2013. október 12., szombat

Megjelenések

Tudjátok, mi a rossz abban, ha nem vagytok elmaradva könyves posttal?

Igen, az, hogy nincs miről írni. Pontosabban nincs miről automatikusan írni. Mert ötletem, az van egy rakás, csak időt és energiát adjanak hozzá, de főleg az előbbit.
Amíg ez megérkezik, mazochista módon terrorizálom magam a friss és eljövendő megjelenésekkel, mert a kiadók még mindig ontják magukból a híreket.

George R.R. Martin: Lázálom
A szadista vénség vámpíros regényének tényleg jön a második kiadása, csak a lényegi információt hagyták le a kiadó oldaláról: átdolgozták-e a régi fordítást.
A gyermeki énem mélyen igazságtalannak érzi, hogy csak azért adják újra, mert a Tűz és Jég Dalából filmsorozat készült. Kapja be a Szandi.
Megjelenés: október 29.
Ár: 4000 Ft (megint kapja be)

Lev Tolsztoj: Háború és béke
Teljesen felvillanyozott, amikor Nimánál olvastam, hogy újra szerkesztve jelenik meg a böhöm klasszikus (bezzeg a Lázálomnál nem lehet tudni...), amelyet az elkövetkező néhány évben szeretnék elolvasni, és nem bánnám, ha ebben a kiadásban. Ha valaki nagyon ki akar velem cseszni, megveheti nekem ajándékba.:D (Nem, vicomte, nem kérem, tudom, hogy nincs humorérzéked! De jobban érdekel, mint Erikson, és az akkor sem az én könyvem!)
Megjelenés: október 24.
Ár: 6900 Ft

José Saramgo: Tetőablak
Még semmit nem olvastam a szerzőtől, de ez a könyv azonnal elkezdett érdekelni, mert az egy házban lakó szereplők a gyengéim. Persze érdekel még az Alentejo, a Halálszünet meg a Vakság, de a mohóság örökké velem marad.
Megjelenés: október 27.
Ár: 3200 Ft

Natalie Babbitt: Örök kaland
Ez az apróság (mindössze 144 oldal) több szempontból is érdekes: 1975-ben jelent meg, fantasy, díjakat nyert, kétszer megfilmesítették és beválogatták a száz legfontosabb gyermek-és ifjúsági irodalom listájába - tehát annyira nem jelentéktelen könyv, legalábbis ezek alapján nem kellene annak lennie.
Megvenni nem fogom, ahhoz túl borsos az ára, majd könyvtárból kiveszem (kb. öt év múlva engedi meg a könyvegészségügyi szaktanácsadóm).
Megjelenés: október 15.
Ár: 2690 Ft

Robert Holdstock: Mitágó-erdő
A Ryhope-erdőben állítólag rég kihalt és mitikus állatok élnek - nekem ennyi elég volt, hogy kívánságlistára kerüljön a könyv, aminek nagyon örülök, mert a fantasy terén nagyon foghíjas az olvasmánylistám.
Megjelenés: október 16.
Ár: 2990 Ft






Pöfinél láttam még néhány kötetet, ami érdekes lehet, ezeket mazsoláztam ki:
William Nicholson: Anyaföld
Joyce Maynard: Nyárutó
Karen Mack - Jennifer Kaufman: Freud szeretője
Kate Morton: Távoli órák - ennek tényleg örülnék, igaz, hogy még Az elfeledett kert sem került sorra (igen, nagyon szégyellem magam), de az írónő ezen regényét is mindenképpen beszerzem majd.

Ui.: És egy kivételével az összes könyvet férfi írta. Hm.


6 megjegyzés:

  1. a háború és béke olyan szép kiadás... :)

    és igen, a Lázálmot átdolgozták, újraszerkesztették, remélhetőleg az utolsó szóig lefordították (a régi fordító a mostani is), de az ára picikét vicces.

    VálaszTörlés
  2. Hűűű, ez a Babbitt könyv most nagyon felcsigázott!

    VálaszTörlés
  3. Ja, és borítóilag a Saramago nyer nálam, magasan :)

    VálaszTörlés
  4. Nima: huhh, tök jó, ennek nagyon örülök.
    Sajnos 3-4 ezer között mozog egy könyv alapára. De a Babbitt is vicces, 144 oldal és 2700 Ft, és puhafedeles.

    PuPilla: vedd meeeeg!:) Bár, gondolom, angolul szeretnéd elolvasni.
    Nálam a Háború és béke.:)

    VálaszTörlés
  5. Tök jó, ezek közül egyedül a Saramago csigáz fel :) Szerencsére a Háború és béke megvolt gimis koromban, és szeretem az itthoni ósdi példányt, úgyhogy nem érzek kényszert hogy beszerezzem, bármily jól néz ki :) A Lázálomra meg gondolatban nagyon csúnyán nézek ;)
    Az ősz egyébként tele van ígéretes szépirodalommal, azokra fókuszálok: új Franzen, új Alan Hollinghurst, új Murakami, Herman Koch: A vacsora, no meg a Niffenegger és Alma Katsu új kötet... Azt hiszem, megint el leszek látva olvasnivalóval :D

    VálaszTörlés
  6. Űű, gimiben? Most nagyon összeszégyelltem magam:)
    Ó, nekem is van mit olvasni.:) Juj, Franzent és Hollinghurstot, Murakamit még nem olvastam, asszem, bebújok az ágy alá, de egyszer mindenkinek eljön az ideje.
    Sőt, még Alma Katsut se. Még a szórakoztató irodalom is csalódik bennem:))

    VálaszTörlés