2017. április 10., hétfő

Szösz

A szenilitás csúcsa egy tavalyi figyelmetlenségem, amit csak most vettem észre.

Hirtelen felindulásból megvettem egy újságosnál Elizabeth Strout: A Burgess fiúk című regényét -ennek ellenére a polcra, a várólistára és minden egyéb nyilvántartó rendszerbe a szerző Kisvárosi életek művét regisztráltam, fejben pedig úgy emlékeztem, hogy mind a kettő megvan. Tegnap éjszaka kimeredt szemmel fürkésztem a könyvespolcot, hogy hol a fenében van a Kisvárosi életek. Elhagytam? Debrecenben van? Aztán gyanút fogtam és megvilágosodtam - A Burgess fiúk a molyos kívánságlistán és a könyvespolcon virít egyszerre. Szenzációs vagyok.:D

A sablont ismét lecseréltem, mert az előző mobilon borzalmasan nézett ki és összekuszálta a csoportosított címkéimet, valamint a dugig képpel-stíl se az én világom. A fekete-fehér se a szívem csücske - eredetileg pasztellcicák voltak, de azok meg gyerekesen néztek ki -, még alakítani kell rajta, de egyelőre nincs kedvem vele bíbelődni.
Nézegettem továbbá pár blogot, hátha találok olyat, amit bepattinthatok az RSS-be, de vannak dolgok, amelyektől a sznob énem idegzsábás lesz:
- Helyesírási és vesszőhibák serege;
- Szar könyvek olvasása és ajnározása (nem könyvesblogok esetén is);
- Pátyolgató, "mi egy csapat vagyunk" hangnem;
- Iratkozzz fel / hagyj kommentet / lájkolj orrba-szájba, hogy mindenki lássa, milyen istencsászár vagyok!;
- Személyes névmások nagy kezdőbetűvel.




25 megjegyzés:

  1. a nagybetűs személyes névmásoktól én is a falnak megyek. meg a felugró fb regisztrációtól is, ami akkor is felugrik, ha egyébként már regeltem, úgyhogy inkább nem is regelek, mert csak jobban felidegel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg a felugró értesítő izé, jaj, tényleg.:) Rohadt idegesítőek.
      A címkelista azért ilyen hosszú, mert sajna nem szedte szét kategóriákra. Manuálisan kell megoldani...

      Törlés
  2. Cicás sablon *.* Éljen, éljen!

    Oh, egyik nap én is ezt csináltam, hogy nézegettem (nekem) ismeretlen blogokat, hátha találok kincseket, de én is hasonló konklúzióra jutottam. Találtál amúgy jót végül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))
      Könyvesben már régóta nem találtam, sajnos most se. Te leltél valamit?

      Törlés
    2. túl hamar vesztettem el a türelmem... :( De amúgy biztos vannak még jók, csak rá kéne szánni az időmet.

      Törlés
    3. Egy levelezésben Dóri belinkelt nekünk egy oldalt, ahol rengeteg könyvesblog volt felsorolva... nem hittem volna, hogy ilyen sok van, de biztos van köztük több érdekes, csak legalább két délután átnézegetni.

      Törlés
  3. (a címkelistád fenn van vagy 5x, kilométerhosszan.:))

    VálaszTörlés
  4. Cukik ezek a cicák de nálam meg ennek mintha nem lenne mobilnézete :o

    Néha rámjön hogy szétnézzek új olvasnivaló után mert a régi kedves bloggereim már nem vagy ritkán írnak :D aztán mindig rájövök hogy esélytelen értelmes friss tartalmat találni, a legtöbb vagy írástudatlan vagy 15-20 évvel fiatalabb nálam pont ennyinek megfelelő ízléskülönbséggel nem csak a könyvek de az arcba tolt marketing és a szivárványpicsáskodás terén is :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áááá!:D
      Jó tudni, hogy nemcsak én vagyok ennyire gonosz.:P Nem tudtam még pontosan megfogalmazni, mi idegesít annyira abban a bizonyos hozzáállásban. Hogy el akarnak érni valamit egy bloggal? Hogy valami kiváltságos misztériumnak állítják be? Hogy sokan totálisan promózásra használják?
      Az a pátyolgató, kifelé élő, mindenáron megosztani akaró szándék is zavar. Meg az, hogy nálam is a legnézettebb postok a havi zárások, azaz mit vettem, azaz haul tulajdonképen.

