2012. július 30., hétfő

Az OKK feltámadása

Nima karca megbirizgálta a jónép fantáziáját. Nem tudom, ki mennyire emlékszik az Online KönyvKlubra, összeszedtünk egy csomó könyvet, többnyire olyanokat, amelyek olvasását mindig halogattuk, át meg átfogalmaztuk a szabályokat, bővítettük a határidőket, aztán valahogy elfelejtődött.

Elmondom a kis elgondolásomat, aztán régi jó szokás szerint elcsámcsogunk rajta. Az jutott eszembe, hogy érdemes lenne havonta egy könyvet kiválasztani, és azt elolvasni. Olyan könyvet, amiről beszélgetni is tudunk, ilyen volt pl. a Beszélnünk kell Kevinről. Nem muszáj ilyen felforgató művet választani, csak legyen benne spiritusz, reakciót váltson ki az olvasókból., felőlem Dickenstől Lucrezia Borgiáig bármi lehet.
- A határidőt persze lehet bővíteni.
- Ha valakinek nem tetszik az adott könyv (habár annak kiválasztása is külön menet lesz), futhat párhuzamosan kettő, de szerintem max. három legyen, ne csináljuk azt, amit anno, hogy volt tizensok kötet, és alig olvasódtak el.
- A blog kérdése. Eszembe jutott az a radikális ötlet, hogy nem kell ennek külön blog, minden hónapban "ülésezzünk" másnál, az ő postjánál beszélgessünk. De ha szeretnétek külön blogot, felőlem lehet.

- A könyv kiválasztásához egyelőre még annyit fűznék hozzá: közvélemény-kutatás modul a blogspoton. A fentebbi "nincs külön blog"-izéhez ez úgy kapcsolódik, hogy az a blogger teszi ki a szavazóboxot, akinél ülésezni fogunk.

Várom a javaslatokat. Nekem az is mindegy, ha hárman leszünk vagy ha negyvenöten, de akkor csináljuk jól:)


17 megjegyzés:

  1. tényleg jobb lenne, ha nem lenne külön blog, az mindig elszeparál, főleg, mert duplán lenne.
    még egy javaslat, hogy idei megjelenés ne legyen.
    én inkább az egy könyves megoldást kultiválom, aki nem akarja, ne olvassa, de minél több a cím, annál többfelé kell figyelni, és sztem előzőleg is ezzel volt a baj, mert elmúlt tőle a klub-jelleg.
    és csináljunk új logót.:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon várom! :) Szerintem kettő könyv még beleférne, de több tényleg nem jó, mert nagyon szétoszlik mindenki. És igen, aki akarja részt vesz, aki nem akarja ezt vagy ezeket olvasni, az meg nem. :) Az OKK-s blogon mindig nagyon kevés beszélgetés meg komment lett a bejegyzésekhez. Lehet hogy jó ötlet összegyűlni mindig egy-egy blogon, aki olvasta, viszont akkor meg egyrészt azt kell jegyezgezni, másrészt meg mi van ha pont az az ember csúszik az olvasással, bejegyzéssel, a többiek meg már posztoltak stb.
    Új logóóóóót!!!!

    VálaszTörlés
  3. Én pedig itt jelzem, hogy szívesen benne lennék a dologban (asszem régebben is mindig csak akartam jelentkezni, de aztán valamiért sose jött össze. Khm, valszínűleg mindig elfelejtettem. :-DD )
    Én is - csatlakozva Nimához - az egy könyves megoldásra szavazok. Ha épp' valakinek nem tetszik az adott könyv, majd jelentkezik a következő körre. Végül is, ha durván havonta lesz ilyen, akkor úgyse sok ideig marad ki az illető.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is jó ötlet, hogy ne legyen külön blog, hanem valakinél ülésezzünk. Esetleg lehetne az, hogy akinél ülésezünk, az választja ki a havi egy vagy két olvasmányt, és ő akkor tuti elolvassa, ha már nála lesz az ülés. Nimával abban is egyetértek, hogy inkább régebbi megjelenés legyen, hogy mindenki tuti be tudja szerezni.

    VálaszTörlés
  5. Nima: örülök a mélységes egyetértésnek.
    Jó ötlet, ezen már agyaltam, hogy olyan könyv kellene, ami minél több embernek megvan, vagy kölcsön tudjuk adni, kikölcsönözni, stb.
    Igen, sztem is a sok könyv vitte szét, mindenki feliratkozott egy rakatra, aztán elment tőle a kedvünk.
    Okééé, keresek délután képet.

