2017. október 31., kedd

Nem csaptam nagy booktoberezést

Annyira, hogy októberben nem vettem könyvet. Egyet sem. A Könyvudvarban veszélybe került a nullás hónap, nagyon szorongattam Riikka Pulkkinen könyvét, amit könyvtári példányként olvastam, de meggyőztem magam, hogy azt a 790 Ft-ot a friss megjelenésekbe invesztálhatom, pedig Nita nagyon kedvesen bizonygatta, hogy szívesen kölcsönad, ha nincs nálam elég apró. 
Ennek megfelelően tegnap adtam le egy brutális könyvrendelést, úgyhogy lesz itt még ereszdelahajam.


Az olvasásokban nem nagyon szuperáltam, aminek az az egyik oka, hogy a 800 oldalas Abban a Házbant olvasom, ami nagyon tetszik, csak nincs rá elég időm. Az alábbiak közül a Horgonyhely és az Anyák napi kimenő volt a kiemelkedő, ha úgy tetszik, a havi kedvenc. A szingli fejvadász második részéről nem írok külön, akárcsak a Törzsről, mert verseskötetekről nem szoktam. A Merre jársz, Bojangles? sajnos nem tetszett - illetve, jó kis könyv, de az általa tálalt életfilozófiával képtelen vagyok elnéző lenni.

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 2. Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles? Moskát Anita: Horgonyhely Graham Swift: Anyák napi kimenő Jónás Tamás: Törzs

A többiek októbere:

21 megjegyzés:

  1. Óóó az Abban a Házban :) milyen régóta szemezek vele én is! Remélem, nem lesz csalódás.
    És elárulod miket rendeltél abban a brutális rendelésben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon tetszik, csak kár, hogy napi 30-40 oldal megy le max... egyhuzamban, nagy falatokban érdemes fogyasztani.
      Megírom levélben, de főleg az ajándékok miatt lett brutális.

      Törlés
    2. Oké :)
      Hmmm, lehet most kéne nekiállnom amíg ráérek és csúsznak is a féltéglák. Októberben elolvastam egy 900+ és két 500+ regényt, irtó büszke is voltam magamra :D sajna ezt a fajta belefeledkezős olvasást ritkán támogatja az életmódunk, pedig megint rájöttem hogy mennyivel többet tud adni mint 2-300 oldalanként új világokba csöppenni. Legalábbis nekem ;)

      Törlés
  2. Nagyon rezgett az a léc a Könyvudvarban, de kemény voltál :) És jól esett a tegnapi brutál rendelés? Nekem mostanában öröm megnyomni a megrendelem gombot :)
    Fú, a Horgonyhely! Olyan gyomros regény volt nekem.
    A 800-as könyvekkel ez szokott lenni, eléggé lekötik az embert. De nem baj ez, csak kell hozzá egy kis idő, amitől talán el vagyunk szokva, mármint, hogy egy könyvet elolvasni nem 2-3 nap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon bizony.:) Mostanában nagyon sok érdekes könyv jelenik meg, pedig a korábbi évekhez képest erősen csillapult bennem a Hörcsög Láza. Írtam egy kis listát, mérlegeltem, gondolkodtam, de... jólesett, igen, beismerem.
      A Horgonyhelytől engem is ez tartott vissza, de nem fájt közben semmim, meg általában semmi bajom nem volt.
      Nekem már egyébként se 2-3 nap elolvasni egy könyvet. Néhány éve még 90-100,sőt, 112 darab könyvet olvastam el, idén jó, ha 80 lesz a vége, de kevés közte a rossz, úgyhogy megérte.
      Ajánlom az Abban a Házbant neked is.;)

      Törlés
    2. Jól van, a jóleső könyvrendelés a legjobb :) Ne aggódj, nálam is megvan már a lista, szépen pipálgatom a tételeket róla, úgyhogy érkezik majd hozzám is még jó néhány könyv, de várom őket :)
      Ó, nekem az idei a mélypont. Az elmúlt hónapok nálam elég szegényesre sikeredtek, az energiámat a létfenntartásra fordítottam :) szóval nekem max.60 lesz év végére. De amúgy tény, hogy nálam is sokkal több így a jó könyv. Jövőre még kevesebbet tervezek, csak szépen, nyugiban :) Köszi, érdekel is.

