2015. április 3., péntek

Elkezdtem (nem, ez már új)

Nagyon király vagyok 100-200 oldalas könyvek olvasásában. Tegnap befejeztem a Csipkerózsika-álmot és nekiálltam ennek a könyvtárinak:

Anna Gavalda: Édes életünk
"Mathilde 24 éves. Hivatalosan művészettörténet szakos egyetemi hallgató. Valójában a sógorának dolgozik, és a munkája leginkább abban merül ki, hogy álnéven kommentelget különböző honlapokon. A nagyvárosi fiatalok tipikus életét éli. Bulizik, pasizik, lazul. Aztán egyszer elhagy egy tekintélyes összeget, és ez – különösképpen a pénzt megtaláló férfi – megváltoztatja az életét. Yann 26 éves. Bár egyetemet végzett, egy bemutatóteremben dolgozik, ahol kis koreai háztartási robotokat prezentál az érdeklődőknek. Már két éve él együtt a barátnőjével, akivel egyre hűvösebb a viszonya. Egy majdhogynem vadidegen házaspárral kell elbeszélgetnie, hogy rájöjjön, valamit nagyon elrontott az életében. Hogy mi a közös a két párizsi fiatalban? Nem találják a helyüket, és lassan már elmenne mellettük az élet a maga kihívásaival, amikor…
Anna Gavalda két – egymáshoz lazán kapcsolódó – kisregénye szórakoztatóan és elgondolkodtatóan szól a 21. századi fiatalok égető problémáiról, két kor- és kórtörténetet nyújtva az olvasónak. Hősei kiútkeresők, vagy nagyobb szavakkal: az élet értelmét kutatják."

Ui.: Tudom, hogy egyéni szocproblem, de ordas nagy migrénem van.


5 megjegyzés:

  1. Fúj migrén :((( Gondolom, - remélem! - azóta elmúlt. :)
    Erről a könyvről már mindenféle árnyalatú véleményt olvastam, de egyre jobban érdekel, talán pont ezért.

    VálaszTörlés
  2. Én meglepődtem, hogy van, akinek ez nem tetszett. Szerintem eléggé húsba vágó, feltéve ha éltél meg hasonlót.
    Nekem az a tippem, hogy tetszeni fog.

    VálaszTörlés
  3. katacita: szerencsére igen. Napközben keveset ettem, de a kaja-forró tea segített, na meg az alvás.
    Nekem tetszett, de alapvetően szeretem is Gavaldát, egyedül a Vigaszággal nem tudtam zöld ágra vergődni (bocs...). Örülök, hogy nem nőttem ki.

    szeee: cserinél láttam, hogy a közhelyessége verte ki a biztosítékot. Tényleg vannak benne közhelyes gondolatok, fordulatok, de engem nem zavart. Túlságosan mélyen érintett.
    Jól tippeltél, tied a piros telefon.:)

    VálaszTörlés
  4. köszi :D
    Közhelyes, nyilván. Csak nem mindegy, hogy a közhelyek hogyan vannak találva. Mert az élet marhára közhelyes amúgy, nem? Ráadásul még sablonos is :/

    VálaszTörlés
  5. Így van. És ha valamelyik közhely igaz (vagy igaz volt) a te életedre, akkor nem érdekel, hogy valaki más sablonosnak tartja.

    VálaszTörlés