2013. május 7., kedd

Az elmúlt napok

Szépen gyarapodó, közepes szintű elme-és idegbajom van. Lassú a gépem és az internet, regiment állat ugrál a fejemen (úgy érzem magam, mint egy x gyerekes családanya), állandóan csinálnom kell valamit, ami felállít a gép elől és úgy érzem, ha nem írom le az adott gondolatot, eltűnik a semmiben és szétfeszítem magam az igyekezettől, hogy megőrizzem magamban. Jelenleg két cetli és két A4-es, félbehajtott lap van előttem, a harmadik meg a Hattyútolvajok tetején trónol. Ó, még annak a postját se fejeztem be, fantasztikus.

Jelenleg több dolgot csinálok egyszerre, négy ablak van megnyitva és párhuzamosan készülnek.

Az elmúlt napokban... mit is csináltam? Lassan vázlatpontokat kell írnom a füzetembe az elvégzett napi teendőimről, nemcsak a elvégzendőkről is, mert minden kihullik a fejemből.
Tehát: pénteken korán elszáguldottam a munkából, de hazamenni, hogy átöltözzek, nem volt időm (majd' megfagytam a lenge szoknyában és ujjatlan felsőben, és nem, az utazótáskámban nem volt hosszú farmer és pulcsi, mert a ruhatárom háromnegyede Debrecenben van, ergo minek azt a keveset hurcolászni), hazajöttem és bámultam magam elé a fotelben.
Szombaton elmentem fodrászhoz, aztán sztimi53-nak és anyának ajándékot venni, magamnak meg egy csomó ruhát, tisztára megijedtem magamtól és éreztem, hogy pusztulnak az agysejtjeim, vagy csak kezdtem
Ilyesmi volt a fehér, csak kicsit hosszabb
Kép innen.
unni a próbálgatást. Vettem egy tapadós farmert, persze kellett hozzá egy hosszú felső és két sortot (egy tüzkizzöld és egy fehér, nem a seggemig érnek és csak 2290 Ft-ba került darabja). Még tudtam volna válogatni, de leállítottam magam. Sajnos a piros farmerből nem volt 38-as, a fehér ruha kísérti a gondolataimat, de csak akkor venném meg, ha egy két tagból álló konzílium rábólint, hogy nem tízévesnek nézek ki benne. Volt még egy fehér szoknya, csak a gumis derék tántorított el. Ami viszont tuti kell, azok a fehér pólók-felsők, mert az égszínkék szoknyához és a türkiz sorthoz csak fekete vagy fehér felsőt tudok felvenni, ráadásul a baris fekete felsőmet sztornózom a kánikula idejére, mert iszonyatosan szívja magába a meleget. De még áttúrom a polcaim, igaz, hogy Pesten hova rakok ennyi holmit, azt nem tudom.
Itthon takarítottam ezerrel, kamillateával itattam és mosdattam egy kismacskát meg a többit pesztráltam, és a romokat takarítottam.
Vasárnap reggel a titkos dolgok érdemi részébe fogtam bele, aztán felköszöntöttem anyát, elmentünk nagyanyámhoz, ahol határozottan nem kellett volna megenni azt a két túrós lepényt és azt a pici kakaós csigát. A napsütés (kijött a nyavalyás allergiám, és még csak május van, ojjé) és a sütik hatására elálmosodtam, ledőltem pihenni a hűvös, félhomályos szobában, csekély másfél órán át kómában voltam. Aztán találkoztam sztimi53-mal, bűnös élvezeteknek (milk shake, ill. fagylaltkehely, sok-sok eperrel), gyönyörködtünk a könyvespolcaiban és megpróbáltam postot írni.
Hétfőn, miután megetettem a macskafarmot és kitakarítottam rájuk, felsöpörtem-mostam a konyhát, az előszobát, a fürdőszobát, a wc-t, kisúroltam a mosogatót és le a gáztűzhelyet meg a konyhaszekrényt, utána magamat, leültem dolgozni, majd elmentünk anyával bevásárolni, vettünk neki felsőt (három nőt kitesz, biztos lett két új ősz hajszálam), meg illóolajat, utána ágyneműmosás, obammeg, szakad az eső és azóta megint dolgozom. A kurva szúnyogok meg szétették a bokámat.
Ma, azaz kedden korán kirúgtak az ágyból a macskák, bosszúból megreggeliztettem őket és eltakarítottam utánuk, friss vizet és ropit (külön:P) öntöttem a tálkáikba, gyorsan megnéztem az emiljeimet, közben reggeli gyanánt elfogyasztottam egy kiflit két csésze émelyítően édes teával (esküszöm, egy kocsit is elindítana), utána elmentünk macskakaját és bolhairtót venni, apám kidobott minket a plázánál, amelyben áramszünet volt, tök fura volt a sötét üzletek között mászkálni. Még jó, hogy a fagyiárusítás nem szünetelt.:) A másik bizarr dolog: a pláza előtti placcon három fekete srác a Titanic betétdalát hallgatta.
Vettünk egy doboznyi epret, amit elhoztam magammal, meg ezt-azt, itthon szélsebesen leültem dolgozni, macskákat hajkurásztam, bedobáltam a cuccokat a táskába, lezavartuk anyával a szokásos ordítós "nemviszektöbbkaját" csatát (muszáj lesz megint B6-ot és vasat szednem). Az utolsó két percben át kellett öltöznöm, mert itt a nyár, itt a monszun időszak, és éppen elértem a vonatot, mert az amúgy hét percet igénybe vevő úton dugó volt és majdnem negyedóra alatt jutottam el a vasútállomásra.
Etess meg!

