2013. december 14., szombat

A 2014-es várólistadorombolás nyertesei

Tegnap éjszaka megszületett a jövő évi várólistacsökkentős listám, szerintem roppant impozáns lett, mindenki nyugodtan elalélhat tőle:

Frances Hodgson Burnett: A titkos kert A. S. Byatt: Mindenem Tanja Kinkel: A bábjátékosok Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel
Bartis Attila: A nyugalom Italo Calvino: Ha egy téli éjszakán egy utazó J. M. Coetzee: Elizabeth Costello Alice Munro: Csend, vétkek, szenvedély Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
Arundhati Roy: Az Apró Dolgok Istene Maurice Druon: Zeusz emlékiratai Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa Andreas Eschbach: Hajszőnyegszövők
Iselin C. Hermann: Expressz ajánlott! Dorit Rabinjan: Lakodalmaink David Mitchell: Szellemírók Kvĕta Legátová: Szégyenlős szerelem Guillermo Martínez: Oxfordi sorozat
Jo Nesbø: Vörösbegy Wolf Haas: Halottak feltámadása Amélie Nothomb: Ördögi kozmetika Kőrösi Zoltán: Milyen egy női mell?

Nézzük, mik vannak itt, imádok a részletekkel szöszölni.
A nemek aránya 11:13 a férfiak javára, ez azért jó, mert önnön indíttatásomból a női íróktól olvasok többet.
Műfajilag lehetne változatosabb a kép, de csak a saját olvasatlan könyveim közül válogatok; van ifjúsági, bölcsészkrimi vagy mi, történelmi regény, szépirodalom, falhozvágós, agytekerős, novella, családregény, mágikus realizmus, fantasy, sci-fi, levélregény, krimi, meg még a fene tudja, mi.
A nemzetiségekben csak úgy tobzódok: angol, amerikai, svéd, osztrák, belga, magyar, dán, izraeli, cseh, argentin, indiai, francia, német, olasz, dél-afrikai, kanadai,kolumbiai, orosz. A szerelem a kolera idején helyett eredetileg a Don Emmanuel háborúja szerepelt, de Louis de Berniéresnek nagyon trükkös neve van, ugyanis minden dél-amerikai íze ellenére ő angol merészel lenni, még ilyet.
Természetesen szeretném mind a huszonnégy könyvet elolvasni - és még sok mást, akik régóta várnak a sorukra, pl. A titkos történet sajnos kimaradt -, ami idén nemigen fog sikerülni, asszem, tizenhatnál járok, tegnap fejeztem be A temető könyvét. Node nem gép vagyok én, úgyhogy csak mindent szépen sorjában, ill. a bokros kedvem szerint.

Itt polcra is rendeztem a köteteket.

A többiek:
Theodora

15 megjegyzés:

  1. Vannak itt finomságok - jó párat én is szeretnék közülük elolvasni, majd egyszer.
    A titkos kert nagyon cuki, a Mester és Margaritát biztos szeretni fogod, a Rém hangosanról meg majd kíváncsi leszek, mit mondasz. Engem idegesít, hogy mindenki imádja, csak én nem:D Az éjszakai cirkusszal is kb így vagyok, de azért ha neked majd tetszenek, én örülni fogok:)

    VálaszTörlés
  2. Nesbotól nálam a Denevérember került fel a polcra, szóval pacsi :) Viszont a Rém hangosan és irtó közel a Wolf Haas nagyon érdekel majd engem is. Kíváncsi vagyok neked hogy fog tetszeni. Meg az Éjszakai cirkusz is! Szép listád lett :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó válogatás!! Többet olvastam, a Mindenemet épp most (szerintem ez neked is tetszeni fog). Kőrösi a szívem csücske, örülök, hogy olvasol majd tőle is :D A Nyugalom viszont erős lesz ;)

    VálaszTörlés
  4. katacita: itt mindegyik finomság.:))
    Na, majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

    zakkant: csak győzzem lenyomni őket. Köszi.:)

    theodora: köszi.:) Igen, láttam, hogy a Mindenemet olvasod.
    Jaj, attól félek is.:D

    VálaszTörlés
  5. Jelentem: nyugodtan elaléltam :D

    A Rém hangosan...-t már nekem is kéne olvasni...
    Ja, a brit Berniéres a franciás nevével kitalált dél-amerikai országról írt regényt. Most merje valaki azt mondani rá, hogy unalmas ;) Azért remélem egyszer ő is sorra kerül :)

    VálaszTörlés
  6. Nokedli: *repülősó*:D
    Mindenképpen, azért szereztem be.

    VálaszTörlés
  7. Már én is rakosgatom, aztán újra-rakosgatom :D De most már nemsoká összeáll a kép :)
    Jó lista :)

    VálaszTörlés
  8. Mindenem, hurrá :) És Munro :)
    Impozáns lista, én asszem jövőre csak a partvonalról drukkolok nektek, hogy sikerüljön ;)

    VálaszTörlés
  9. PuPilla: kíváncsi leszek rá.:)

    ilweran: köszi:))

    VálaszTörlés
  10. Jó, hát gondoltam hogy nem gyújtósnak vetted :D

    VálaszTörlés
  11. Nokedli: már ritkán csinálok olyat, hogy pótcselekvésként veszek könyvet.:)

    VálaszTörlés
  12. Ó, ezek közül sokat olvastam :)
    És a kedvenc könyvem is ott van :)

    VálaszTörlés
  13. Akkor jókat választottam.:)
    Melyik az? Byatt? Az Apró Dolgok Istene? Bulgakov?

    VálaszTörlés