2017. április 5., szerda

Várható megjelenések vol. 2. (UPDATE)

Pofátlanságnak érzem harmadjára is a régi bejegyzést előre sorolni, ezért új szösszenetben felsorolom az összevadászott új címeket (de oda is átmásolom őket). Kicsit vegyes a válogatás, mert az utolsó Könyvfesztes megjelenés, a többiről viszont csak annyit tudok, hogy első félévben jelenik meg. Sajnos egyik kiadó oldalán sem találtam ezekről semmi információt.
Az első három kötetnél az angol kiadások borítója szerepel, ha közzéteszik a magyart, lecserélem.

Michael Chabon: Moonglow (21. század)
A majdnem-sikítottam-örömömben - kategória. A Jiddis rendőrök szövetsége tökéletes (mármint az én igényeimnek) regény, de Chabon tipikusan nehezen eladható szerző, még a gondolatát is elfojtottam annak, hogy új könyve jelenhet meg magyarul. Remélem, jó lesz a fordítás.








Margaret Atwood: A szolgálólány meséje (Jelenkor)
Erről se találtam egyelőre semmit a kiadó oldalán, de a vájtfülű (mi ennek a könyvmoly megfelelője, éles szemű?) olvasók már értesültek arról, hogy a regény új fordítást kapott, és biztos vagyok benne, hogy a borítója is igényes lesz.
Nekem a gagyi Lazis kiadás van meg, ami csúnyán megsérült a költözésben, ezért nyilvánvaló, hogy égető szükségem lesz egy új kiadásra. Nem valószínű, hogy belátható időn belül újraolvasom, de fontos könyv számomra.
Dominik segítségével kiderült, hogy a könyvet nem a Park, hanem a Jelenkor adja ki. A megjelenés dátuma április 20.

Radclyffe Hall: The Well of Loneliness (Park)
Érdekes könyvet választott a kiadó; az eredetileg 1928-as megjelenésű, leszbikus szerelemről szóló kötet botránykönyvnek számított és kis híján tönkretette a szerző karrierjét, de minket már aligha fog felháborítani. Nem annyira a tartalma, inkább az érdekessége miatt piszkál.








Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science ficton és fantasynovellái 2017 (Gabo SFF)
Annak ellenére, hogy bőven akadtak az előző kötetben közepes írások, nagyon jó élményként emlékszem vissza arra a novelláskötetre. A válogatás izginek tűnik, vannak visszatérő szerzők, mint Valente, Alyssa Wong, Genevieve Valentine vagy Sam J. Miller, de olvashatunk N. K. Jemisintől, Abercrombie-tól, Naomi Noviktól (kíváncsi vagyok, ezúttal mit kapart össze - igen, még mindig dühös vagyok a Rengeteg miatt), és olyan ismeretlen-egzotikus szerzőktől, mint Aliette de Bodard (nézzetek utána, hány országhoz-nemzetiséghez van köze), Alice Sola Kim vagy Amal El-Mohtar.

A teljes listát a kiadó blogján lehet olvasgatni, a kötet ára 4990Ft lesz, amitől nyeltem egy nagyot, de majd szolid Glamour-napokat tartok, mert a könyvek szentek, a kenceficék viszont megromlanak.

Michael Cunningham: Mire leszáll az éj (Jaffa)
Mi, új Cunningham és Chabon? Magyarul? Még mindig nem hiszem el.:)
A Könyvfesztiválra jelenik meg.







Érdekel még:
Charlie N. Holmberg: A papírmágus (szörnyű ez a borító)
V.E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Douwe Draaisma: Az álomszövő
Afonso Cruz: Virágok

Nektek van már listátok? Milyen várható vagy friss megjelenések érdekelnek titeket?


12 megjegyzés:

  1. Jé, nekem tetszik a papírmágus borítója. :) A listádból ezt várom nagyon, az Egy sötétebb mágiát meg most olvasom, nekem eddig bejön. :)

    VálaszTörlés
  2. Úristen! Michael Cunningham???? Ez a nap híre!!! Köszönöm, Amadea, hogy megosztottad :)) Azt lehet tudni, Könyvfesztiválra megjelenik-e?

    VálaszTörlés
  3. Új Cunningham??? Nálam is ez a nap híre, ha nem munkahelyen ülnék ugrálnék örömömben :D

    VálaszTörlés
  4. Az meg konkrétan az év híre lehetne ha ez az újrázás azt jelentené hogy a Jelenkor folytatja az Atwood életmű megjelentetését, ahányszor ránézek a könyveire fáj a szívem amiért ennyi kiadónál lukra futott már nálunk :(

    VálaszTörlés
  5. A molyos patnek köszönhetjük az infót, hogy ő hol látta, nem tudom. Egy létra tetején álltam, amikor megtudtam, majdnem leestem.:)
    Avilda: ápr. 20. van kiírva, úgyhogy remélhetőleg igen.:)

    Ilweran: annyira jó lenne... nem tudom, miért nem megy, annyira sokoldalú, jelentékeny szerző. Azért remélem, a MadAddam harmadik részét még kinyögi valahogy az Európa.

    VálaszTörlés
  6. Most megnéztem mi ez A papírmágus, hát nem csak a borítója bajos :D szerintem ebben vastagon benne van egy Rengeteg-féle csalódás lehetősége...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem olvastam bele.:) A témája, a papírmágia nagyon tetszik, de az ifjúsági voltától nagyon tartok.

      Törlés
    2. Én elolvastam, és nagyon tetszett. Nem értem a ya besorolást, semmi nem indokolja véleményem szerint, de szerintem nektek (olvasmányaitok alapján, kissé felületesen megítélve) nem tetszene.

      Törlés
    3. Szerintem a főszereplő életkora miatt (is) kaphatott YA besorolást. Lehet, hogy egyszer majd belenézek, de nem fogom megvenni. Az a jó, hogy nálad találkoztak az elvárások és élmény.:)

      Törlés
  7. A szolgálólány meséjéből nekem is a csúnya kiadás van meg, ha kapna egy méltó kiadást, lehet én is megvenném.
    Az Egy sötétebb mágiát én megvettem, ha szeretnéd, egyszer szívesen kölcsönadom. :) Jókat olvastam róla, remélem nekem is feküdni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És még csak nem is számítana!:)
      Köszi, aranyos vagy! Ha tetszik, lehet, hogy egyszer benevezek rá.

      Törlés