Miket olvasok mostanában,

illetve, miket szeretnék. Nem biztos, hogy érdemes ilyen postot írnom, de könyvértékeléshez most nincs agyam, ehhez viszont van kedvem, úgyhogy lássuk.

Kőrösi Zoltán: Szívlekvár Giedra Radvilavičiūtė: Ma éjjel a falnál alszom Jeffrey Eugenides: Házassági összeesküvés Elena Ferrante: Amikor elhagytak

Olvastam Kőrösitől a Szívlekvárt, ami nekem elmarad a Milyen egy női mell?-től, de még bogozgatom az érzéseimet. A Ma éjjel a falnál alszom követte - élénken virító példa arra, hogy a hirtelen felindulásból, mohóságból elkövetett harácsolást nem mindig követi megbánás! Szimpatizálok a Typotex köteteivel, mindig kerülgetem őket, de a teljes árú vásárláshoz túl bizonytalan vagyok az érzéseimben. Istenem, ha megint 35-40%-kal olcsóbban dobálják utánam a könyveiket a Könyvfeszten, végem van - ez egy tiltakozó, ugyanakkor elégedett sóhaj.:)
A Házassági összeesküvéssel kicsit döcögősen indult a viszonyunk, a fordítás néhol szörnyű, de nagyon megszerettem. Azt hiszem, Eugenides-kompatibilis vagyok, és kelleni fog a Testről és lélekről. Az Amikor elhagytak egy érdekes kísérlet része, avagy Amadea és Ferrante 1.0, ill. 2.0 változatai hogyan vélekednek egymásról.

A jövő mindig bizonytalan egy hangulata után menő könyvmolynak, de próbálok pár fix pontot kiválasztani.

Herman Koch: Nyaraló úszómedencével Mariam Petroszjan: Abban a Házban China Miéville: Konzulváros David Mitchell: Felhőatlasz

A Nyaraló úszómedencévelt Ilweran volt kedves kölcsönözni nekem. A fülszöveg alapján nekem való könyvnek tűnik, reméljük, így lesz.
Vészesen közeleg a hónap vége, én pedig le vagyok maradva a VCs-s könyvekkel. Nem görcsöltem rájuk, csak próbálom kihasználni az év eleji lendületet. Ahogy nézegetem a listát, mindegyikhez lenne kedvem, de, úgy érzem, a következő áldozat a tartalékos 12-ből, azaz a kedves könyvei közül fog kikerülni. Neeem, A mi utcánk még nem, nem vagyok én kőből, előtte ki kell feküdnöm Ferrantét. Abban a Házban? Úristen, mekkora az a könyv. Felhőatlasz? Az se kis darab, cserébe színes-szagos. Konzulváros? Régen olvastam Miéville-t, és meglepő módon nem emberölő méretű, a szerkesztője biztos kihúzta a felét.
Ha már a kedves könyvei: olyan ínycsiklandóan írt Kelly Link novelláskötetéről, hogy legszívesebben azonnal rávetném magam, de most olvasok kizsigerelős nőt (Ferrante), kettőtől egymás után felvágnám az ereimet. A Nagyrészt halott a könnyedségével csábít, a megterhelő olvasmányok után automatikusan feltámad bennem a vágy irántuk.

Jung Chang: Vadhattyúk Donna Tartt: Az Aranypinty Eleanor Catton: A fényességek Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete (1860-1914)

Jaj, és persze itt vannak Ők. A monstrumok.
Amikor rendezgettem a könyvespolcokat, felsorakoztattam őket egy helyre, hogy vádlón nézhessenek. Meglepetésemre elkezdtem ritkítani a soraikat; idén már elolvastam a Hideghegyet, az Erős rengést, a Szívlekvárt és a Házassági összeesküvést. A nagyágyúk még hátravannak, de érzem (hehe), hogy 2017-ben sorra kerül vagy a Vadhattyúk, vagy Az Aranypinty.


