2012. december 23., vasárnap

Mese a tündérrigólányokról


"A tündérrigólányok minden este labdarózsára tekerték hosszú, faodúbarna és limonádészőke hajukat, hogy hajnalban a legeslegszebben hullámozhasson.
 Hajnalonta nyitott ablakaik párkányán ülve fütyörésztek, mint a rigók, hálóingben lógatták a lábuk, és hullámoztatták labdarózsa-illatú hajukat."


Máté Angi: Az emlékfoltozók
Értékelés: 5* zöld fagyigombóc az 5-ből


Amint megláttam az Heloise-tól érkezett nagyalakú csomagot, rögtön tudtam, mit rejt a boríték, mégis, képtelen voltam megállni - pontosabban, nem akartam megállni -, hogy ne bontsam ki. Hogy ne lapozzak bele. Hogy ne olvassam el az első oldalt, aztán a másodikat és a harmadikat és...
Magába szippantott, ez történt. A Mamót is nagyon szerettem, de ez a mese egyszerűen tüneményes, olyan gyönyörűséges léleksimogatóság, hogy egészen megnyugtatott és elringatott. Imádom Máté Angi szavait, senki más nem képes olyan szavakat mondani, hogy limonádészőke vagy faodúbarna, micsoda színnevek! Nönögő csigák az úton, akiket a szomszédban lakó vívómester menekít a fűre, töfögő diók, fuvintásnyi, suppantva, jóformán minden szót ki lehetne jegyzetelni egy szép szavak-válogatásba.
Nagyon megszerettem a tündérrigólányokat, a piros papucsaikkal, a nagyfülű kismacskával, a piros fazékkal, a kispárnákon üldögélő álmokkal és a többi nagyszerű dologgal, amelyek Angi fantáziájából a papírra vándoroltak. Lehet, hogy nekem is szájharmonikázni kellene a ruhásszekrényben, amikor dörög az ég és egymásnak gurulnak a felhők, aztán már nem félnék a vihartól.


A rajzokhoz pedig köztudottan nem értek, de nekem tetszenek.

Heloise, köszönöm szépen ezt a csodás ajándékot!


Kiadó: Magvető
Kiadás éve: 2012
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Ár: 2990 Ft


2 megjegyzés:

  1. Jaj, hát nagyon szívesen :-) Annyira örülök, hogy ennyire tetszett!:-) (tudtam én, hogy imádni fogod). Én az enyémet még mindig olvasom, de tényleg nehéz megállni, hogy ne lapozzak mindig tovább és tovább :-) csak úgy félek, hogy egyszer elfogy :-(

    VálaszTörlés
  2. Te mindig tudod, mire van szükségem:* Remélem, az én szerény kis ajándékom is tetszeni fog neked:$
    Sajnos hamar elfogy:S De van pár könyve Anginak, szerencsére.

    VálaszTörlés