2013. május 7., kedd

Az Ad Astra egy másik megjelenése - egy komoly tinidisztópia

Habár előttem nem volt titok, kíváncsi voltam, mikor leplezik le a Jessie Lamb testamentumát, arra pedig még inkább, milyen lesz a fogadtatása, de mindenki el van bűvölve a borítótól és remélhetőleg a történet sem fog senkinek csalódást okozni.:)
Íme, a borító:

Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma

A fülszövege:
"Asszonyok és lányok milliói halnak meg, amikor egy terhes nőket támadó vírus elszabadul, és az emberiség sorsa is kockán forog. Isten keze, vagy a tudósok hibája? Az emberi sötétség és pusztítás gyümölcse? Jessie Lamb egy hétköznapi kamaszlány különleges körülmények között: miközben világa összeomlik, idealizmusa és bátorsága arra sarkallja, hogy megtegye a szükséges, hősies lépést, és hozzájáruljon az emberiség megmentéséhez. Vajon Jessie valóban hős? Vagy, ahogy az apja tart tőle, könnyen befolyásolható csitri, aki fel sem fogja tettei következményét? A Jessie Lamb testamentuma a közeljövő, biológiai terrorizmus által visszavonhatatlanul megváltozott világát mutatja meg, és egy rendkívüli fiatal lány döntésének folyamatát, aki a gyermekkorból kilépve azért küzd, hogy az élete – és talán a halála – értelmet nyerjen. A Jessie Lamb testamentuma 2012-ben elnyerte az Arthur C. Clarke-díjat és jelölték a Man Booker-díjra."

Megjelenés: 2013. június 6., Könyvhét. A kiadó honlapján 30% kedvességgel előrendelhető és a Könyvhéten is átvehető.




4 megjegyzés:

  1. Húh! Ez nagyon érdekesnek hangzik (igaz a legtöbb Ad Astrás könyvvel úgy vagyok, hogy azonnal megvenném, ha tudnám, hogy utána vissza bírom magam fogni és nem rabolom le a könyves boltokat az újabb példányokért hitelbe vágva magam örök életre. Ezért még egyet sem vettem magamnak, de egyre erősebb a késztetést. Főleg ezzel.)

    Ugyanitt: Díjat kaptál! :)
    http://zakkantolvas.blogspot.hu/2013/05/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  2. Fűű, még egyet se vettél?:o
    Ejnye, a bloggereknek elég jó kedvezmény volt a Könyvfeszten, remélem, a Könyvhéten is lesz.

    Köszi!:)

    VálaszTörlés
  3. OMG, annyira jó lehet ez a könyv!

    VálaszTörlés
  4. Tessék megvenni! Ha bejelentkezel emilben, akkor helyben is megveheted a szokott bloggeres kedvezménnyel.

    VálaszTörlés