2014. március 31., hétfő

A márciusi koplalás

Kicsit nehéz volt megállnom, hogy ne vegyem az meg az Európa akcióban Auster és Coetzee levelezését, az Itt és mostot, de a Könyvfesztre gondolva LINK heroikusan megtartóztattam magam. Igen, ez azt jelenti, hogy nem egy könyvet sem szereztem be - viszont annál többet olvastam!

Beth Hoffman: Déli álmok Lénárd Sándor: Egy nap a láthatatlan házban Iselin C. Hermann: Expressz ajánlott!Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér Eowyn Ivey: A hóleány
Steven Saylor: Birodalom Alice Munro: Csend, vétkek, szenvedély Kira Poutanen: A csodálatos tenger Truman Capote: Álom luxuskivitelben / Meghallgatott imák Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején

A Déli álmok kabátkönyv jellege hihetetlenül jólesett, az Egy nap a láthatatlan házban máshogy, de szintén elringatott (és helyenként a vérnyomásom emeléséről is gondoskodott). Az Expressz ajánlott! egy könnyed, szomorú sóhaj a szerelem kegyetlenségéről a sötétben. A Fehér, mint a tej, piros, mint a vér egyik témája szintén a szerelem, amelyről a főszereplő Leo megtanulja, hogy nem csak egy arca (és egy színe) van. A hóleány némi misztikus felhanggal körített mese a vágyról és a csalódásról, a Birodalom a császárkor könnyed portréja. Alice Munro könyvek évek óta várt a sorára; két novella kivételével megvett magának. Régi, Savannah-i házak, hóból született kislány és őrült imperátorok után jólesett hétköznapi nőkről olvasni.:) A csodálatos tengerre is régóta kíváncsi voltam, a Jégviráglányok testvére. Az Álom luxuskivitelben / Meghallgatott imák hirtelen beugró volt, mert kicsit szüneteltettem a Szerelem a kolera idejént, amit végül ma fejeztem be.
Jó könyveket olvastam ebben a hónapban, csak négy post hiányzik a teljes képhez, ezért is voltam olyan szűkszavú néhánnyal kapcsolatban. Oh, és fele-fele arányban sikerült női és férfi szerzőket olvasnom, jessz, a havi két várólistacsökkentő is összejött, jessz.

Jelzem, jövő hónapban már nem leszek ilyen jó, jön a Könyvfeszt, az új Kowal-könyv, aminek külön postban is fogok örömködni.

A többiek:
Dóri
Nikkincs és külön a könyvgyarapodás
Nima
katacita

7 megjegyzés:

  1. Én ezeket olvastam márciusban:

    D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak
    B. S. Aldrich: És lámpást adott kezembe az Úr
    Joanna Trollope: Sógornők
    Daniel Glattauer: Örökké tiéd
    Neil Gaiman: Óceán az út végén
    Beth Hoffman: Déli álmok
    Fannie Flagg: Sült zöld paradicsom
    Isabel Wolff: A legjobb kép róla
    Lauren Graham: Egy nap talán
    Fejős Éva: Most kezdődik
    Agatha Christie: Tragédia három felvonásban
    Székely Csaba: Bányavidék
    Milly Johnson: Itt jönnek a csajok

    A Gaiman könyv szerintem pocsék és a Wolff sem nyűgözött le, de a többi mind nagy élmény volt!

    VálaszTörlés
  2. Ja, a Fejős Éva könyv is borzalmas volt!

    VálaszTörlés
  3. Micsoda önmegtartóztatás! :) Viszont (ismét) nagyon jó könyveket olvastál, a Déli álmok és A hóleány engem is érdekel!

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa: a Déli álmokat és a Sült zöld paradicsomot én is nagyon szerettem.:)) a D. Tóth Kriszta mennyire tetszett?

    theodora: ebben a hónapban viszont tobzódás lesz, ha csak a könyvfesztes postban leírtakat veszem alapul, ami hat darab.:D
    Szerintem tetszenének neked. A Déli álmoknál ne legyenek magas elvárásaid, egy könnyű kis történet, de nagyon jó idegsimítgató.

    VálaszTörlés
  5. hű, nagyon önmegtartóztató voltál! én meg még posztot sem írtam, ehh... mármint a beszerzésekről. :)

    VálaszTörlés
  6. A d. Tóth Kriszta könyv nem rossz, de nem szépirodalom. Egy történet tisztességesen megírva, és kész. Nyilván van tanulsága meg akár magára is ismerhet benne az ember, de kb. mintha a szomszéd elmesélné az életét: érdekes, akár izgi vagy sűrű, de nem irodalom.

    VálaszTörlés
  7. PuPilla: na, tessék csak beszámolni!:)

    Zsuzsa: értem. Magamtól nem figyeltem volna fel a könyvre (ill. nem érdekelne), de annyian vannak, akiknek tetszik, hogy kicsit meginogtam.

    VálaszTörlés