2014. június 2., hétfő

Dilemma

Oltárira káromkodtam, amikor kiderült, hogy az Ulpius félbehagyta Anna Godbersen Luxe Girl-sorozatát. Eldöntöttem, hogy ha megtanulok rendesen angolul (legalább olvasni), akkor jól bosszút állok és folytatom.
Korábban a kiadó tolt ki velem, most én, saját magammal. Még az elején járok, de egyszerűen nem köt le. Lehet, hogy csupán az a baj, hogy angolul nem tudok olyan folyékonyan olvasni, mint magyarul, de nem érdekel Lina vagy Diana nyűglődése. És így persze az olvasás se megy, megszakad a történet, a hangulat, nem tudok a szavakra figyelni. Erősen gondolkodom rajta, hogy hagyom a fenébe az egészet, vagy elteszem jobb időkre, amikor több türelmem, nagyobb szókincsem vagy illedelmesebb hangulatom van.


10 megjegyzés:

  1. én csak azokat tudom angolul elolvasni, amik tényleg nagyon érdekelnek. én is lassabban haladok, mint magyarul, és ha elkap a történet, és nem kell magamat mindig megerőszakolni, csak akkor bírom kiolvasni. egyébként hagyom a fenébe, mert magyarul is van egy csomó lemaradásom, akkor inkább azokat nyomom.

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg abbahagyom, majd egyszer elolvasom. Vagy nem.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ez nem jó hír. Még évekkel ezelőtt megvettem, de azóta se kezdtem bele...

    VálaszTörlés
  4. Hű, az első kötetét annó olvastam, de annyira....hogy is mondjam....barbi-könyv, tudjátok,lányregény kislányoknak, akik még csak álmodnak arról, hogy milyen bármi felnőtteset is érezni. Igaz, kb. 27 voltam, mikor olvastam, nem én voltam a cél:-)

    VálaszTörlés
  5. Tök jó, barbi könyv - már tudom, miért szerettem.

    VálaszTörlés
  6. Vajon miért csak az oldalsávban látszik Zenka és Zsuzsa kommentje? Na, mindjárt megnézzük.

    Nita: azért lehet, h neked más lesz, ne add fel.:)

    VálaszTörlés
  7. Na, megvannak, pedig nem csináltam semmit.

    Zsuzsa: nekem a második rész jött be igazán, csajos könyv, de elszórakoztatott. Azóta eltelt pár év, lehet, hogy ezért nem köt le, vagy mert angolul fáraszt, fene tudja.

    Zenka: én is szerettem.:) Nem hinném, hogy a maga kategóriájában rossz lenne.

    VálaszTörlés
  8. angolul semmi nem ugyanaz, erre már rájöttem.

    VálaszTörlés
  9. Szeee: azért ez nem igaz. Évek óta olvasok angolul, gyakorlatilag ugyanolyan tempóban, mint magyarul. És utólag sokszor már nem is tudom milyen nyelven olvastam egy könyvet, mert a történetre, hangulatra emlékszem, nem a nyelvre.

    VálaszTörlés
  10. Nekem nagyon más, lehet, hogy ezért nem bírom elolvasni az Envyt. Majd egyszer szeretném ugyanazt a könyvet elolvasni mindkét nyelven, csak kíváncsiságból.

    VálaszTörlés