2016. augusztus 3., szerda

A vörös sátor új ruhája

Emlékeztek Anita Diamantra? Szajhák és boszorkányok, avagy Kutyafalva végnapjai és A vörös sátor? Még a blogok hajnalán olvasta ezeket Nima - akivel akkoriban hasonló volt az ízlésünk;) -, én pedig, és valószínűleg mások is, a lelkes post hatására szintén elolvastam. Anno így mentek a dolgok.

Pazar ez a képzavaros cím, de annyira örülök, hogy A vörös sátor kap egy csodaszép második kiadást, hogy nem bírok címeken agyalni. Akik szerint nem jó, vagy túl csajos - ebben van némi igazság - vesse össze az Athenaeum sárga-piros cicihalmaival.
Elvileg szeptember 29-én jelenik meg a Librinél, ára 3600 Ft lesz.


12 megjegyzés:

 1. óó, ez tetszik. mondjuk az első gondolat az volt, hogy semmi köze a könyvhöz, de úgy önmagában baromi jó. és hangulatilag megállja a helyét.
  és dejó, hogy újra kiadják.:)
  ezt tényleg miattam olvastad? nahát. o.O manapság nem sok olyat olvasok, amit neked is tudnék ajánlani. :D

  VálaszTörlés
 2. Nekem egy kicsit túl nőies ezzel a hosszú ruhával, egy pillanatra megijedtem, hogy a kontár I.P.C. adja ki.
  Úgy emlékszem, igen.:) Meg a Jane Eyre esetet is, azonnal mentem a könyvesboltba.
  Nem baj, változnak az idők.:)

  VálaszTörlés
 3. Szerintem nagyon hangulatos lett ez az új borító, én már nagyon rá vagyok kattanva, hogy ez kell nekem :) Úgy döntöttem ez lesz a névnapi ajándék magamtól.
  Én mostanában is sokat olvasok "miattatok" :)

  VálaszTörlés
 4. "Anno így mentek a dolgok." :D

  VálaszTörlés
 5. Tényleg IPC-s a borítója. De azért jó. Az előzőt én nem is ciciknek láttam, hanem valami absztraktnak. :) :) de most már látom. :D
  Ez az "Anno így mentek a dolgok" tök jó :) Azért amellett, hogy változnak az idők, én még mindig tapasztalok ilyen ajánlás-elolvasásokat, magamnál is, másoknál is. :) Csak van, hogy ki se derül feltétlenül.

  VálaszTörlés
 6. Nikkincs: Egyből te jutottál eszembe. Igazi asszonyregény.:)
  Hihi.:)))

  Ilweran: Az öregasszony nosztalgiázik.:D

  Pilla: A szöveggondozása remélhetőleg jobb lesz.:) Oh, szerintem jobb volt neked, amíg absztraktnak láttad.
  Kisebb, összefonódottabb közösség volt, és mintha nem lett volna annyi egymásra köpködés. Persze akkor is volt néhány negatív dolog, de egy-két éve mintha sokkal magasabb fordulatszámra kapcsolt volna.
  Akkor meg az volt a baj, hogy mindenki ugyanazt olvassa.:DD Szal nem volt feltétlenül volt jobb, mint most, de tudod, milyen a nosztalgia: a jó emlékeket felnagyítja és azok elnyomják a rosszakat.

  VálaszTörlés
 7. Szerintem akkoriban szimplán kíváncsiak voltunk a másikra, az olvasmányaira, a személyiségére, a véleményére. Most meg alapból mindenki dacos, dühös és csak kritizálni akarja a másikat. Hogy mindannyian öregszünk-e vagy a világ változott ennyit vagy egyszerűen olyan ez a blogos kvázi-közösség is mint egy munkahely, hogy ennyi év után természetszerűen egymás agyára megyünk, azt nem tudom :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vagy még új volt mindenkinek ez az egész. Azt mondjuk nem értem, sokan miért olyan dühösek a blogokra, nem kell ezt olyan komolyan venni.

   Törlés
 8. Amadea, Ilweran, akárhogy is, a változás természetes velejárója minden ilyen és nem ilyen közösségnek. :) Ha nem lenne valami dinamika, akkor unalmassá válna az egész. :) Mellesleg a felhígulás miatt van szerintem a köpködés is. És összességében én még mindig ott tartok, hogy kíváncsi vagyok az emberekre is mögött, és bizonyos emberek személyisége sokat nyom a latban, hogy visszamegyek-e a blogra, olvasom-e mindig, megnézem-e mit talált jó olvasmánynak stb. :))) A kialakult bázisom néha változik persze, és tök jó új embert találni, akit mondjuk érdemes követni.
  Van, aki szerint meg most meg a "mindenki ugyanazokat olvassa" dolog. :D

  Amadea, hát igen, lehet hogy jobb volt nekem, amíg nem láttam a ciciket a képben. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy érted a felhígulást?
   Oké, de nem mindegy, h a dinamika milyen irányba visz.
   Szerintem az utóbbi időben lett akkora a könyvesblogos éra, hogy több alcsoportszerűség alakult ki, YA, pararománc, szépirodalom stb. olvasók, ennyiféle ízléssel bíró ember nem tudja ugyanazokat olvasni. Bár nincs nagy rálátásom, pár blogot olvasok csak.:-)

   Törlés
 9. Fene, ez most emiatt a poszt miatt ment kívánságlistára. :)

  VálaszTörlés