2020. február 2., vasárnap

Januári zárás

Végre vége van ennek a kicseszett januárnak, annyira örülök neki, mint a hétvégén uralkodó napsütésnek, amit a mai futás során kb. 28 foknak éreztem az elmúlt hetek mínusz kettői és négyei után. Minden relatív.

A múlt hónapban nem vettem könyvet, de előrendeltem Carmen Maria Machado kötetét, A női test és más összetevőket, szóval a február már nem zárul szeplőtelenül.

Viszont - a manapság jellemző tempómhoz képest - sokat olvastam:

Donna Tartt: A kis barát Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története Sarah Andersen: Macskapásztor Bill Watterson: Varázslatos világ
Sarah Andersen: Puha boldog puffancs Michael Cunningham: Jellegzetes napok Tom Sweterlitsch: Letűnt világok Mathias Énard: Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról

A kis barát nagy részét még tavaly év végén daráltam le, nehéz helyzetben van 2020 összes jövendő olvasmánya, amennyiben a nyomába akarnak érni. Ráadásul ott toporog mögötte a Nápolyi regények zárókötete és a Letűnt világok, valamint a Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról is nagyon-nagyon tetszett, olvasás szempontjából jól kezdem az évet. Egyedül a Jellegzetes napokkal nem tudtam zöld ágra vergődni, úgy tűnik, Cunningham nekem két könyves szerző marad. A három képregény instant lelki mankónak kellett, Sarah Andersen remek fricskákat osztogat a nőkkel kapcsolatos elvárásoknak, a Kázmér és Huba pedig mindig pazar a nem is annyira bújtatott társadalomkritika és humor révén.

Most a Luna - Ordasholdat olvasom, ami garantálja, hogy a jó széria folytatódjon.

A többiek januárja:
Nikkincs
Heloise

4 megjegyzés:

  1. Wow mennyi jó könyvvel kezdtél! :) Nekem is volt Ferrante az első legjobbak közt. A Letűnt világok is tetszett, nahát? Én azzal nagyon nem tudtam megbarátkozni.
    Remélem tényleg folytatódik a jó szériád - meg az enyém is! :D

    VálaszTörlés
  2. Akkor megint bejött az ellentét-axióma!:)

    VálaszTörlés
  3. A Mesélj nekik... annyira jó, lehet kéne belőle nekem egy saját példány is. :)
    Ferrantét én erre a hónapra terveztem be, de ebbe még beleszólhatnak a könyvtári könyvek.
    Reméljük a február sokkal barátságosabb lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem határozottan kell neked, nem is foglal sok helyet.
      Ferrante úgyis kiköveteli magának a figyelmet.:)

      Törlés