2015. március 28., szombat

Napi hülyeség

Utálok fogyókúrás cikkeket olvasni, mert mindig azt a következtetést vonom le belőlük, hogy tulajdonképpen semmiből nem lehet jóízűen enni, mert sunyin van benne rejtett cukor vagy zsír.

Ui1.: Apám egyébként arra gyanakszik, hogy anorexiás vagyok, de minimum túl sovány. Ehhez képest tegnap este hétkor jóízűen befalatoztam a tejszínes sült tésztát, a gyümölcssalátát és a diós brownie-t vaníliafagyival.
(Nem, bulémiás nem lehetek. Utálok hányni, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fordult elő életemben.)

Ui2.: Rám nem is az édesség, hanem a gyümölcs a legveszélyesebb, főleg az, amit csak be kell kapkodni, és nem kell megküzdeni vele (pl. vastag narancshéj, gránátalma vérengzése). A tavalyi nyaraláson fordult elő, hogy olvasás közben olyan ütemben hajigáltam a számba az áfonyát és a málnát, hogy a pasim megharagudott rám. Nem azért, mert neki nem hagytam, hanem mert túlzásba vittem. Erről jut eszembe, legyen már tisztességes eper! Enni is akarom meg lekvárt főzni belőle, mert már csak fél üveggel van. Micsoda frusztráció.




5 megjegyzés:

  1. Én is imádom a gyümölcsöt :) De a küzdősöknek nehezebben állok neki. A pomelót szeretjük, de el kell küszködni vele... A málna-eper-szeder-áfonya-ribizli, nyami, mind nagyon szeretős nekem. :)

    VálaszTörlés
  2. Ohhh, a szeder, a nagy szemű, érett, csodálatos szeder... gyerekkoromban valamiért nem szerettem, de ma már nagy szenvedéllyel viseltetek iránta. És a málna, az valami isteni.
    Pomelót talán egyszer ettem, de nem emlékszem rá, milyen volt. Legközelebb veszek egyet a piacon.:) Nekem a gránátalma a legújabb szerelmem, iszonyú mocsokkal jár, mire kiszabadítom belőle az összes magot.

    VálaszTörlés
  3. A gránátalma jó macerás, de tényleg finom és az is egészséges. :)))

    VálaszTörlés
  4. Pont tegnap szórtam ki a szekrényből egy csomó kamaszkori göncömet és meglepődve tapasztaltam, hogy nem nagyon akartak rám jönni. Hogy a fenébe voltam én akkor vékonyabb mint most vagyok, amikor élénken emlékszem rá, hogy állandóan nassoltam. (Most: 166 cm és 56 kg, akkor simán három kilóval könnyebb a ruhákból ítélve.)
    Gyümölcs függőséget megértem, gyerekként napi egy kiló barackot is be szoktam falni. :) Manapság négy darabnál igyekszem megállni.

    VálaszTörlés
  5. Pilla: régen undinak találtam a gránátalma belsejét, most viszont élvezem kibányászni belőle a magokat.:)

    Zsófi: gondolom, akkor gyorsabb az ember anyagcseréje... egyébként én is így jártam az egyik hajdanvolt (irtó csicsás) nadrágommal, azt hittem, kövérebb voltam, de ezek szerint volt olyan periódusom, amikor kb. annyit nyomtam, mint most... na, mindegy.:)
    Én is. A mandarin is veszélyes volt, anya nem győzte venni.

    VálaszTörlés