Ui.: Az éberségemről árulkodik, hogy azon törtem a fejem, hétfőn mit csináltam, rájöttem, hogy már leírtam, méghozzá hétfőn, most hozzáírtam a keddi eseményeket, de nem esett le, hol a bibi. Kicsit megrázta a szürkeállományom a mókuskerék.
Ui2.: És akarok egy olyan határidőnaplót, amiben szimpla üres lapok is vannak, hogy tudjak bele recepteket, olvasmánylistákat, ötleteket, címeket, jegyzeteket stb. írni.


9 megjegyzés:

  1. Öhm, szerintem egy könnyed mozdulattal áthelyezted a fele szöveget... Mert gondolom én ott hogy eltakarítottam, nem az áthúzott és bolhaírtót venni felirat jön, hanem a kép bal sarkával egy vonalban levő "utánuk, friss vizet és ropit...." stb.
    Szóval most kérek minimum egy buksisimit, vagy valami megfejtő díjat, hogy ezt késő éjjel is ki tudtam bogozni, hol az error :D
    Amúgy nagyon hangulatosan tudod leírni a megőrülős rohangálást! :) Túlélted? :))
    Ja, U.i. 2-re: Notesz? :D Nekem is van egy ilyen ötletelős, listázós, firkálós noteszem, főleg könyves témában a határidőnapló mellé. De lehet kapni elég csecse női naplókat is, abban is vannak ilyen rovatok. :)

    VálaszTörlés
  2. Pilla: kapsz Könyvhéten vagy júniusban valami finomat, köszi, hogy szóltál. Tegnap éjszaka megőrült a blogszerkesztő.
    Aha, de ez jóformán folyamatos.
    De nekem a határidőnapló + az ötletelős füzet egyben kellene:)

    katacita: köszi:D

    VálaszTörlés
  3. Köszi :D csak vicceltem ám! Még én is meglepődtem, hogy észrevettem az eltolódást. Lehet, hogy a kép beszúrása miatt történt, nekem olyankor néha átrendez mindent.
    Egyben.. hmm ragasztó? :D egyébként biztos vannak olyan határidőnaplók, amikben több az ilyen írkálós rész, de lehet hogy drágábbak.

    VálaszTörlés
  4. Ha egyszer találkozunk, megismerkedünk, viszek neked olyan határidőnaplót. És ezt veheted fenyegetésnek ;)

    VálaszTörlés
  5. és milyen klassz lesz, ha meglesznek az X gyerekeid. :)
    ennél sokkal impozánsabb lesz. Nos ez sem rossz, de az lesz a hab a tortán (ha szereted a habot. :D)

    VálaszTörlés
  6. PuPilla: tuti, egy másik bejegyzésnél is ezt csinálta, és még linkké is tette a szöveget.
    Már arra is gondoltam, hogy csinálok magamnak egyet, úgyis mindig érdekelt a könyvkötészet:D (Csupa jövedelmező foglalkozás bír érdekelni, igen.)

    Juci: juj, biztos kihívóan viselkedtem:DD

    andalgocia: nem lennék jó anya.
    Szeretem a tejszínhabot, ha nem műanyagíze van:)

    VálaszTörlés
  7. egyszerűen fogj egy befűzős határidőnaplót
    pl. http://sofarportal.hu/tag/hataridonaplo
    és a naptári lapok közé fűzz simákat (ilyen befűzni való üres-vonalas-kockás lapokat kapni :)
    hét elején (hó elején) rituálisan elintézed a következőt - vagy a végére még bedugsz egy csomót, s előveszed, ha kell.

    VálaszTörlés