előjegyzéssel




Daryl Gregory: Stony Mayhall második élete
A zombihullám nekem totál kimaradt, egyedül ez és a World War Z érdekel, de nem sürgősek. A Gabo SFF szekció is felduzzasztotta a hörcsögénem pofazacskóit a London folyóival és a Bábel fiaival, nem olyan nagy baj, ha ezúttal nem okoznak hasonló reakciót. De ha Hanna idetéved, mond három szót és akarni fogom.:D
A könyv a Gabo SFF és az Ad Astra közös kiadványa lesz.
Ár: 3490 Ft



Ti milyen könyveket vártok a könyvheti megjelenések közül? Hátha az én listám is felduzzad.

A többiek:
Dóri könyvheti programos postja
Andiamo listája


19 megjegyzés:

  1. Felcsillant a szemem a du Maurier könyvet látva, aztán látom, hogy "csak" novelláskötet, az annyira nem dob fel. Az arany cimbalmot viszont rettentően várom, és most szomorúan olvastam nálad, hogy ez lesz az utolsó egy ideig. :(
    Meglepődtem a zombis könyvön a listádon :D

    VálaszTörlés
  2. A novellák is jók ám.
    Én is sajnálom, de teljesen megértem, hogy Kati nem akarja erőltetni, inkább legyen egy kis szünet, minthogy romoljon a színvonal.
    Érdeklődésem szeszélyesen szerteágazó.:)

    VálaszTörlés
  3. Stony Mayhallra nekem is Hanna hívta fel a figyelmemet, még az SFMagon írt róla: http://sfmag.hu/2011/12/22/daryl-gregory-raising-stony-mayhall/ meg már 2x is úgy volt, hogy megjelenik majd magyarul, szóval örülök, hogy eljutottunk idáig

    VálaszTörlés
  4. Nemrég gyártottam egy másik bejegyzést, onnan a legeslegjobban Varga-Körtvélyes Zsuzsannától a Krisztina bárónő (szeretem ezeket a Radnayakat) és Ross King-től a Leonardo és az Utolsó vacsora érdekel, a maiból csak nehezen tudnák választani.

    VálaszTörlés
  5. Reméljük A nő mosolya nemcsak érdekesen hangzik, hanem valóban érdekes is lesz :) De szerintem lesz, aki előolvassa nekünk :)

    VálaszTörlés
  6. Lobo: köszi a linket, most már Csilla noszogatása se fog kelleni.:D
    Hm. Még meggondolom.

    Andiamo: láttam az előjegyzések között, eszembe is jutottál.:)

    VálaszTörlés
  7. Nekem a du Maurier könyv keltette fel nagyon az érdeklődésem most.

    VálaszTörlés
  8. Az arany cimbalom az tuti :)
    A Stony Mayhall is érdekel, de inkább várok majd még véleményeket. :)

    VálaszTörlés
  9. A nő mosolya már előrendelve, nagyon bizgentyűz, ezért mindenképpen olvasni fogom. :D és a Daryl Gregory regénye engem is érdekel, de várok vele míg valaki el nem olvassam :D

    VálaszTörlés
  10. Pfff... eddig hezitáltam, hogy kell-e nekem zombis cucc, de a linkelt cikk sajnos ( :D ) meggyőzött. Amit Csilla ajánlott, abban eddig nem csalódtam, szóval mostantól várós.
    Az arany cimbalom kötelező, meg az új Gaiman, de ezeken kívül egyetlen könyv van, amit igazán várok, Európától Marina Sztyepnova: Lázár asszonyai, amit már vagy egy éve csúsztatgatnak (elvileg most tényleg kijön).
    Egyébként ritka punnyatag eddig a könyvheti kínálat :(

    VálaszTörlés
  11. Ja, jut eszembe, a Nobel hatására (khmmm... feltehetően :P) jön egy új Munro, Drága élet! címen :)

    VálaszTörlés
  12. Ilweran, tényleg, az új Gaiman! Mondjuk én azt inkább megrendeltem most angolul a deporól.

    VálaszTörlés
  13. Berta: az engem is egyre jobban piszkál.

    Pilla: na, majd Ilweran előolvassa nekünk.:))

    Pöfi: sejtettem, hogy A nő mosolyára te rábuksz;)

    Ilweran: engem így se annyira érdekel...
    Te, én azt tegnap láttam a Libriben!:o
    Szerintem is, ha ez így marad, totál siralmas lesz, a Feszt sokkal jobb volt.
    Igen, de a Park előtte mennyi Munrót kiadott, asszem, a Mennyi boldogság! viszont nem talált olyan jó fogadtatásra és kicsit szüneteltették.

    VálaszTörlés
  14. Jaj én Stony Mayhall második életét nagyon akarom! Amit eddig láttam belőle engem meggyőzött :) De hát zombik vannak benne, az csak érdekes lehet! Sőt! KELL! KELL! KELL! Egyébként mást nem is nagyon várok (Párválasztó történeteken kívül, de az saját kattanás mert oda vagyok a sorozatért is), nincs semmi jó. Könyvfesztivál erősebb volt felhozatalban.

    VálaszTörlés
  15. Amadea: pedig azt hittem sikerül valami újat mondanom. :D

    VálaszTörlés
  16. Nekem Az arany cimbalom és a Gaiman a tuti vételem. A Stony Mayhall is lehet elvándorol hozzám, de nekem is az a véleményem, hogy ennek a Könyvhétnek gyászosan vérszegény a felhozatala.

    VálaszTörlés
  17. Nita: sajnos egyet kell értenem.

    VálaszTörlés
  18. zakkant: sztem is jobb volt a Könyvfeszt. Na, majd akkor megmondod, milyen a Stony Mayhall.:))

    VálaszTörlés