    PuPilla: ha valaki csúszik, akkor max átadja az ülésezést másnak, ennyi:) Jegyezgetni sztem nem kell sokat rajta, én mindig ki fogom írni az aktualitásokat, és persze ezt mindenki megteheti.
    Hééé, feleségül ne vegyelek titeket?:D

    Heloise: na, pont most írtam meg üziben, érdekel-e:))
    Oké, örülök az egyetértésnek.

    VálaszTörlés
  6. Nita: okés:) Háát, szerintem jobb, ha testületileg döntünk, hogy azért minél több embert érdekeljen a könyv, de majd megbeszéljük, hogy mindenkinek jó legyen.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem is az a lényeg, hogy minél kevesebbet variáljunk. Azaz egy könyv legyen, slussz-passz. A többi részletkérdés.

    VálaszTörlés
  8. Ja, és még egy. Hogy tényleg beszélgessünk róla. Mert ezeknek a kluboknak ez lenne a lényege. Szóval ne legyintsünk valakinek a véleményére, hogy OK, ő így gondolja és kész, mert abból nem lesz párbeszéd. Nem vitatkozni akarok, értitek, csak de :D (De nem :))

    VálaszTörlés
  9. szeee, sztem régen épp azért nem volt párbeszéd, mert volt 8-10 választási lehetőség, és mindenki mást olvasott, szinte 8-10-en. így nehéz beszélgetni.:))
    én ezért mondom, hogy legyen csak és kizárólag egy könyv. nem kötelező mindenkinek mindig mindent elolvasnia, ez egyértelmű, de ha már két könyv van, kétfelé fogunk szakadni, és akkor megint nem lesz az egészből semmi.
    legyen inkább csak kéthavonta "klubgyűlés", de akkor tudjunk a témára koncentrálni.
    szerintem legalábbis, de szóljatok, ha nem jól gondolom.

    VálaszTörlés
  10. Én is, én is! Nem tudom, a molyon végül látszódott-e, szóval nagyon tetszik az ötlet. Egy könyvre szavazok, és ne legyen külön blog szerintem.

    VálaszTörlés
  11. Én is, én is akarok jelentkezni. Ezzel pont tudnám aktivizálni magam a blogéletre. :)
    És szerintem egy könyv legyen per hó,
    és szerintem mindig másnál legyen,
    és szerintem legyen olyan könyv, amit csak úgy nem választanánk, és amiről lehet véleményt alkotni (az előzőben is ez tetszett a legjobban, egy csomó jó könyvet ismertem meg)
    és szerintem is legyen új logo, mert ha már 2.0-ás verzió, annak új megjelenés is dukál,
    és szerintem minden résztvevő ajánljon egy könyvet a hónapban, függetlenül attól, hogy éppen az adott futamban olvasott-e vagy sem, és azok közül futtassuk le a szavazást. És lehetne, hogy mondjuk az első 3 vagy 5 legtöbb szavazatot kapott könyv szerepeljen a következő hónapban is, mert akkor azok valszeg érdeklődésre tartanak számot, és az utolsó 3 vagy 5 meg egyáltalán ne szerepeljen, mert azokra senki sem kíváncsi, a középső maradékot meg a gazdája szíve joga, hogy újra kvalifikálja-e vagy sem, vagy valami mást mond helyette, és aztán mehet újra a szavazás. Meg lehetne kampányokat is szervezni kortesbeszéddel, hogy ki miért támogatja a saját könyvét.
    Most hirtelen ennyi. :)

    VálaszTörlés
  12. joey, én ezt a kommentet annyira csillagoznám.:D

    VálaszTörlés
  13. szeee: valami hasonlóra gondolok. Akár értelmes vitára is:D

    Nima: persze, ne legyen kőbe vésett szabály, hogy egy hónap-egy könyv, hanem amikor mindenkinek jó.

    Zenka: örülök:)

    VálaszTörlés
  14. Joey: ez jó:))
    Mindjárt írok egy postot, kezdjük el megvitatni a szóba jöhető könyveket. Nem lesz egyszerű...

    VálaszTörlés
  15. Fú, erre csak most bukkantam rá! Én is jövök!

    VálaszTörlés
  16. Én is csak most találtam ide, de csatlakoznék, hogyha lehet :)

    VálaszTörlés
  17. EgyKönyvmoly, doreszmoresz: gyertek:)

    VálaszTörlés