2021. augusztus 2., hétfő

A júliusi zárás

 Vajon miért kezdjük mindig a havi összegző postokat az időjárással kapcsolatos konklúzióval? Mert soha nem bír ez a nyavalyás az emberileg kellemesnek tartott tűréshatáron belül maradni? Mert hiába havi tagolásúak, valamilyen szinten az évszakokhoz is kötődnek?

Franc tudja, hogy miért ellenállhatatlan ez a késztetés, de a többiek efölötti merengését kiegészíteném azzal, hogy utálom a rohadt szúnyogokat, amiért nem hagynak a hintaágyban heverészni.

Júliusban nem vettem könyvet, helyette az olvasásban jeleskedtem: 


Rebecca Wells könyvei, A vagány nők titkai és a Vagány nők klubja újraolvasások voltak, eszméletlenül jólesett az a bevackolódós déli hangulat, ami ezekből a könyvekből árad (igen, a szörnyű borítók ellenére). A Lányok és asszonyok aranykönyve meglepő módon szörnyen le tudott hangolni, akárcsak a Szép sötét Vanessám, bár ez az utóbbi esetében nem olyan szemöldökrángató hatású. Néha úgy éreztem, belebetegszem, ha tovább kell olvasnom.

Az Énekelek, s táncot jár a hegynek nagyon jót tett, hogy szabadság alatt olvastam és kellő lelkiállapotban tudtam befogadni, a Mítosz meg remek vízparton fetrengős, kikapcsoló olvasmány volt.

A többiek agyonvágó júliusa:

Dóri - aki a blog 12. szülinapját ünnepelhette (és szintén olvasott Irene Solàt)

Nita - aki fittyet hány a hőségre és kipréseli a nyárból a maximumot

PuPilla - akinek szintén 12 éves lett a blogja

Ui.: Ja, júliusban az én blogom és szerény személyem is szülinapozott. Ha jól emlékszem, a blog 15 éves lett, én sokkal több, a pontos adat nem publikus.:P Sajnos már nem vagyok olyan aktív, mint régebben, az olvasás sem tölt be annyira központi szerepet az életemben, de mindkét hobbi rengeteg demotiváló időszakot élt már túl és remélem, hogy ez így is marad.

Úgy tűnik, valamikor réges-régen voltak semmittevős nyaraink, amikor volt idő olyan szeszélyekkel foglalkozni, mint a blogindítás.:D

8 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot neked, Amadea! 15 év, wow, nem semmi! :)
    Haj, azok a régi semmittevős nyarak, nem is tudtuk akkor hogy milyen jó kis dolgunk volt.
    Azért remélem, hogy Vanessa nem hozott le teljesen az életről :(
    Gondolom azért az időjárással kezd mindenki, mert meghatározza azért a mindennapjainkat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.:)
      Nekem elég vegyesek az érzéseim. Most azt szeretem a felnőttlétben, hogy hasznosnak érzem magam és emlékszem, régen mennyire gyötört, hogy úgy éreztem, semmire nem vagyok jó és a blog egyfajta menekülés volt.
      Persze a gyerekkori nyári szünetek, amikor vég nélkül lehetett olvasni, jók voltak. Bevackolódtam az elsötétített szobába A három testőrrel és a világ azt csinálhatott, amit akart.
      Milyen vidám tudok lenni, ugye?:D

      Sajnos de, nagyon kínzó élmény volt a Vanessa. Rettenetesen sajnáltam ezt a szegény lányt, hogy semmilyen kapaszkodója nem volt, ami segített volna neki kikerülni ebből az ördögi helyzetből.

      Törlés
  2. Boldog blogszülinapot! ;)
    Én is figyeltem, milyen kötelező meteorológiai elem van a posztok elején, dehát tényleg ez van, amit Nikkincs is írt, annyira meghatározza a kedvünket is, meg ránk ül... máskor meg ha nincsenek nagy időjárási események, akkor mindig az idő múlását hangoztatjuk, hogy hogy reppent el a hónap. :D
    Szúnyogokkal nekem nem gyűlt meg a bajom, de tény, hogy alig megyek ki úgy egyáltalán a házból. :D
    Sokat olvastál, tök jó. Annak nem örülök, hogy kicsit le is hozott az életről némelyik olvasmány. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:)
      Igen, ez a másik obligát elem, hogy ez a hónap is milyen gyorsan eltelt... azt is nehezemre esik felfogni, hogy lassan vége a nyárnak.
      Amíg nem voltam vízpart közelében, nekem se volt sok dolgom a szúnyogokkal, most bepótolták az elmaradást.

      Törlés
  3. Olyan nehéz elkezdeni a posztot, és elsőnek mindig az jut eszembe, milyen idő is volt a hónapban. :D :D
    Nekem márciusban volt 12 éves talán a blogom, egy ideje már nem is emlékezem meg róla külön posztban, mert én sem vagyok már olyan aktív, mint a régi, semmittevős nyarakon...
    A Vanessa nálam is vár, valószínűleg engem is lehoz majd az életről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg, amikor visszatekintünk, automatikusan ez az első, ami eszünkbe jut.:D
      Húú, a régi idők, amikor minden egyes könyvmegjelenést külön bejegyzésben postoltunk ki...
      Nagyon kíváncsi leszek, neked milyen élmény lesz a Vanessa.

      Törlés
  4. Megkésve kívánok boldog (blog)születésnapot! Katherine

    VálaszTörlés