2016. október 19., szerda

A kívánságlistám élén

Beszerzés szempontjából ez az év messze túlszárnyalja az előző kettő 35-ös darabszámát; jelenleg 39-nél járok, és karácsonyra 6-7 darab könyvajándék néz ki. Mind nekem, mind a kedvesnek - ez a vészes helyhiány miatt fontos - nagyobb kedve volt könyvet venni idén, és van bennem egy olyan késztetés, hogy a maradék égetően szükséges könyveket (ironikus felhangot képzeljetek ide) megvegyem magamnak, ezáltal megalapozzak a jövő évi, ismételt fogyókúrának. Persze, nem biztos, hogy ez beválik, de az Augustus nélkül nem fogok tudni élni, az biztos.

John Williams: Augustus - mert szerettem a Stonert, ennyi a vágy indoka. Augustus sose volt kedvencem az eddig olvasottak alapján, de kíváncsi vagyok, Williams hogyan ábrázolja.







Elena Ferrante: Briliáns barátnőm - szinte émelyítően falhozvágósnak találtam az általam olvasott könyveit (a Tékozló szeretet... ahhoz képest, hogy milyen vékony, majdnem ő győzött), azóta eltelt pár év, de Ferrante még mindig érdekel, a Park pedig egyre fantasztikusabb kiadó.





Jenny Lawson: Őrülten boldog - róla már írtam korábban, kezdenek karakteressé válni nálam a nők által írt, félig-meddig életrajzi regények.

Jeanette Winterson: Az időszakadék - nagyon szeretem Wintersont az önéletrajza (mondom én), a Miért lennél boldog, ha lehetsz normális? óta, kíváncsian várom, mit hoz ki a Téli regéből.






Donna Tartt: Aranypinty - vele kapcsolatban vacillálok, mert hajlamos vagyok a monstrumokat évekig halogatni.

Sofi Oksanen: Norma - Oksanennel hadilábon állok, nagyon lehangoló tud lenni (a Mikor eltűntek a galambokat beválogattam az idei VCs-be, de még mindig tolom magam előtt), de a Norma ötlete annyira tetszik, hogy nemigen tudok neki ellenállni.





Ljudmila Petrusevszkaja: Rémtörténetek - a szerző nemzetisége és a cím elég indok, hogy érdekeljen, max. pofára esek.







Max Gladstone: Nagyrészt halott - élek-halok (olyan vicces lány vagyok, szerintetek nem?) a jó urban fantasykért, és ez határozottan annak tűnik.







Félix J. Palma: Az ég térképe - kisebbfajta csodával ér fel a magyar könyvkiadásban, ha egy halálra ítélt (szívfájdítóan szuper) sorozat feltámad  a hamvaiból, a plafont majdnem átvittem lelkesedésemben, amikor felfedeztem, hogy az Európa folytatja a Viktoriánus trilógiát.






Jelenleg ők trónolnak a kívánságlista elején - az ajándéknak már bejelölt könyveket szándékosan nem írtam ide, mert ez a lista inkább magamnak szól, a későbbiekre -, ti miket szeretnétek még beszerezni?


3 megjegyzés:

  1. Nálam is kívánságlistás az új Winterson könyv, na meg a Harry Potter dráma, és talán az új Bridget Jones könyv.
    A Nagyrészt halott tervben van, a Petrusevszkaja könyvről meg épp tegnap olvasgattam ismertetőt (könyvtári megrendelőben szerepelt, de még nem tudom rendelünk-e belőle) :D
    Ja és az Őrülten boldoggal is szemeztem, mert az utóbbi években nekem is nagyon bejöttek a női modern életrajzok!

    VálaszTörlés
  2. Ezzel az Őrülten boldoggal még hadilábon állok, megvárom, mit mondasz rá ;)
    Aranypinty jön hozzám, Winterson kihagyhatatlan (de ez a Téli rege, A vihar majd Atwood lesz), Ferrante szintén.
    Az ég térképére nagyon rácsodálkoztam én is, kíváncsi vagyok, ennyi idő után mit ad Palma, azért elég rég volt már az idő térképe :s
    Annyira imádtam a Stonert, és tökre kíváncsi vagyok, mit ír még Williams de az ókori Róma annyira nem érdekel, hogy lehet az Augustust kihagyom.
    Amúgy tartom magam az elhatározásomhoz hogy kellő távolságtartással kezelem az új megjelenéseket :D lesz egy új Murakami ami érdekel meg a Ted Chiang novelláskötet, meg új Franzen, de kb ennyi.

    VálaszTörlés
  3. Dóri: Rendeljetek!:)) Kíváncsi vagyok, mit fogsz mondani a Nagyrészt halottról.
    Valamelyikünk csak elolvassa az Őrülten boldogot, szerintem Nita, mintha azt mondta volna, hogy előrendeli.

    Ilweran: Azt nem ígérem, hogy megveszem (9 könyv azért súlyos lenne:D), de ha hozzám kerül, mindenképpen referálok róla.
    Asszem, én tavaly olvastam Az idő térképét, teljesen rendben volt, sőt.
    Tényleg, a Ted Chiang, az engem is birizgál.

    VálaszTörlés