2013. december 26., csütörtök

Decemberi zárás

Még hátravan néhány nap ebből a hónapból, de aligha érkezik suttyomban új ajándék, vásárolni pedig nem fogok - úgyhogy álljanak itt a decemberben beszerzett könyvek, akik számosan vannak.

Delphine de Vigan: Semmi nem áll az éjszaka útjába Bécsy Ágnes: Virginia Woolf világaAnthony Capella: A jégkirálynő Gabriel García Márquez: A bölömbikák éjszakája Beth Hoffman: Déli álmok
Juhász Gyula: Juhász Gyula összes költeményei Finy Petra: A fűszerkatona Jennifer Egan: Az elszúrt idő nyomában Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők Ljudmila Ulickaja: Szonyecska
Alessandro Baricco: Mr. Gwyn Leonyid Cipkin: Nyár Badenben Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk Eowyn Ivey: A hóleány Jean Webster: Patty a kollégiumban
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt

Tizenhat darab könyv. Ebből tizenöt ajándék, és minden nyál nélkül mondom, hogy mind fantasztikus.
A Virginia Woolf világára régóta fentem a fogam, és Dóri gonosz módon említette, hogy nehéz volt beszerezni a saját példányát. Szenvedélyes hörcsögénemnek több se kellett.:)
A Semmi nem áll az éjszaka útjába Csenga ajándéka, nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre, bár még a No és ént se olvastam, mea culpa. A jégkirálynő egyszer majdnem az enyém lett, hogy tényleg megkapjam, Neela gondoskodott róla. A bölömbikák éjszakája Pöfivonattól érkezett, az új Márquez-fan, azaz én, nagyon örült neki. A Déli álmok sztimi53 ajándéka, mert az amerikai Déllel nálam nem lehet mellé lőni.
A hatalmas, csodás Juhász Gyula-kötetet Andiamótól kaptam, akárhol nyitottam ki, szép versek vannak benne (meg egy cédula Anditól), úgyhogy mi nagyon jól elleszünk egymással. A fűszerkatona PuPillától jött, ma fejeztem be az olvasását, cuki mesék és gyönyörű rajzok vannak benne, akarom az összes ilyen mesekönyvet.
Az ötösfogattal idén is megtartottuk a karácsonyt, ezúttal a Zöld Cicában, a szilvás sör és a melegszendvics isteni (még mindig), a zaj már kevésbé, de sokat ettünk, nevettünk és mindenki rengeteg ajándékot kapott.:D Az eltűnt idő nyomában fezer ajándéka, nyár óta rágom a küszöböt ezért a könyvért - bensőséges beceneve: "nyönyő" -, akárcsak a Nevenincs és sosemvolt hercegnőkért, nemrég írtam róla, ezt vicomte-tól kaptam. A Szonyecskát is, amit én jövőre mindenáron be akartam szerezni és újraolvasni, de egy antikváriumi túrán észrevette az egyik kirakatban és megvette nekem karácsonyra, nyííííííí! A Nyár Badenben abszolút meglepetés volt tőle, még a Szofja Tolsztaja élete közben bukkantam erre a könyvre, szóval ez is egy régen vágyott könyv. Igen, tudom, hogy jó dolgom van.
A lányok is elkényeztettek; pat úgy gondolta, olyan jó voltam idén, igazán megérdemlem A hóleányt és a Mr. Gwynt, azt se tudtam, hova legyek lányos zavaromban. A Raven Boys - Hollófiúk Nitától érkezett, valahogy sejtettem, hogy tőle kapom, mert tudja, mennyire imádtam a Shivert, és mennyire érdekel ez a könyve. Tőle kaptam még egy mazsolás kuglóf (!) ízű-illatú ajakápolót, isteni az illata, még jó, hogy a szám az orrom alatt van és így mindig tudom szagolgatni.
A Patty a kollégiumban Heloise ajándéka, egy jó meleg és nagyon hosszú sál kíséretében, persze, hogy fel kellett avatnom. Igaz, hogy aznap elég lett volna egy szövetkabát meg kiscsizma, de a sálat ki kellett próbálni, na. Az Őrült Hold Alatt végre megjelent, és Serene olyan kedves volt, hogy küldött nekem ajándékba egy példányt, biztos nagyon jó lesz.:)

Még mindig ámulok ezen a rengeteg csodán.:) Köszönöm mindannyiótoknak a szépségeket és jóságokat, a kísérő díszeket, finomságokat, Nokedlinek külön a cica és hóember formájú kekszeket.