      Törlés
    2. Emlékeztessetek, hogy egyikőtöket se haragítsam magamra :D Egyébiránt szerintem az a bajotok, hogy őket többen olvassák :p
      Különben én ezt imádom, már a stabil közönséget, azt írok, amit akarok, tudják, hogy lökött vagyok, és nem kell magyaráznom az ízlésem, ami miatt néha szégyenkezhetnék, de nem fogok. :D

      És ha már utálkozni kell, kimondottan irritál, amikor a hét napjait, a hónapokat és az ünnepeket nagybetűvel írják, és nem mondatkezdők... :)

      Törlés
    3. Reea, egyikünk se szólogat be senkinek a blogján, amiért nagy kezdőbetűvel írja a személyes névmásokat vagy lájkot kér. De egy bizonyos szintű íráskészség és helyesírás szerintem elvárható attól, aki úgy dönt, írni szeretne.
      Az irigység mint érv vagy ellenvetés annyira sablonos, hogy nincs kedvem méter hosszan kifejteni, miért nincs így. Ha akarod, hidd ezt. Ha utálkozásnak akarod nyilvánítani azt, hogy valaki ne adj' isten negatív véleményt ír le, tegyed.:)

      Törlés
    4. Amadea, te valamit félreértettél, mert ez vicc volt. Nima, Pupi, Ilweran tudják, mert ismernek ezer éve. Sajnálom, ha magadra vetted. Talán többet kéne beszélgetnünk...

      Törlés
    5. Ez esetben bocsánat, teljesen az jött le, hogy komolyan gondoltad.:)

      Törlés
    6. Én nem haragszom, féltem, hogy te... Na de mindegy! Igen rég olvaslak, majd ezentúl gyakrabban szólok hozzá :D

      Törlés
    7. Ennél sokkal több kell, hogy valakire megharagudjak.:))

      Törlés
  5. Vagy csak szimplán öregszünk és már nem tudunk együtt rezonálni ezekkel a fiatalos energiákkal :P

    Am, ezt tök jól fogalmaztad: "kifelé élő, mindenáron megosztani akaró szándék is zavar", nem csak blogoknál, bármilyen oldalon zavar ez a fajta megosztásalapú marketing, de míg egy kereskedelmi tevékenység esetén vállat vonok mert ebből élnek, egy blogon ha arcomba tolt lájkvadászatot látok, elközlekedek mást olvasni :P
    Arról nem is beszélve, hogy az meg már 10 éve is zavart, ha valaki a külsőségekre sokszor annyi energiát helyezett mint a beltartalomra pedig akkor ez kb azt jelentette hogy lehetett választani 15 freeblog sablon közül :)
    Ma meg már az az általános főleg az új blogoknál hogy a tartalombeli hiányosságokat fancy képekkel próbálják ellensúlyozni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sznob, vén nyanyák vagyunk.:DD
      Nekem (és szerintem még jó pár embernek) máson van a hangsúly, a post szövegére megyünk rá, nem arra, hogy megvegyük-e az elemzett könyvet vagy sem. Lehet, hogy ez már az írásról szól, nem(csak) a könyvekről.
      De az vicces, hogy a változás ellenére még mindig ugyanaz a hiszti megy, ha valaki negatív véleményt merészel leírni, mint a kezdeti időkben.
      Jaj, a szép képek.:) Én szeretem őket, de nagyon csalókák tudnak lenni, három réteget kell "lehántani" róluk, ha pl. egy termékről van szó, hogy megkapd a "valóságot".

      Törlés
  6. Jó ez a cicás sablon. :) Szerintem pasztellben is jó lehet. Régebben én is írtam szavakat nagy betűkkel ezt-azt de "kinőttem" (?). A fiatalok blogjai nekem is idegenek - valahogy életidegenek is, és nem azonos az ízlésünk, ez a baj. Lehet, ha korábban kezdünk blogolni, akkor nekünk is lettek volna ilyen stációink. :)
    Amúgy én sose váltok sablont. XD félek tőle. :D

    A like-vadászatot nem szeretem. Néha megnézek egy-két vlogot is, de annyira szar, hogy a végén jön a szinte kötelező panel, hogy jaj dobj egy like-ot meg iratkozz fel, meg kommentelj, meg minden. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.:) Esküszöm, amikor a csupasz html-ben kellett turkálni a Freeblogon, jobban ment ez nekem.:D
      Stációink szerintem nekünk is voltak, pl. nálam aktív young adult-korszak.:))
      Nem olyan veszélyes dolog a sablonváltás.:)

      Könyves vlogot még nem is néztem, csak néhány beautyt, de óvatosan kell adagolnom, mert hamar elkap az agyfasz.

      Törlés
    2. Jáááj én egyszer néztem magyar könyves vlogot, hát egy életre elég is volt :D

      Törlés
    3. Nem az a baj, hogy megnézted, hanem hogy megmutattad nekünk is :D

      Törlés
  7. Megfogom először én is a lényeget: cicás sablon! :)
    Én úgy jártam, hogy nagy lelkesen lecsaptam vagy két éve az Átkozott boszorkákra Könyvhéten az akciós dobozból, erre pár hónapra rá rájöttem, hogy előtte egy vagy két évvel már ugyanezen körülmények között megvettem...

    Nehéz új, jó blogokat találni, én is inkább már leiratkozni szoktam, mint feliratkozni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus.:)) Sikerült eladnod vagy elajándékoznod?
      Én is jártam már így...

      Törlés
    2. Azt hiszem eladtam végül. :P
      Itt meg egyébként az volt a hiba, hogy elfelejtettem magánkönyvtárba tenni a molyon. :D

      Törlés
    3. Látod, én meg felcseréltem kettőt.:))

      Törlés