2012. július 24., kedd

A blog iskolás lesz

Ha jól emlékszem, 2006. július 24-én írtam az első (szörnyen béna) bejegyzésemet, úgyhogy, ha minden igaz, a blog ma ünnepli a hatodik születésnapját, természetesen könyvet veszek neki ajándékba;)

Boldog szülinapot, blog!


Most valami számbeli összesítőt kellene írnom, de a freeblog az istennek (és semmilyen káromkodás hatására) nem akar bejönni, tehát kénytelenek vagytok beérni a lamentálásommal.
Jaj, nincs kedvem nosztalgiázós bejegyzést írni - az a lényeg, hogy a blog, hiába létezik csupán a virtuális síkon, fontos szerepet tölt be az életemben, olyan, mintha mindig létezett volna:) Nagyon sok mindent adott nekem ez a kis oldal, rengeteget csiszolt az íráskészségemen, barátokat, könyveket hozott az életembe, olyan hobbit jelent ez számomra, amit képtelen vagyok megunni. Az összes többi szöszölésem - üvegfestés, ékszerkészítés, gyöngyfűzés, rajzolás, és újabban a sütés - ciklikusan van jelen a személyiségemben, hol előtérbe kerülnek egy időre, majd visszahúzódnak a félhomályba, a bloggal viszont álló nap tudnék mütyürkézni.
Egy nagy változás is történt az életünkben életében, átköltöztettem a blogspotra, pontosan csak áttettem a székhelyét, mert a sokezer postot és kommentet nem varázsoltam át, utóbbiakat nem is lehet, akkor pedig jó helyt vannak ott, nekem a hozzászólások a bejegyzések részét képezik. Nagyon szokatlan volt, hogy öt év után másfajta szerkesztő mered vissza rám a monitorról, de már megszoktam és ami a fő, megszerettem; egyszerű, gyors, profi, sok benne a lehetőség és remélhetőleg nem fog elszállni, állandóan lefagyni, mert semmitől nem leszek idegesebb, mint attól, hogy rányomok a mentésre, a képernyő elfeketedik és bájosan közli, hogy karbantartás van, a bejegyzésemet pedig cseszhetem. Grrr.
Sokan nem fogják elhinni, de ezt a blogot magamnak írom - a személyessel más volt a helyzet, ott társaságra és figyelemre vágytam -, nem a látogatottság, a kommentek vagy a recikönyvek motiválnak, még kevésbé a karrier, ha ezek valamelyike lenne a fő mozgatórugóm, rég ráuntam volna. Persze ez nem azt jelenti, hogy sírva tiltakozom a recikönyvek vagy a kommentek ellen, nagyon szeretem őket, de akkor is írtam, amikor a kutya nem nézett be hozzám, a recik pedig a fasorba se voltak. Ezeknél fontosabb hozadékának tartom, hogy sok ismerőst és néhány barátot is szereztem, bizonyítékul, hogy nem vagyok dilis, amiért sokat olvasok és még meg is írom a véleményem, habár ezt a mai napig kevesen tudják az IRL ismerőseim közül.

Khm, azt hiszem, én ezt befejeztem, úgyhogy... köszönöm, hogy meghallgattak, leeresztené valaki a függönyt, ha kérhetném?...

[Valójában nem 24-e van, hanem 19-e, ill. 20-a, hajnal 1 óra 44 perc, csoda, hogy már megint hülyeséget írok?!]

Ui.: tudom, hogy atomgiccses ez a kép, de mindig ezt rakom ki, és szerintem tulajdonképpen cuki...



9 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot!! (Nemrég eszembe jutott hogyan találtam Rád legelőször: a japán horoszkópos bejegyzésed miatt [http://amadea.freeblog.hu/archives/2007/02/25/Japan_horoszkop/], aztán szép lassan ott ragadtam, és a Te blogod hatására (is) indítottam el az enyémet! :) )
    Mit is írhatnék? Csak így tovább ;)

    VálaszTörlés
  2. Boldog szülinapot a blodogonak, drága, maradj még velünk sokáig. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó, hogy itt vagy velünk:), boldog blogszülinapot, ez nagyon nagy kor ám...

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot a blognak! Még sok ilyet.

    VálaszTörlés
  5. Én is boldog blogszülinapot kívánok! Örülök, hogy itt vagytok az éterben - és még legyetek nagyon-nagyon sokáig :-))

    VálaszTörlés
  6. Igazi veterán blog! Még több és boldog blogszülinapot! :)

    VálaszTörlés
  7. HBD innen is! ez a macska iszonyat cuki <3

    VálaszTörlés
  8. Nahát, "mekkora" már a blogod :) Most nosztalgiából megnéztem az első bejegyzéseid, amikről anno lemaradtam :)

    VálaszTörlés
  9. Dóri: jaaajj, az a bejegyzés:))
    Köszi, igyekszem.

    Nita: nincs esélyetek szabadulni, köszi:)

    Zenka: köszi:) vén szatyor vagyok már. 31-én pedig én is öregebb leszek egy évvel...

    Lobo: köszi:)

    Heloise: neked is köszi, és amíg van internet, addig blog is lesz:)

    Abigail: majd leszel te is;) Köszi.

    zakkant: köszi, örülök, hogy nem csak nekem tetszik:)

    Ilweran: köszi... juuujjj, azok szörnyűek:D

    VálaszTörlés