Ui.: remélem, senki nem szid, hogy gáz ajándékot kapott tőlem.

Jaj, az olvasások majdnem lemaradtak. Ez a szám valószínűleg még nőni fog, úgyhogy később még frissítek:

  1. Dr. Alma H. Bond: Ki ölte meg Virginia Woolfot?
  2. Alekszandr Blok: Alekszandr Blok versei (végre befejeztem!)
  3. Szabó Magda: Liber Mortis
  4. Helen Oyeyemi: White is for Witching
  5. Závada Péter: Ahol megszakad
  6. Neil Gaiman: A temető könyve
  7. Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek, Surik
  8. Alessandro Baricco: Vértelenül
  9. Philippe Lechermeier: Nevenincs és sosemvolt hercegnők
  10. Sam Weller - Mort Castle: Árnyak és rémek
  11. Finy Petra: A fűszerkatona
  12. Karácsonyi ének
  13. The Lands of Ice and Fire
  14. Urak és játékosok
  15. Maigret és a flamand lány
Tizenöt. Ez soknak tűnik, de ha figyelembe vesszük az oldalszámokat és hogy ketten mesekönyvek, akkor mindjárt más a helyzet. Jó kis könyvek ezek, a legtöbbről már írtam is. Igazából jó lenne pár szóban összefoglalni őket itt is, de nem akarom magam ismételni.
Éluard versei még függőben vannak.

A többiek:
Katacita
Dóri
Nita
PuPilla
Nikkincs


8 megjegyzés:

  1. Úgy látom, bőven el vagy látva olvasmányokkal, úgyhogy csak zárójelben jegyzem meg, hogy a No és én zseniális könyv - anno találomra vettem le a könyvtár polcáról, de teljesen beleszerettem.

    VálaszTörlés
  2. Én is most készítem a havi zárós bejegyzésem! :D Mennyi szépséget kaptál - a könyveken kívül is! :) Bécsy Á. könyv /gonoszkacaj/ remélem tetszeni fog! A Szonyecska jóóó, a többihez nem tudok hozzászólni, de majd figyelem mit írsz róluk!

    VálaszTörlés
  3. a Nyár Badenben nekem is nagyon piszkálta a csőrömet, beleolvastam a könyvtárban. Hát,kemény. Olyan mondatok vannak benne, hogy ihajj :)
    (én egy fia könyvet nem kaptam :D)

    VálaszTörlés
  4. Imladris: majd az is sorra kerül.

    Theodora: igen, tudom, már olvastam a Szonyecskát.
    Látod, a Pulkkinen-könyvvel én csak visszavágtam a Bécsy miatt:P

    szeee: hajjaj, kellett ez nekem:D
    (Kérsz?:D)

    VálaszTörlés
  5. Szép kis ajándékkupac! :) Örülök, hogy tetszett a fűszerkatona, tényleg nagyon szép könyv, beleolvastam én is :)

    A Déli álmokat sürgősen olvassad, mert bitang jó! Pöfitől van nálam kölcsön, és teljesen belemerültem, és nagyon nagyon nagyon déliiiii :) Teljesen a méhek titkos élete hangulat. :)

    VálaszTörlés
  6. PuPilla: nyugodtan elolvashattad volna az egészet.:))
    Oké, értettem!:)

    VálaszTörlés
  7. Így utólag is váljanak egészségetekre a cicák meg hóemberek :)
    (Csinos könyvkupac :)

    VálaszTörlés
  8. A falánkság áldozataivá váltak.:)
    :))

    VálaszTörlés