2014. december 1., hétfő

Burgbéli krónikák 3.

" - Ugye, nem két láb az, mi kilóg az autódból?"

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 3.
Értékelés: 4.8 vén fütyiorrú az 5-ből
Kedvenc karakter: mindenki

Mindig az a legnehezebb, ami a legegyszerűbbnek tűnik: Stephanie-nak ezúttal Moses Bedemierre, mindenki Mo bácsijára kell vadásznia, aki fagylaltozót működtet. Stephanie-t ezért mindenki megutálja Trentonban, aki abszolút nem tehet arról, hogy Mo szabálysértést követett el. Ahogy arról sem, hogy lépten-nyomon pitiáner drogdílerek tetemébe botlik....

Stephanie Plum a túlélési csajoskönyv: mindig arra az esetre tartogatom, amikor tele a topánom mindennel és mindenkivel, és azokat se tűröm meg a közelemben, akiket szeretek. Ez a dinka, szeretnivaló csaj mindig jobb kedvre derít.
Már említettem, de ebben a kötetben még jobban látszik, hogy kicsit olyan, mint Bridget Jones, csetlik-botlik, ötszázszor leégeti magát, van egy kis súlyfölöslege, utál korán kelni és egészséges (pl. a tofut értem most alatta) ételeket enni. Egyszóval olyan, mint mi, totál hétköznapi ember, és néha nagyon jólesik olyan szereplőkről olvasni, akik nem néznek ki istenien és/vagy nem istenien okosak vagy valamilyen okból "kiválasztottak". Ennél a könyvnél elfelejtettem megemlíteni, de Vince és Joy is ugyanilyen halandó emberek, gondoljunk csak Vince munkájára.
Lula beszédstílusa is jobban kibontakozik, ahogy egyre fontosabb karakterré növi ki magát, a vén fütyiorrú sztereotíp szófordulat is neki köszönhető, nem lehet nem röhögni rajta. És ezek a burgbéli vénemberek és öregasszonyok! Elképesztően elevenek, ízekre szedik az összes embert, valóságos arzenált tartanak a lakásukban, ráadásul hajlott koruk ellenére roppant fürgék. A többiek is hozzák szokott formájukat, Morelli (vonatozás...:) viselkedésében némi változás áll be, ami erőteljes aggodalmat vált ki Stephanie-nál, Rangerről is kicsit többet tudhatunk meg, de marad a veszélyes-feketeruhás-fülbevalós kubai figurájánál.
Tehát ez a kötet is jóformán ugyanolyan, mint a sorozat előző részei: aranyos, vicces, némi lövöldözéssel megspékelve, tökéletes kikapcsolódás.
Ui.: Egyvalamit nagyon szeretnék egyszer: Stephanie anyukájánál vacsorázni. Azóta is kívánom a csokis püspökkenyeret....
Hogy a negyedik rész megjelent-e új kiadásban, nem tudom, ennek a hátlapján ott virít a soron következő rész rózsaszín borítója. Valamikor a Beholder honlapján meg lehetett rendelni az ő kiadásukban - én is így csaptam le rá -, jelenleg "elfogyott" van mellé kiírva. Egyébként érdekes ennek a sorozatnak a sorsa: az első három részt keresztül-kasul mindenki kiadta, de a többit valamiért büdös megjelentetni.

1. rész:
Egy - mérgezett a meggy - Magvető sárga kis Albatrosz sorozat (a borítótól kiver a víz) (1997)
A szingli fejvadász 1. - Ulpius-ház (2008)
Egy fejvadász - Ulpius-ház (2011)

2. rész:
Kétesélyes játszma - Beholder (2001)
A szingli fejvadász 2. - Ulpius-ház (2007)
Két ravatal - Ulpius-ház (2011)

3. rész:
Hárman a pácban - Beholder (2004)
A szingli fejvadász 3. - Ulpius-ház (2008)
Három díler - Ulpius-ház (2011)

4. rész:
A négy fejvadász - Beholder (2004)
Négy lövés - Ulpius-ház (2012)

Ui2.: A TÖBBI RÉSZT IS ADJÁTOK KI! MOST AZONNAL!!!! Nézzétek meg, mennyi van!

Eredeti cím: Three to get Deadly
Sorozat: A szingli fejvadász 3.
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2008
Fordította: Merényi Ágnes
Ár: 3000 Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése