2015. július 23., csütörtök

Szuper könyves hírek

Ez az ősz, ill. a jövő év eleje kemény lesz.  Az ábrándomat (másnak képtelenség nevezni), miszerint idén már nem veszek könyvet, a Szandi akciója sikeresen szabotálta, de nekik végképp nem lehet ellenállni:

Harper Lee: Go Set a Watchman - Állíts őrt! címmel fog megjelenni nálunk a Ne bántsátok a feketerigót! második része a Geopen gondozásában november 11-én, a Feketerigó új fordításával egyetemben.
A kézirat élete kissé szenzációhajhász; állítólag 55 évig porosodott az írónő testévérnek páncélszekrényében, s először ezt, nem pedig a Feketerigót írta meg Harper Lee. Kicsit szkeptikus vagyok mind a mesével, mind a regénnyel kapcsolatban, de előbb-utóbb biztos el fogom olvasni.
A regény már előrendelhető a harperlee@geopen.hu e-mail címen.Kate Atkinson: Life after Life - ezt az ínyencséget is a Geopen szerezte meg. Ha valaki tudja, mikor jelenik meg, ne habozzon megosztani, a kiadó a Harper Lee-könyvvel ellentétben erről a regényről hallgat.
Aki pedig szeretne egy felcsigázó véleményt olvasni róla, kattintson Hanna értékelésére.


Eleanor Cutton: The Luminaries - ez a Booker-csoda régóta piszkálja a fantáziámat, reméltem, hogy előbb-utóbb magyarul is megjelenik. Köszönjük, Európa!

Donna Tartt: Az aranypinty - róla még semmit nem tudunk, de a teljesség kedvéért feltüntetjük a listán. Azt hiszem, jó páran imába foglaltuk a Park kiadó nevét, amikor kiderült, hogy felkarolták a szerzőt.

Carlos Ruiz Zafón- gondolhatjátok, hogy a felsoroltak közül melyik szerző neve okozott nálam totális extázist. A gyomrom a bokámig zuhant, amikor felfedeztem, hogy az Európa felkarolta a korábban az Ulpiusnál megjelenő írót. A szél árnyéka új kiadása (benne egy elbeszéléssel) és az 1999-es Marina vagy idén, vagy jövőre fog megjelenni.


Markus Zusak - az Európa nem totojázik, kérem. Nemcsak A könyvtolvajt adják ki újra, hanem a I am the Messengert (A hírvivő) is.


6 megjegyzés:

 1. Most erre mit mondjak? Mindegyik érdekel, elkezdem a gyűjtögetést rájuk és nem, nem foglalkozom azzal, hogy nő a várólistám, és nincs már helyem lassan a könyveknek otthon. + Nálam még van egy-két befutó ezeken túl, úgyhogy tényleg klassz közeljövőnek nézünk elébe, de ez nem panasz :)

  VálaszTörlés
 2. vááááá-váááá! A Luminariesnek és a Goldfinchnek nagyon örülök! Végre tudok könyvet venni! :P :D

  VálaszTörlés
 3. Ez elég erős ősz lesz! Szinte mindegyiket olvasnám!! :D

  VálaszTörlés
 4. A Life After Life-ot kinéztem nemrég, de nem tudtam, hogy meg fog jelenni :)))
  Hú, Zusak!!! :) Tök jóóóó!

  VálaszTörlés
 5. A Luminaries kiadása eddig az év könyves híre, tegnap kis híján sikoltozni kezdtem örömömben amikor a buszon olvastam, hogy kihozzák :))) amióta először hallottam róla, eszem a kefét azért a regényért de nem merném angolul bevállalni. A Goldfitch egyértelműen kötelező lesz, és most már érdekel a Life after life is :P

  VálaszTörlés
 6. Annyira jó, hogy felszívódott a kommentem.

  Nikkincs: ne mondj semmit, inkább sikongass örömödben.:D
  Miket szeretnél még?

  szeee: a nagy Szandis akcióból semmi nem hoz lázba?

  Dóri: nem mind ősszel jön.:)

  Pilla: olvasd elő nekünk.;)

  Ilweran: helyes.:)

  VálaszTörlés