2015. április 26., vasárnap

Hűű, de sok könyvet vettem!

A régóta makrobiotikus és költséghatékony diétán tartott hörcsög tegnap igazi dionüszoszi lakomát tartott:

Donna Tartt: A titkos történet Jeanette Winterson: A szenvedély Rene Denfeld: Az elvarázsoltak Robert Galbraith: A selyemhernyó Graham Joyce: A katicák éve

Scott Westerfeld: Túlvilágok Kőrösi Zoltán: Szívlekvár Jessie Burton: A babaház úrnője Iselin C. Hermann: Dominó

Délután kettő után érkeztem meg a Millenárisra, meleg volt és iszonyatos tömeg (meg kacsák, nekik nagyon örültem), de addig nem bírtam megnyugodni, amíg nem vehettem rengeteg könyvet.

Az elvarázsoltak első beleolvasásra iszonyú furának tűnik, de bátor voltam és megvettem. Egy. Nem volt elég, úgyhogy Nitával az oldalamon belevetettem magam az emberáradatba és az ő felettébb készséges közreműködésével sikerült további nyolc könyvet összeharácsolni.
Elsőként a Gabót látogattuk meg; A selyemhernyóra már régóta ácsingóztam (mondanom sem kell, miért), A katicák éve hirtelen felindulás áldozata lett - Csilla olyan jókat írt Graham Joyce-ról, hogy vakon bizalmat szavazok neki. A Túlvilágok koncepciója pedig nagyon érdekesnek tűnik, és Westerfeld felnőtteknek is élvezhető YA-t ír, úgyhogy jött ő is.
Utána átrongyoltunk a Libri csoporthoz. Első körben A titkos történet és A szenvedély új kiadása érdekelt, aztán hirtelen indíttatásból a Dominó is betársult - szerettem az Expressz ajánlott!-at, kellett még valami a 2+1 akcióhoz, és még fezer is megvette, naná, hogy megvettem.:)
Említett kedves hölgynek annyira megtetszett A szenvedély, hogy ő is szenvedélyes akart lenni, így visszamentem egy második körre, a társaság már csak röhögött azon, hogy ledobok egy adag könyvet és megyek vissza. Így került a birtokomba a Szívlekvár és A babaház úrnője. Az az ijesztő, hogy simán össze tudnék még szedni annál a standnál további három könyvet, de a megengedett bacchanáliának is van határa, úgyhogy nem veszek több könyvet.
Még a kedvesnek is lebonyolítottam egy bizniszt, Szirmocskának akadt egy fölös Zsiványokra, amit roppant kedvező áron értékesített.
Sőt, még képeslapokat is vettem, amint lesz fény és kiporszívozok, megmutatom őket.

Sikerült pár mollyal-bloggerrel összefutni, ettem fagyit (fehércsokis eper!), ittam sört (a Bellevue Kriek meggysört mintha csak a magamfajta antialkeszoknak találták volna ki) és még beszélgettem is, pedig elég morcosan és fáradtan érkeztem meg. Jó érzés volt, hogy végre valamit a magam kedvéért csinálhattam, nem kellett állandóan az órát lesnem és minden idegszálammal koncentrálnom.

A Gyönyörű titkok múzeuma sajnos nem jelent meg, május 11-én kaphatjuk kézhez. Remélem, addig legalább az írónő nevét kijavítják, mert sikerült rosszul írni, de a borítóra és szerintem a címre is ráférne egy újratervezés.

Várom a többiek beszámolóit, mert tudom, hogy nemcsak én voltam ilyen ügyes!
Theodora
PuPilla

13 megjegyzés:

  1. Azta, hát nem apróztad el! :) Hú nekem annyi felé kellett szakadnom és szaladnom, meg kinn is voltunk párszor, kaja, fagyi stb, hogy utána már nem futottunk össze, de nem baj, úgy sejtem ez a pénztárcámnak végső soron biztos kedvezett :D 7 könyvem lett... ebből egy reci, szóval csak 6ot vettem, nem is voltam olyan nagyon elszállva :D :D :D Az angol választék most nem volt olyan nagy szerintem.

    Tudsz valamit a Gyönyörű titkokról? Azt tudom, hogy név el van írva, de tényleg áttervezik, vagy csak te is szeretnéd, hogy áttervezzék és reménykedsz? :)

    Ezt a Dominót totál elfelejtettem.
    Amúgy én is írom a posztot!! :)

    VálaszTörlés
  2. Mennyi szépséget vettél!! Van pár ami a polcomon ül, vagy már olvastam, de csupa jó választás szerintem ;)
    Sajnálom, hogy se veled, se Nitával nem futottam össze, többiekkel is csak kutyafuttában :D

    VálaszTörlés
  3. Juj de jót szemezgettem Nálad (is)! Élvezetes beszámoló :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj hát virul a szívem, ahogy ezt a kupacot elnézem! :) Örülök, hogy végre belevetetted magad a vásárlásba, megérdemled egy ilyen izmos diéta után ;)
    A Gyönyörű titkok múzeumát várom én is, legalább májusra is tuti lesz valami könyves öröm, lehet, hogy pont a borító miatt késik amúgy?

