2014. november 12., szerda

Apróságok,

amelyek ismét kitesznek egy kisebb bejegyzést.


1. Megjelenik magyarul Donna Tartt: The Goldfinch című regénye! A hírt LadyOrlando karcolta ki a Molyra, itt díszlik a Park Kiadó neve. Mivel még csak a kiadás jogát vették meg, várni kell egy darabig a Pulitzer-díjas könyvre (addig legalább elolvasom A titkos történetet.)
Egyszer javasoltam megtekintésre ezt a regényt a kiadónak, a másik a Eleanor Cattontól a The Luminaries volt - ami meg a 2013-as Man Booker Prize-t vitte el, nem mintha díjmániás lennék -, nem tudom, arról hogyan vélekednek. De Jeanette Wintersonnak is felettébb tudnék örülni. Tudom, a kiadó nem a Mikulás.

A képet az alábbi linken lehet elérni
2. A Gabo SFF hadosztálya ismét megjelenteti Patrick Rothfuss első két könyvét, a Marc Simonetti által festett borítóképekkel (a fordítás nem változott, ill. "apróbb javításokat" végeztek, ami nem tudom, mit jelent). A kisregény (The Slow Regard of Silent Things) borítója is az ő keze munkáját dicséri, amihez illusztrációkat is készített. Magyarul elvileg karácsony előtt fogják kiadni.

3. Akárcsak a szülinapom esetében, most se kérek könyvet ajándékba. Könyörgök, ne!:) Bődület sok könyvem van, egyes ajándékok évek óta várnak a sorukra, és eszik a lelkifurdalás miattuk, vagy mit csinál. A posta pedig iszonyat drága már, ezt tudott. Ha valaki nagyon szeretne kedveskedni (de nem kell), akkor ajándékozzon meg teafilterrel, kézzel írt sütirecepttel, ilyen apróságokkal. Én képeslapokat és/vagy édes csomagocskákat fogok útnak indítani.
Megértésüket köszönjük.


14 megjegyzés:

  1. Úúú ez de jó hír!! Miért hittem azt, hogy már olvastad a Titkos történetet?
    Amúgy tök érdekes, hogy a fejemben kicsit összemosódik a The Goldfinch meg a The Luminaries, te meg pont együtt említed őket. :)

    VálaszTörlés
  2. Ú, a Donna Tartnak nagyon örülök!!!

    VálaszTörlés
  3. Donna Tartt itt is hurrá, a Rothfuss könyvek meg szerencsére megvannak a régi kiadásban, legalább azokat nem szeretném már. :D

    VálaszTörlés
  4. katacita: nem tudom, csak szeretném végre sorra keríteni szegényt.
    Nőírók, díjazottak, kortársak, szépirodalmat írnak, vannak hasonlóságok.

    szeee: én is.:)

    Nita: nem szeretnéd ezeket a szép új kiadásokat? Ejnye.;)

    VálaszTörlés
  5. Tök jó, én is örülök Donna Tarttnak, mert Nita ráizgatott (azonnal meg kell ezt venned!!!) és megvettem tavaly a Titkos történetet, nemsoká elolvasom. :) A Goldfinch is érdekel. :)
    Oké, akkor nem kapsz könyvet, kapsz valami máááááááááást (már megvan hehehe :D)

    VálaszTörlés
  6. De jó, Tartt :))) kíváncsi vagyok, mikor lesz belőle könyv...
    A Cutton könyvért rágom az asztal sarkát, de ezt már valahol írtam :) még nem tettem le róla, hogy kiadják, a magyar kiadók közt is vannak díjsznobok hálistennek :)
    Rothfuss miatt viszont morcos vagyok... tökre belelkesedtem amikor láttam a Gabonál hogy Rothfuss előjegyezhető, jött az ááá, jön a folytatás, erre kiderült hogy új kiadás :) mondjuk ezek után kíváncsi leszek, ha egyszer lesz folytatás, milyen formátumban hozzák ki :P

    VálaszTörlés
  7. Pilla: te csak ne vegyél nekem semmit!:)

    Ilweran: mindenki olyan pesszimista, örüljetek, hogy egyáltalán lesz.:)
    Gondolom, az új kiadással fog megegyezni. Engem nem zavar a tarkaság, hála az égnek.

    VálaszTörlés
  8. Ez egy szinte semmi, és semmiképp se könyv :D

    VálaszTörlés
  9. Na, megállj csak, kapsz te tőlem olyat, hogy megszólal.:D

    VálaszTörlés
  10. Adják csak ki a The Luminaries-t, akkor el tudom olvastatni a barátokkal is és lesz kivel kibeszélni. :)
    A Donna Tarrt könyv hónapokig fenn volt a régi olvasómon, de a rossz kritikái miatt nem vitt rá a lélek.
    Patrick Rothfuss-ra meg haragszom, mert kezdi azt művelni amit a kortárs fantasy írók többsége.

    VálaszTörlés
  11. Zsófi: reméljük, kiadják.
    Hmm. Én majd meglátom, egyelőre annak örülök, ha eljutok A titkos történetig.
    Mire gondolsz? Húzza-nyújtja a történetet?

    VálaszTörlés
  12. szeee: majd óvatosan szidj, utálok csuklani.:)
    Jajj. Az Öngyilkos szüzeket nagyon szerettem. Tkp. nem tudom, miért ezt raktam fel a kívánságlistára és nem az Egy test, két lelket (talán nem lehet kapni? Nem emlékszem.), na, majd kiderül.

    VálaszTörlés
  13. Azt még elnézném neki, de mostanában csak kisregényeket meg novellákat ír a harmadik rész sehol sincs. Legutóbbi információim (goodreads) szerint valószínű jövőre se fog még megjelenni.
    De amúgy igen. már a második rész is indokolatlanul terjengős volt, mondom ezt úgy, hogy tetszett.
    Ha meg is jelenik végre valahára az a könyv, akkor is újra kell olvasnom az előzőeket, hogy újra képbe kerüljek és nem biztos, hogy meg fogom tenni.
    Idén év elején olvastam Richard K. Morgan fantasy sorozatának első két részét, mert úgy volt, hogy áprilisban megjelenik az utolsó kötet. Áprilisból október lett és már semmire sem emlékszem, újraolvasni meg még évekig nem fogom őket.

    VálaszTörlés
  14. Én Martinnal jártam így.:) Miután elolvastam az első három részt (amint megjelent), gondoltam, összevárom a hátralévőket, mert utálom, ha nem emlékszem az előzményekre. Na, arra várhatok. Újra elolvastam az első kettőt, aztán megakadtam.

    VálaszTörlés