2018. május 26., szombat

Megjelenéses

Egyelőre nem dobtam hátast a felhozataltól, végigturkáltam a mamipornókkal, a különféle újrakiadásokkal és YA-kkal teli előrendelős oldalakat, de alig találtam valami érdekeset.



Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána (június 5.)

Nagyon szerettem az Ingóköveket, és többször eszembe jutott az évek folyamán, vajon ír-e Judit és meg fog-e jelenni. Nos, itt van.:) A fülszövege alapján nem vagyok benne biztos, hogy nekem való olvasmány lenne, de bízom a szerző egyedi látásmódjában és előbb-utóbb elolvasom.
Bővebben itt olvashattok a kötetről, ráadásul már előrendelhető.
Bele is lehet kukkantani.


Dennis Lehane: Titokzatos folyó (június 5.)

Ennek az újrakiadásnak nagyon megörültem, őrjítő hiányosságot pótolt vele a kiadó (jár érte a bolygó méretű piros pont). Új ruhát és korrektúrát kapott, és a szokásos, nagyon baráti 35%-os kedvezménnyel előrendelhető. Szerintem ez Lehane legjobb regénye, már háromszor olvastam.
Nekem megvan az első kiadás, bár kissé ramaty állapotban - nem mellesleg gyakorlatilag ellopták nekem -, lehet, hogy beszerzem. Titokzatos folyóból nem lehet elég egy darab.


Siri Hustvedt: Amit szerettem (június 1.)

Kellemes meglepetés a Parktól. Ordenáré leszek, sajnos csak annyit tudok a hölgyről, hogy Paul Auster felesége - tehát biztosan különleges ember -, pedig már tíznél több könyve jelent meg, regények, non-fictionök és verseskötet is. Ideje megismerkedni vele.


6 megjegyzés:

  1. Hűha, nem hiszem el, hogy kiadják Siri Hustvedtet magyarul! Ez egy eszméletlenül jó könyv, igazi szépirodalmi-művészeti csemege, röngtgenképe a baráti-családi kapcsolatoknak, teletűzdelve érzékletes, esszészerű kritikával képzelt műalkotásokról. Valamennyire érezhető benne egy nőies Paul Auster-hangulat, ugyanakkor teljesen egyedi hangja van.

    VálaszTörlés
  2. De jó, az érzékletes leírásod alapján nagyon nekem való, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Most én sem vagyok annyira hanyattesve a könyvheti kínálattól, meg kb. mindent előrendeltem, szerintem csak nézelődni megyek ki. Meg mivel két vászontáskámat összezsugorította a mosógép, remélem kint tudok majd szerezni valami szépet. :)
    Amúgy ezek közül a Gondvána érdekel, a Titokzatos folyót én is nagyon szerettem, a harmadikról még megvárom, mit írtok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miket rendeltél elő?
      Hogy csinálta? Nehogy én is így járjak...

      Törlés
    2. Agavétól a Scalzit és a Veres Attilát, A vak bérgyilkost és A teljes Maus-képregényt.
      A vicc az, hogy 30 fokon mostuk normál mosással, és így is összementek... De csak a vászontáskák, más nem.

      Törlés
    3. Kééépzeld, A vak bérgyilkost megkapom valakitől szülinapra!;)
      Hát, ez tényleg fura, én is 30 fokon mosom őket 20 percig, és eddig nem esett bajuk... lehet, hogy elöregedett az anyag?

      Törlés