    VálaszTörlés
  5. Repes a szívem a sok szépség láttán! Örülök, hogy ilyen sok könyvvel gazdagodtál és hát az idei évben eddig olyan mértéktartó voltál, épp itt volt az ideje egy kis vásárolgatásnak :)
    Az általam megvett 3 könyv ott van a kupacodban és igazából a Dominót is beterveztem, pláne miután meghallgattuk a beszélgetés az írónővel, de aztán úgy döntöttem, hogy jó lesz az majd májusra A titkos történettel együtt :)
    Sajnálom, hogy végül nem futottunk össze, árgus szemekkel figyeltem az embereket, de majd legközelebb :)

    VálaszTörlés
  6. Mindig szívesen veled tartok könyvet vásárolni, sőt, bármit vásárolni. :))) És jó így egyben látni ezt a sok szépséget, mondjuk élőben még jobb volt! :)

    VálaszTörlés
  7. Pilla: kezdek kicsit pasisan vásárolni: ritkán, de akkor nagy tételben.:)
    Néztem is, hogy hol vannak a csomagjaid, abba a pici táskába nem férhet bele annyi minden.:D Mire eljutottam az angol könyvekhez, lefosztották, sebaj, így is vettem eleget.:)

    Csak amennyit leírtam. Előrendeltem, és kaptam egy levelet, hogy május 11-én jelenik meg és ingyenesen kiszállítják.
    Csak szeretném, hogy áttervezzék... sztem elcsúsztak, nem fért be a sok YA mellé.:P
    Várom a postot.;)

    Dóri: élőben is szépen mutatnak együtt, csak helyük nincs, egyelőre az asztal szélén dekkolnak.
    Ha jössz a Könyvhétre, hátha sikerül összeszervezni.:)

    Miamona: köszi.

    katacita: már nagyon éheztem, főleg A selyemhernyó miatt, de büszke vagyok, amiért kibírtam (helyette ruhát-cipőt és tusfürdőt vettem, íííí, de ezek tényleg kellettek).
    Nem hiszem, de hátha kicsit kipofozzák.

    Nikkincs: csak kettőt vettem ezeken kívül ebben az évben.:) Most megint böjt következik, májusban jön a Hoffman, aztán már csak Könyvhéten vásárolok.
    Későbbre is hagyni kell, pont erre gondoltam ma reggel. Mert mi van, ha a Könyvhétre netalántán nem jön ki semmi érdekes?!:D
    Majd a Könyvhétre kicsit jobban megszervezzük, hátha több időnk is lesz. Nekem sűrű volt a Feszt, szombaton még dolgoztam, mindent aznapra terveztem, mert, ahogy sejtettem, vasárnap már elég fáradt voltam.

    Nita: azt én tudom.:D

    VálaszTörlés
  8. De szépeket vettél :) A Katicák évét én is majdnem megvettem, de aztán úgy döntöttem várok vele pár véleményt. Meg most egyébként is nagyon visszafogtam magam, csak két könyvet vettem (vagyis hármat, de az egyik a nagynénémé lesz, nem számít, hogy én is el fogom olvasni :)) Mondjuk ebből az egyik akkora (a Zsiványok) hogy kettőt is kitesz.
    Kár, hogy most nem futottunk össze, de ezek szerint mire te kiértél én már úton voltam hazafelé. Nem maradtam sokáig, furcsamód zavart a tömeg, pedig minden introvertáltságom ellenére jól szoktam viselni (könyves eseményeken pedig kifejezetten nagyra értékelem), biztos öregszem.

    VálaszTörlés
  9. Köszi.:) Ó, hagyni kell későbbre is beszerzendőket, nekem most nagyon kellett egy kisebb duhajkodás.
    Megláttam a Zsiványokat, és már a látványától elfáradtam.:D
    Vasárnap már nekem is tömegundorom volt, a szombatot még egész jól bírtam, pedig akkor voltak a legtöbben. Majd Könyvhéten összefutunk, remélem, jössz.:)

    VálaszTörlés
  10. Amikor találkoztunk, épp előtte dobtuk be a csomagokat a kocsiba. Hehe, így úgy tűnt, hogy könnyen vagyok. ;)

    VálaszTörlés
  11. De aztán kiderült a turpisság.:)

    VálaszTörlés
  12. Jó sok könyvet vettél, szép kupac. :) Az eddigi 2 Könyvhét alkalmával én is sok könyvet vettem, 8 körül, anya meg is lepődött. :D
    Az elvarázsoltak, a Túlvilágok és A babaház úrnője nagyon érdekel, a Selyemhernyó nekem is megvan.
    A 2 Park könyvnek olyan jó a borítója. *.*

    VálaszTörlés
  13. Köszi.:) A nyolc könyv is szép mennyiség. Bevallom, Könyvhéten ennyit már nem szeretnék venni.
    Igen, nagyon szépek.:)

    VálaszTörlés