2015. február 14., szombat

Elkezdtem

És ez már jó is. Két rossz könyv után ideje volt.

Gregory Maguire: A boszorkány
"Mindenki ismeri az Óz, a csodák csodája meséjét, amelyben Dorka, a kansasi kislány legyőzi a Gonosz Nyugati Boszorkányt. Ám az csak a történet egyik oldala. A titokzatos Boszorkányról semmit sem tudunk. Ő vajon honnét jött? Hogyan lett gonosz? És egyáltalán, mit jelent gonosznak lenni?

Aki elolvassa Gregory Maguire csodálatos regényét, az soha többé nem tud ugyanolyan szemmel nézni Óz világára. A Boszorkány egy olyan vidéken játszódik, ahol a beszélő állatok az egyenjogúságért küzdenek, a mumpicföldiek a középosztály stabilitására vágynak, a sárga téglás út pedig az elnyomás szimbóluma a kvarangyok számára. Itt születik és nevelkedik a zöldbőrű Elfaba, az éles elmével megáldott, de hányatott sorsú teremtés, akiből felnőttként a Gonosz Nyugati Boszorkány lesz, és akinek élettörténete újraértelmezi a jó és a gonosz örök szembenállását."

Egyébként ez az ötödik várólistacsökkentő olvasmányom. A molyos olvasás alá már nem írom ki, mert túl nagy divat lett, de a blog, az más. (Logikátlan, esszenciális sznob vagyok.)

3 megjegyzés:

  1. Tök jó, hogy tetszik! Nekem ez nagy kedvencem, olyan szép színes-szagos világ, de nem annyira giccses, mint az eredeti Óz-birodalom (amúgy azt is imádom, de az gyerekkori dolog).

    VálaszTörlés
  2. "Logikátlan, esszenciális sznob vagyok." - imádlak :)))
    Ezt a könyvet még az első VCS-be válogattam be (mikor volt az, öt éve???), na, azóta se sikerült elolvasni :) pedig nagyon szeretném...

    VálaszTörlés
  3. katacita: emlékszem, hogy nemrég (?) olvastad és tetszett neked.:) Nekem gyerekként kimaradt az Óz, így nincs összehasonlítási alapom.

    Ilweran: köszi.:))
    Tényleg jó. De nyugi, én asszem még előrendeltem, és most jutottam el hozzá. Nem kapkodtam el.

    VálaszTörlés