Ez pedig a mostanság használt bögrém, hat-hét dl-s, kvzs szíves közreműködésével jutottam hozzá. Van egy kék párja, azt kapta vicomte. A megilletődött arca mindent megért.:)
A bögre alatt a sztimitől kapott cicás, sajnálatosan megkopott poháralátét díszlik, mögötte pedig az egyik szék és a laptop zsinórja - mondjuk azt, hogy a bögreméret érzékeltetése végett nem vágtam ki őket (és nem lustaságból, á, dehogy.)

Ti milyen könyveket terveztek olvasni?

Megjegyzések

 1. Jó kis olvasmányok! Az Aranypinty nálam is itt csücsül, várja, hogy bele merjek kezdeni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi.:)
   Jaj, szörnyen nagy az a könyv, és elég megosztóak a vélemények.

   Törlés
 2. Szeretem az ilyen posztokat, érdemes írni ilyeneket is :) Én kisebb olvasási válsággal küzdök, úgy érzem. Sarah Addison Allen First frostja nem köt annyira le, zavar, hogy nem ebook és nem lehet könnyen szótárazni, így inkább azt a néhány melléknevet amit nem ismerek meg se nézem :D
  Most nem is tudom mit olvasnék igazán - talán valami romantikusat, ezért belekukkantottam Nikkincs posztja miatt a Variációk egy párra könyvbe.
  Amúgy tegnap este jutott eszembe, hogy milyen ügyes vagyok - nem vettem márciusban könyvet! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szeretek ilyeneket olvasgatni, csak az esetemben annyira nem releváns.:)
   Jaj, az a pár szó nem sokat vesz el az élményből. Én is jártam már így, nem hittem volna, hogy valaha zavarni fog egy papírkönyv.:D
   A Variációk egy párra jónak tűnik, még engem is érdekel.
   Szuper ügyes vagy! Ezt a pár napot már bírd ki.:D

   Törlés
 3. Nagyon jó ez a poszt, először is mert kedvet kaptam néhány könyvhöz, másodjára meg el is szégyelltem magam, az én olyan 120 olvasatlan könyvem gondolatára... Jóllehet idén már pusztítottam belőlük,de nem eleget. :) Tetszik az ötlet, lehet ellopom. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi.:) Nekem kb. 140 olvasatlan könyvem van, de ebben benne vannak azok is, amiket már tuti, hogy nem olvasok el.
   Vigyed nyugodtan, nem egyedi találmány.:D

   Törlés
 4. Én is szeretek ilyen posztokat olvasni, néha írni is. :) Jó kis könyvek! Most én is haladok a vcs-vel kicsit, kettőt épp olvasok, egy pedig befejezve februárban. Nem a legnagyobb löket, amivel indultam valaha, de most ezek jó könyvek, A selyemhernyót imádom, lehet, hogy idei toplistás lesz!
  140 olvasatlan könyv, piha! nekem valami 450 még mindig! :D De mostanában jobban válogatok, és eldöntöttem, hogy nem tologatom a végtelenségig a jókat, vagy amikre vágyakozom. :)
  Jó a bögre! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akartam írni friss megjelenésest, de semmit nem találtam.:D
   A selyemhernyó nagyon szuper! Már csak emiatt megéri részt venni a VCs-ben.:)
   Jézusom, mennyi könyv!:D
   Köszi, belefér némi tea.

   Törlés
  2. Van már pár, de lassan szivárogtak. Dóri és Heloise posztjaiból tájékozódtam. :D
   Jaj nagyon jó tényleg A selyemhernyó, nem is gondoltam, hogy így beszippant majd. :) Sokkal jobb a bűntény is, és izgalmasabb az egész. Már 70%-nál vagyok, hamarosan befejezem. :)))

   Törlés
  3. Azokat én is néztem, de nem csigáztak fel. Meg a Moly várható megjelenéseit néztem, ott se.:)
   Nekem A selyemhernyó tetszett a legjobban a három rész közül.
   És utána kezdheted a Gonosz pályát, ha akarod!:)

   Törlés

Megjegyzés küldése