2013. május 25., szombat

Rám dőlnek a könyvhegyek

Most csak metaforikus értelemben, bár, ha egymásra halmoznánk a várólistámat, amelyen még mindig 287 könyv szerepel, valószínűleg tényleg betemetnének. Elképesztő, hogy nem akar lejjebb apadni, pedig idén még csak 15 kötetet szereztem be, amiből már a kilencediket olvasom el. Úgy tervezem, hogy év végére jó lenne 250-re leapasztani a várólistát, remélem, ezt még tudom abszolválni.
Persze a hülyegyerek még könyvtárba is jár - jelenleg három van nálam -, sőt, pattől kölcsönkértem a Changelesst, mert úgy megkívántam, bár tudtam, hogy nem lenne szabad, a sajátjaimmal kellene haladni, meg csupa okos könyvvel, hogy művelődjek is, de akkor olyan hangulatom volt, hogy teszek az egész listázási mániámra és összevissza olvasok.
Amúgy vicces, nagyon szeretem olvasni a Tündérföldet, de már azon gondolkodom, mit kellene olvasni utána. A várólistacsökkentőkkel is haladni kellene, mert ötnél valahogy megálltam.
És jön a Könyvhét. Kapásból hármat négyet tudok mondani, ami eléggé érdekel - Penumbra úr nonstop könyvesboltja, Egy regény rabjai (annyira tetszik a címe), Róma - A király eljövetele, A jégkirálynő -, és hol van még június 6., addig még sok minden kiderülhet.
És jajongat a frissen beszerzett Holtodiglan, az Itt sárkányok vannak, meg a csomó régebben beszerzett könyv, a Száz év magány állatira majrézik az éjjeliszekrényem fiókjában hónapok óta, drámát is kellene olvasni, váá, komolyan mondom, megőrülök. Nem, nem fogok listát írni, mert úgyse tudom betartani, hiszen óránként képes változni a gusztusom. Ha borús, esős idő van, mindig újra akarom olvasni A Highgate temető ikreit.
Lehet, hogy tényleg bedilizek egyszer az olvasásba. Valaki majd írjon rólam egy könyvet.

Ui.: már egy ilyen polcot is csináltam, ahová a kifejezetten friss könyveket gyűjtögetem, ma hármat vettem le róla. Jézus, tényleg, az Új finn nyelvtan is jön majd, ááá!

Ui2.: sokat segítene a dolgon, ha mondjuk nem kilencórás alvásigényem lenne (+ másfél óra délutáni szundi), ha nyavalygás helyett mondjuk olvasnék, de most mennem kell kovászos uborkát csinálni, és egész nap nem takarítottam, fujj.




6 megjegyzés:

  1. Esküszöm, írok rólad egy könyvet ;) De akkor azt is el kell olvasnod :D

    VálaszTörlés
  2. Nálam is ez a helyzet. :D Totál káosz!

    VálaszTörlés
  3. Áh, nálam is reménytelen a helyzet, most rápillantottam a várólistára: 346! és ez a meglévő olvasatlan! :O
    Meg jó hogy mondod a várólistacsökkentést, én is megakadtam, bár én 8-nál :)
    Írok rólad könyvet! :) A borítón egy macska ül majd a fejeden! :D

    VálaszTörlés
  4. Nem akarlak biztatni, de engem nagyon inspirálnak az ilyen posztok :) És okoskodni sem szeretnék, de... szerintem felejtsd el egy kicsit a KÉNE szót és társait, és élvezd azt a könyvet, amihez épp kedved van! Meg gondolj arra, hogy milyen jó, hogy ennyi érdekes könyv van a világon, és hogy valószínűleg sosem fogyunk ki az olvasnivalókból. Én ezzel nyugtatom magam, sőt, kifejezetten élvezem eme tény gondolatát :D

    (Sziasztok, Kata vagyok, 565 elemet tartalmaz a várólistám)

    VálaszTörlés
  5. ilweran: nagy élvezettel és mérhetetlen büszkeséggel fogom olvasni.:)

    Liliane: igen, látom a polcaidat.

    PuPilla: 348? Huhh, bocsi, izéség, de megkönnyebbültem, hogy nemcsak én állok ilyen csehül.
    Akkor te sokkal jobban állsz, mint én.:)
    Oké:DD Nagyon szép lesz. Amúgy Piculának neveztem el, a Tündérföld után.

    katacita: és mire inspirálnak?:)
    Igyekszem figyelmen kívül hagyni, csak az a baj, hogy pl. most fejeztem be a Tündérföldet, és kb. tíz könyv van, amit MOST szeretnék elkezdeni, és nem tudok dönteni. De bizonyos szempontból élvezem ezt a nyavalygást, lehet róla postokat írni:D
    (Ennyi olvasatlan könyved van? Komoly?)

    VálaszTörlés
  6. ARra, hogy még többet gyűjtsek a listámra:)
    Csak fejben van ennyi olvasatlan, nyilván nem otthon :) (kár)

    VálaszTörlés