2018. december 2., vasárnap

Novemberi könyvek

A hónap utolsó napjaiban kedvem támadt könyveket rendelgetni, mégse maradhatok olvasnivaló nélkül az év hátralevő részére, és van olyan, ami kell, és kész. Sarah Perry. Patrick Melrose. Meg Ferrante is, már vár engem a Blahán, az ő megjelenése mindig ünnep.

Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Amarillo Sarah Perry: Melmoth Rachel Kushner: A Mars klub Edward St. Aubyn: Ami kell / Végül

A Blacksadet szokás szerint a páromtól kaptam, a Mars klub csak úgy bemászott a virtuális kosárba a régen vártak mellé.

Olvasás:
Ian McEwan: Szombat Edward St. Aubyn: Nincs baj / Baj van / Van remény Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Amarillo Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás Nick Hornby: A Meztelen Juliet
Neil Gaiman: Death – Halál Michael Cunningham: A hókirálynÅ‘

Kemény egy hónap volt. A Szombat törvénytisztelő Perowne-ját néha megtapostam volna, ellenben a drogos, önelégült, élhetetlen Patrick Melrose-t kedveltem a metsző cinizmusa miatt. Az egyik tipikus jóllakott proli fejben, a másik látja a fátyol mögötti világot és ezért inkább elpusztítaná magát.
A képregényekkel még mindig hadilábon állok, állandóan betolakszik a fejembe az az eretnek, ám tipikus könyvmoly gondolat, hogy mennyire jó lenne ez rendes regényben. A Halállal nem nagyon tudtam mit kezdeni, nem éreztem át a szellemiségét, a Blacksad - Amarillo nyilván könnyebben csúszott.
A Tizenegyes állomás nekem a semmi különös kategóriájába esik, túl kérges vagyok ahhoz, hogy megpendítsen bizonyos húrokat bennem. A hókirálynőre ugye dühös voltam, ellenben A Meztelen Juliet abszolút kisimító élmény volt.

A többiek didergése:
Pilla
Nita
Nikkincs
Heloise

9 megjegyzés:

  1. Ó, még valaki, aki nem dicsőíti a Tizenegyed állomást, helló! :D Én félbehagytam, nekem annyira nagyon nem jött be. :/

    Szép a zsákmányod nagyon! Örülök, hogy neked is van Melmoth! :)

    VálaszTörlés
  2. Ahhh egyre jobban érdekel ez a Patrick Melrose, lehet karácsonyra meglepem magam vele, jó lesz a januári szürkeségben :)
    A Melmoth nálam is itt van már, kíváncsi vagyok, az essexi bestia közepes csalódása után tud-e mást nyújtani Perry...

    VálaszTörlés
  3. A Tizenegyes állomáson korábban sokat gondolkodtam, mert jókat hallottam róla, de akkor inkább hagyom :D Vagy felteszem a "nem-olyan-sürgős-elolvasni-majd-egyszer" listámra.
    A Melmoth is olyan jól néz ki (meg persze amúgy is jól hangzik a történet), megjelenéskor megcsodáltam élőben - de azért még megvárom, hogy hogy fog tetszeni nekem Az essexi kígyó (olyan tudatos lettem az utóbbi hónapokban, hogy csak na! :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól neked még tetszhet, sokan szeretik.
      Jaj, igen, annyira jó tapizni!
      Nekem nagyon tetszett Az essexi - amúgy semmi különös, de az a fajta szórakoztató, könnyed, de nem síkgyagyi irodalom, ami engem kellemesen ellazít. Remélem, neked is beválik.

      Törlés
  4. Szerintem engem nagyon jókor talált meg a Tizenegyes állomás, szerettem, valamikor újra is szeretném olvasni.
    A Mars klubról megvárom a véleményed, birizgál, de nem tudom, annyira jó-e, mint amilyennek tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez van, nem tetszhet mindenkinek minden. Vannak ennél rosszabb dolgok is.
      Kicsit tartok A Marstól, de olyan érdekesnek tűnt, hogy meg kellett rendelni.

      Törlés