      Törlés
  3. Ez mindig így szokott lenni, az ember lánya ügyesen vállon veregeti magát, hogy visszatett egy tök olcsó könyvet, és ellenállt, és két-három napon belül aztán tuti nyakló nélkül megvesz több könyvet is. :D :D True story, velem is rendszeresen előfordul. ;)
    A Horgonyhelyet már én is milyen régóta akarom olvasni... a világ ideje nem elég.
    Az ilyen hosszú könyvek visszavetik az embert, hogy "haladjon", de közben meg általában tök jó élményt nyújtanak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áh, nem lehet menekülni ez elől.:/ De ezeket tényleg szerettem volna, átgondoltam, mi az, ami tuti kell és mi az, ami jó les könyvtárból vagy kölcsönkérve. Te rendeltél/vettél mostanában valamit?
      Húúú, te és a Horgonyhely... nagyon kíváncsi leszek.:))
      Egyébként vicces, mert a vaskos könyvekkel jobban haladok, mint a vékonyabbakkal.

      Törlés
    2. Nem, de ne is meneküljünk! :D Jó néha vásárolni na, ez van. :D Nulla könyvvel úgyse fogunk zárni egy évet se, de nulla olvasással se, az biztos. :)
      Igen, én is rendeltem könyvet, Az oroszlán vallomását, meg a Mindennapi játszmáinkat (pszicho), és olyan szerencsétlen voltam, hogy elfelejtettem, hogy Glamour napok alatt kéne, és így buktam még +5% kedvezményt, de fátylat rá, a könyveknek örülök. :)
      Hú, ez a mondat, hogy hú én és a Horgonyhely... nagyon felcsigázott! :D
      Néha van ilyen, hogy az ember pont a vékonyabb kötetekben akad el... Faramuci helyzet.

      Törlés
    3. Húú, mekkora kedvezmény.:))
      Nem hiszem, hogy tetszene neked, de a beleolvasás nem fáj.

      Törlés
    4. Nem összesen annyi! :D Csak ugye az alap 15% volt, és a kuponokkal 20 lett volna. :)
      Hát, a beleolvasás nem fáj, de két éve (?) meg is vettem a Horgonyhelyet. :D

      Törlés
    5. Sejtettem, de 5% akkor se dob sokat rajta, csak a 20 jobban hangzik a 15-nél, ne bánd annyira.:)
      Akkor tényleg kénytelen leszel beleolvasni.:D

      Törlés
  4. Ó, az Abban a házbant én is majdnem ( :P) elolvastam, legalábbis kivettem a könyvtárból még a nyáron, de aztán mégse került rá sor. Ezt sajnálom, mert nagyon piszkálja még mindig a fantáziámat. Érdekes, a vaskos könyvek nekem is gyorsabban csúsznak - mármint esetükben simán elolvasok egy este alatt mondjuk 100-150 oldalt, míg egy háromszáz oldalas regénynél ez nem igazán mondható el :D
    A Horgonyhely tényleg brutáljó, én két éve olvastam, de még mindig érzem a hangulatát, ha eszembe jut.
    Hány könyvet rendeltél végül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy itt-ott elég olcsón hozzá lehet jutni, ha nagyon érdekel, valószínűleg nem vették az emberek - mondjuk, a Magvető nem is az agresszív reklámpolitikájáról híres.
      A 100-150 oldal sajnos nekem nem jön össze, de a 30-40 még mindig jobb, mint az 5-10...
      Jaj, ez a vevés, ez mennyire izgatja a fantáziákat! Magamnak olyan négyet, a nagy része ajándék.

      Törlés
    2. Mármint nem a négynek, hanem az összrendelés nagy része az ajándék.:)

      Törlés
    3. Mi már csak ilyen kíváncsi népség vagyunk :P
      Igen? Még nézegetni bevallom, nem is nézegettem, hogy megvegyem, de most elültetted a bogarat a fülembe :D áh, meg van egy olyan érzésem, ahogy jön majd a bejegyzésed róla, rájövök, hogy tényleg kell nekem egy saját példány. :D
      A 30-40 oldal is nagyon jó, ahogy ereje van hozzá az embernek. Tegnap én kb. a negyedik oldal után bealudtam a fáradtságtól.

      Törlés
    4. Ha rákeresel a konyvar.hu-n, akkor kidobja, éppen hol mennyibe kerül. Szerintem a Líránál előbb-utóbb nagyon olcsó lesz, ha egyébként nem is az.:)
      A csukott szemmel olvasás is ismerős.:(

      Törlés
  5. Szóval majdnem miattam nem lett nullás a hónapod. :))
    Egyébként akárhányszor feljövök ide hozzád, a citromos háttérről eszembe jut Sorrento és Dél-Olaszország, annyira jó! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alaposan megizzasztottál.:))
      Örülök, akkor nem cserélem le, mert a citromok sajnos már nem nagyon aktuálisak.:(

      Törlés
    2. Nekem is nagyon bejön a citromos háttér, maradjon még! :)

      Törlés
    3. Kénytelen vagyok engedni a rám nehezedő nyomásnak.:)) Tökre tetszenek a mostanában divatos minimál sablonok, de akárhányszor összefarigcsáltam egy ilyet, nem éreztem a magaménak.

      Törlés