2012. július 21., szombat

Mit viszek nyaralni?


 Mármint magamon, a cekkeremen és a kedvesen kívül.



Szokás szerint a bőség zavarával állok szemben, jelenleg hatványozottan, mert véget ért a nagy recidömpingem, élvezem, hogy összevissza olvasok, mint amikor egy krónikus fogyókúrázó végre eléri a kívánt súlyt és letépi a hűtőn lévő bazinagy lakatot és kiássa a kertből a sütisdobozát.
(Ez nem azt jelenti, hogy reci nincs. Reci mindig van, mert akkora pofazacskóim vannak, mint egy-egy termetes bőrönd, ill. a hörcsögénemnek, mert kínomban már én is személyiséghasadtam, mint pat kolléganő.)

Nyaralásra általában nem viszek komoly könyvet, főleg azért, mert vízparton annyira nem tudom kizárni a külvilágot, hogy kellően beleássam magam a szöveg szintjeibe, ilyenkor csak a felszínen kapirgálok lebegek, az a vízben is jól megy nekem, mondtam már, hogy vízmániás vagyok?

[Még mindig hajnali 1:44 van, pontosabban 1:51 és én még mindig zizi vagyok.]

Térjünk a tárgyra, mert még van dolgom bőven:

Erdős Renée: Végzetes vonzalomErdős Renée: Végzetes vonzalom - akkor figyeltem fel az írónőre, amikor cseri megcsinálta a kékharisnyás kihívását (azon kevés kihívások egyike, amikről nem jelentkeztem le, de ez mellékes), ráadásul ő szereti is az írásait. Én a Brüsszeli csipkét vette meg tőle (mert ezt nem találtam olcsón sehol), de Neela nekem ajándékozta, így ő jön velem. Kicsit gáz a címe, de ez van, nekem a másik jobban tetszik.

Diana Rowland: A démon jeleDiana Rowland: A démon jele - igen, megint beugrottam az Anita Blake-emlegetésnek, de azóta se nyúltam hozzá, úgy döntöttem, itt az ideje.

Maggie O'Farrell: A köztünk lévő távolságMaggie O'Farrell: A köztünk lévő távolság - ezer éve nem olvastam csajos könyvet (főleg a chick-lit műfajba tartozó regényeket értem alatta), cseri szerint kicsit olyan, mint Gavaldától az Együtt lehetnénk, naná, hogy ez a párhuzam rögtön a kívánságlistára repítette.

                                                           Emily Arsenault: Az eltört teáspohár Brunella Gasperini: Én és ők
És még van egy szabad hely, kérem, mert befejeztem A boszorkányoskönyvet, és nem tudom, mit kezdjek el. Az eltört teáspohár nagyon kacérkodik velem, de Brunella Gasperinit régóta szeretnék olvasni, majd megáldom ma éjszaka, ki lesz a szerencsétlen szerencsés nyertes.

Ti mi alapján választjátok ki a nyaralós könyveiteket és mennyit szoktatok vinni?
(Nem fogok tudni válaszolni, csak ha hazajöttem, de írjatok nekem, hogy örüljek a kommenteknek majd, és egymással is beszélgethettek, na:)


6 megjegyzés:

  1. legyen könnyű. mármint súlyra (is). nemrég született egy posztom arról, hogy néha csodásan beválasztok túlságosan lehangoló olvasmányokat, úgyhogy már tudatosan az emészthető műfajból válogatok (ahogy mostanában úgy általában is..), én is hétfőn utazom, szerintem vagy keresek egy vékony könyvet, vagy nem is viszek, aztán majd a telefonomon, ami van, abból amihez épp kedvem lesz, csak hogy miután megérkeztem, be tudjak jelölni három megkezdett könyvet is.:) (na ezt a mondatot is aláhúzná a word, hogy hosszú.)
    amúgymeg jó nyaralást, akárhova is mentek!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Maggie O'Farrell nem chick lit, inkább női irodalom, mert jóval komolyabb témákkal foglalkozik nem annyira könnyű. Remélem azért nem fogsz csalódni:)
    Amúgy én vastag szórakoztató könyveket vinnék, amiket igazán kényelmesen heverve lehet csak olvasni, mert hétköznapokban pont ezekre nincs időm.

    VálaszTörlés
  3. katacita: mennyi időre mész? Egy vékony könyv általában nem tölt ki sok időt:)

    Lobo: hát, én még nem olvastam tőle, csak a fülszöveg alapján annak tűnt. De ha nem habkönnyű chick-lit, az jó.

    VálaszTörlés
  4. Brunella Gasperini nagyon jó! Ugyan már régebben olvastam, de emlékeim szerint olyan, mint amikor Durrell a lökött famíliájáról ír.:))
    Nyaralni újabban én már csak az ebook olvasómat viszem, mert régebben mindig le voltam szúrva, hogy leszakad a kocsi csomagtartója, annyi könyvet viszek. Pedig én csak biztos akartam lenni benne, hogy végig lesz mit olvasnom!:D

    VálaszTörlés
  5. öt nap volt, egy vonatútra elég volt az a vékony, meg ott volt az okostelefonon a Zombiháború. másra nem volt idő, mert mászkáltunk összevissza. De most rávetem magam a könyvekre :D

    VálaszTörlés
  6. Connie: ó, ez remekül hangzik, ebben reménykedtem:))
    katacita: felsültem, csak kettőt olvastam el, és belekezdtem egy harmadikba:$

    VálaszTörlés