2017. október 2., hétfő

Monokultúra szeptemberben

Az új kedvenc boltneveim: Tiltott Gyümölcs zöldség-és gyümölcskereskedés, valamint Fehérneműmágia.

Elég kemény hónap volt a szeptember, sok idegőrlő feladattal, ami sajnos az olvasás, a blogon (kb. mindenen) meglátszik. Iszonyatosan, borzasztóan makacs vagyok, és, ha ráharapok valamire, a jó ég irgalmazzon nekem.

Nyolc embernek nehéz időpontot egyeztetnie, ezért Nitával szeptemberben is volt egy szülinapunk, amikor is nagyon sok könyvet kaptunk és megkérdezték, hol lehet ilyen gyönyörű tortát kapni (az Asztalkában).

Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles? Gabriel García Márquez: Tizenkét vándor novella Yael Adler: Bőrügyek Michael Cunningham: Mire leszáll az éj Graham Swift: Anyák napi kimenő
Orhan Pamuk: A piros hajú nő Gabriel García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája

Nagyon szuper könyveket kaptam, ránézek a polcomra és a nyálam folyik, de későbbre tartogatom őket, amikor el is jut az agyamig, amit olvasok. A polcon lehet kattintgatni, mi micsoda, ha valaki nem ismeri fel a borító alapján őket.

Az olvasással nem nagyon haladtam... na, nem is lett annyira rossz, hat könyvet olvastam el:

Szabó Imola Julianna: Kinőtt szív Robert Burns: Robert Burns versei Murakami Haruki: Miről beszélek, amikor futásról beszélek? Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Lidia Amejko: A telepi szentek élete Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

A Kinőtt szívre nagyon kíváncsi voltam, ezért, amikor megláttam a könyvtárban, habozás nélkül lecsaptam rá. Tervezek írni egy több könyv egyben-postot, mert az utolsó három könyvre alig emlékszem, a kiváltott érzések és az infó valahogy elakadt a látóidegem környékén, de lehet, hogy már az orromnál. Komolyan, annyi maradt meg bennem A szingli fejvadászról és a Titokzatos folyóról, ami egyébként is a fejemben lézengett az évekkel ezelőtti olvasásoknak köszönhetően. Még éhes se leszek Stephanie anyjának püspökkenyérétől, annyira zombi vagyok.
Szerencsére a hónap legjobb olvasmánya, Murakami Miről beszélek, amikor futásról beszélek c. könyve megmenekült az agyi kárhozattól. Fogalmam se volt, hogy ez az ember ennyire introvertáltan cuki. Ő biztos egyetértene azzal (nem), hogy futás közben muszáj legalább integetni az összes macskának, akik a járdán napozva, csodálkozástól kerek szemmel néznek utánam, hogy mit csinál ez a hülye, amikor pihenni is lehetne. De különösen készségesnek tűnő egyedek esetén megállok és percekig tartó (futók szempontjából merő borzalom!) együttlétbe gabalyodunk, rengeteg simogatással, gügyögéssel és dorombolással vegyítve.

A többiek mérlege:
Heloise - üdvözüljük az új könyvvásárló-hörcsögünket!:))
Nita

9 megjegyzés:

  1. Hello, hello! :D
    Micsoda torta, wow! Most végignéztem a kínálatukat (tökre nem kellett volna), és csorog a nyálam. Nagyon szuperségesek! Támogatom a szegedi terjeszkedést! :D
    Oh, a Kinőtt szív... megvan nekem április óta, de még elolvasni nem mertem, de ki-kinyitogattam, és csodaszép, ugyanakkor fáj is.
    Stephanie Plum pont a napokban jutott eszembe valamiért. Jaj, annyira jó sorozat is <3 Mostohasorsú szuper sorozat. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ez megnyugtat, engem nem vágott annyira oda a Kinőtt szív... szörnyű meg minden, de hasonló művek közül a Szólít a szörny fájt, ez meg nem.

      Törlés
    2. Tényleg, a Szólít a szörny! Az is vár még rám.
      Most egy angol mesekönyvet olvasok hasonló témában, The Fox and the Star. Csodaszép.

      Törlés
    3. Készülj fel, hogy azon sírni fogsz, még én is majdnem odakerültem.

      Törlés
  2. Fehérneműmágia, ez marhajó név! :D
    Tényleg nagyon szuper könyveket kaptál a csapattól. :)
    Nahát és te is csatlakozhatsz Nikkincshez és hozzám, kettő újraolvasással a hónapban. Pacsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Tiltott Gyümölcs tetszik jobban.:) Meg a Túró Ruci is jó, Nita látta valahol.

      Törlés
    2. Ezek is nagyon ötletesek! :D Túró Ruci :D :D :D

      Törlés
  3. Ó, az a torta. :)
    És a futóktól a sünik sincsenek biztonságban. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borzasztóan finom volt.:) Nem a süni, a torta.

      Törlés