2019. május 3., péntek

A hónap, amikor könyveket vettem

Egy részük előrendelés volt, ezek alkották a megfontolt, tudatos szakaszt. Mondjuk, annak is marha nagy tudatában voltam, hogy ha kimegyek a Könyvfesztre, úgyis veszek még könyveket, különben mi a fenének mennék ki. Cukrászdába se megy az ember nézelődni.

Robert Galbraith: Halálos fehér Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019 Zadie Smith: Swing Time Rose Tremain: Gustav-szonáta Jim Crace: Az utolsó aratás

Roy Jacobsen: A láthatatlanok Gabriel Tallent: Drága kis szívem Tommy Orange: Sehonnai

Az első hármas alkotja az előrendelős frakciót, a Halálos fehéret már el is olvastam, a Strahan-válogatás pedig folyamatban van, mert azt azonnal el kell olvasni. Nagyon megörültem, hogy lesz új Zadie Smith, a Swing Time-nak a borítója is gyönyörű.
A Gusztáv-szonáta, Az utolsó aratás, a Drága kis szívem és a Sehonnai a 21. Század kiadó standjáról valók, amely eleve jól nézett ki és tele volt jól kinéző, simogatásra csábító borítókkal. Komolyan, ez a textúra belőlem instant tapogatási vágyat vált ki. Ez a négy könyv nem csomagban volt, de a hölgyek 8000 Ft-ért adták oda őket nekem - egyébként kettőről indultam.:) Biztatásként választhattunk Fezerrel négy kis csokit, amelyeknek könyvborító volt a papírcsomagolása.
A közéjük beékelődő A láthatatlanok nem hirtelen felindulásból lett az enyém, hanem egy értékelés miatt, és mert beleolvasva jónak éreztem. Már amennyire lehetett érzékenykedve olvasgatni a tömegben.

Félix J. Palma: Az ég térképe Robert Galbraith: Halálos fehér

Keveset olvastam, egész pontosan nagyon kínlódtam Az ég térképével. Palma korábban se volt a szívem csücske, nagyra tartom a ötletorgiáját, jól is van megírva, de nem nekem szól, nem tud megérinteni. A könyv egy bizonyos részétől teljesen depressziós lettem, inkább a telefont nyomkodtam, csak ne kelljen elmerülni abban a szörnyűségben. Fú, de örültem, amikor a végére értem.
A Halálos fehér bezzeg úgy csúszott le, mint egy pint Doom Bar a főszereplő torkán. Remélem, Rowling elkezdte már írni a következő részt, illetve kellően tud koncentrálni a feladatra.

A május sem lesz szeplőtelen, mert 14-én megjelenik Cat Valente Űroperája, ami iszonyatosan elborultnak tűnik, és annyira várom, hogy majd félek elolvasni, mert ha nem tetszik, akkor végem van.

A többiek áprilisa:



5 megjegyzés:

  1. Csodálom az eddigi 0-ás hónapokat, de jól kivártad - csupa erős, jó könyvet szereztél be (bár A láthatatlanokat nem ismerem) :)
    A Halálos fehért szeretném én is májusban olvasni, és utána merem elolvasni a bejegyzésed róla - jó hogy ilyen hamar sorra kerítetted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nagyon volt olyan könyv, ami érdekelt volna.:)
      Jaj, alig bírtam kivárni, hogy végre megjelenjen a Halálos fehér, nem volt nehéz rögtön elkezdeni.:) Remélem, neked is tetszeni fog!

      Törlés
  2. "Cukrászdába se megy az ember nézelődni." :"D
    A 21.százados Kult könyvek belőlem is a simogatást váltják ki. :) De végül én ellenálltam a könyvcsomagoknak is (amit akartam nagyon, már megvan), és a Sehonnainak is az újak közül, ami azért kicsit érdekel. Majd jól elolvasom nálad, hogy milyen. :) Ez A láthatatlanok tök új nekem... Az értékelés nagyon figyelemfelkeltő, engem is érdekelne ez az apró sziget és a lakói.
    Úgy örülök, hogy neked tetszett a Halálos fehér! Én is remélem, hogy Rowling anyánk már nagyban írja a következőt.

    VálaszTörlés