2017. március 25., szombat

Érdekes újdonságok (UPDATE)

Egy részem már a Könyvfesztiválra készül - pontosabban arra, hogy mértékletesen vásároljon. Az eddigi felhozatalt elnézve nem lesz nehéz megállni a harácsolást, egyelőre csak a Park kiadónál találtam érdekes címeket - és azok se okoztak heveny szívdobogást -, de a rendezvényig még több mint egy hónap van hátra, meg ki tudja, mi lesz az Alexandrához tartozó kiadókkal.

Toni Morrison: Könyörület

Jé, a Park ad ki Toni Morrisont, je! Igaz, hogy évek óta két regénye is várja, hogy elolvassam, de attól még örülhetek neki.




Elena Ferrante: Amikor elhagytak

Ilweran kérte vissza a tömény, érfelvágós kisregényeket, hát, itt van az egyik új kiadása. A bevezetőben kicsit füllentettem, ugyanis ezzel a könyvvel sokáig szemeztem a Könyvudvarban, de mindig lebeszéltem magam róla. Persze, az a pár darab már sehol nincs, de egy másik antikváriumban megtaláltam 990-ért, nekem tökéletesen megteszi a régi, ékszerborítós kiadás (naná:), és ez az egyetlen, amit nem olvastam Ferrantétól. Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz rám hat évvel a Tékozló szeretet és pár hónappal a jóval könnyedebb Briliáns barátnőm után.

Dorthe Nors: Index, tükör, kuplung

Ez jobban felcsigázott, mint a Könyörület, általában szeretni szoktunk egymást az önironikus női történetekkel, bár a negyventől még viszonylag messze vagyok.






UPDATE: 
Az Európa kiadó előrendelhető könyvei közé felkerült egy rakás újdonság. Több könyv érdekel, mint az alábbi három, de őket biztos, hogy megveszem. Mindegyik könyvhöz április 30-a van feltüntetve a megjelenés dátumaként, szerintem ez még változni fog.

Zadie Smith: NW

Évek óta ígérgetik a megjelenését, végre jön! A szépségről régóta tologatott, idei olvasmányom volt, ezért szeretném beszerezni az NW-t és a Fehér fogakat is.






Virginia Woolf: Saját szoba 

Ugyan sikerült évekkel ezelőtt megkaparintani a régi kiadást, de annyira örülök neki, hogy muszáj megvenni.






Truman Capote: Pille a lángban

Capote könyveit úgy tartalékolom a várólistán, mint az aranyrögöket, vagy inkább egy borzasztó finom, a forgalomból már kivont édesség utolsó darabkáit. Ez a kötet ugyan a korai novellákat tartalmazza, de a tartalékolás nem tréfadolog, naná, hogy kell.




Sarah Andersen: Puha, boldog puffancs

A Könyvfesztiválra jelenik meg Sarah Andersen második kötete, ami kiegészítő szövegeket is tartalmaz, továbbá valami puha, simogatnivaló borítója is lesz. Most 1700 Ft-ért lehet előrendelni a kiadó honlapján (át lehet venni személyesen az irodában, szállítási költség nélkül), lehet, hogy később emelkedik az ár a nyomdai árajánlattól függően. Az update-et követően azoknak, akik már előrendelték a könyvet, nem változik a fizetendő összeg.



Ha nem felejtem el, a többi engem érdeklő friss / előjegyezhető könyvet is ide fogom gyűjteni. Ti találtatok valami érdekeset, akár a régebbi, akár az újabb könyvek között?


10 megjegyzés:

  1. Ááá Toni Morrisont rég várom és nagyon örülök hogy kiadják a Ferrante rövidkéket, anno könyvtárból olvastam őket és nagyon kíváncsi vagyok, most hogy hatnának. Az Amikor elhagytak simán újraolvasós, a Tékozló szeretetben már nem lennék biztos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Tékozló szeretet jött be a legkevésbé, a Nő a sötétben mintha jobb lenne. Ezek szerint jól tettem, hogy megvettem az Amikor elhagytak-ot.:)

      Törlés
  2. Nálam is a Park tarol :) Szintén az Amikor elhagytak van a listámon, aztán az Egy egész élet c. könyv és persze kíváncsi lettem a Javíthatatlan Optimisták Klubjára is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtettem, hogy az utóbbi érdekelni fog.:) Meg is veszed őket, vagy még csak radarozod őket?

      Törlés
    2. Azt hiszem meg is veszem őket :) Bár lehet, hogy ezekkel is kellene várni egy 2+1-es akciót majd, de az szerintem sokára lenne.

      Törlés
    3. Mintha tavaly a Könyvfeszten lett volna ilyen akció a Libris szigeten...

      Törlés
    4. Akkor ez pont jól jönne nekem, pedig a Könyvfesztre nem tervezek nagy tobzódást, bár a 3 még vállalható szám lenne :)

      Törlés
  3. Jön ám Könyvfesztre Sarah Andersen is. ;)

    VálaszTörlés