2016. november 3., csütörtök

Még valami

1. Könyörgöm, szóljatok, amikor látványosan elírok valamit; tegnap vettem észre, hogy a Hó hull a cédrusra post címe "Eperfödek". Jó úton haladok afelé, hogy nyelvtan-és szövegnáci legyek (ha pedig idős koromra eljutok a rendszernyelvészkedésig, biztos megnyílik alattam a föld), mindig lesokkol, amikor látom, különféle videókhoz milyen kommentek érkeznek, mémes hülyeségeken egybe írják a szószerkezeteket, pl.: "megfog halni" vagy "megkell vennem". Ha nagy kezdőbetűvel írt személyes névmások után ez is a helyesírás része lesz, lilára festem a hajam és egy évig ágyban maradok. Védett kis internetes világom ebből a szempontból nagyon elkényeztetett (veregessétek meg a vállatokat, igen:). És akkor még nem beszéltünk olyan rondaságokról, mint a stilisztikailag roppant erőszakosnak ható, totál felesleges három felkiáltójel!!! a mondat végén!!!, és egyéb szépségek.

2. A sablon még nem tökéletes. Egy vasárnap délelőttöt már elpöcköltem vele, tudom, hogy menthetetlenül le vagyok maradva, de nekem nem tetszenek a képekkel teletömködött sablonok, és könyvesblognál nem is nagyon látom értelmét. A fejlécképes divat meg eltűnt - régen nagy gyönyörűség volt szép kis képeket panorámába rendezni -, a lustaságom viszont él és virul, úgyhogy ez egyelőre így marad.

3. Kikívánkozik belőlem az a rendkívüli információ, amit valószínűleg mindenki tud, de attól még szemétségnek tartom: a női biciklis nadrág egy óriási szárnyas betét. Úgy éreztem, nem teljes az életem, ha ezt nem írom le.


14 megjegyzés:

  1. Én sokszor azért nem veszek észre az ilyen elírások, mert az agyam kiegészíti, mármint érted :D Tudom mire gondoltál és csak átfutok a szavakon. De figyelek és szólok és Te és Ti is :D

    Jóóó az új sablon! :)

    VálaszTörlés
  2. én akartam szólni, de azt hittem, direkt volt, és valamire utalás a könyvben. :D

    VálaszTörlés
  3. Én imádom a visszafogott sablonod :D de én ilyen menthetetlenül ódivatú vagyok, kikészít a rengeteg izgő-mozgó képpel és feature-ök hadával operáló sablondivat. Pláne ha a tartalom rovására megy. (Mert nekem még mindig az a lényeg - ódivatúság levele 1000 :P)

    (A férfi nadrág is :)))

    VálaszTörlés
  4. Dóri: Én is így szoktam járni, de annál nagyobb a sokkhatás.:) Egyszer azt írtam, hogy "Agusztus20." Juj.:)

    Nima: :DD

    Ilweran: Köszi.:) Nagyon röhögök az olyan sablonokon, amikbe be van építve az insta, fb, twitter stb. ikon - mi a jó istent kezdjek velük?:D

    VálaszTörlés
  5. Nekem sem tűnt fel, nekem a tervfeleség tűnt fel, az nem tudom, direkt van-e. :)
    A kedvenc nagybetűs személyes névmásom, az Engem és a Nekem. :D

    VálaszTörlés
  6. Az a baj, hogy nekem is rááll a szemem, azaz azt olvasom, amit oda szándékoztál írni :)
    A 3. pontodon nagyon röhögök :D
    Fú, sablon, ezer éve nem nyúltam hozzá, de most nem érzem hozzá magamban az erőt még :)

    VálaszTörlés
  7. katacita: Igen, az szándékos volt.:)
    Jaj, rosszul vagyok ezektől... bocsi, ha valaki szereti használni, de nekem olyan nyálas.

    Nikkincs: Semmi gond, ha nem tűnt fel, túlélem.:D
    Bennem mindig megvolt, hogy birizgálni kellene, aztán néhány modul rendetlenkedett, az adta meg a végső lökést.

    VálaszTörlés
  8. Remélem, csak riogatod a népet azzal, hogy szabály legyen így egybeírni az elváló igekötőt! Már azzal is tele a puttonyom, hogy a helyesírás ellenőrző programok javítanak amúgy egybe írt szavakat, és szétválasztanak mindent nyakra-főre :S
    Komolyan nagy betűvel kell már írni a személyes névmásokat? A sajátjaimat is?! Uramatyám, eddig milyen boldog voltam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öhm, pont azt akarom, hogy ne legyen szabály.:) Igen, a nyelv változik, az írott változat mindig archaikusabb, és nem egy növény ez, amit nyesegetni lehet, de akkor is fáj, hogy már "legalis" az, hogy "Neked". Sírok.
      Bocsi, hogy elrontottam a Te kedved. Kívánok Neked szép estét (veeeee).:) Jajj, jajj...

      Törlés
    2. Persze változzon, de ésszel. Persze ez hol van a sok gügyügő köszcsy, puszcsy és angol szót magyar raggal ellátó hm .. szleng között. De akkor is!

      Törlés
    3. A szlenget végképp nem lehet szabályozni, de azt legalább figyelmen kívül hagyhatjuk.:)

      Törlés
  9. "a női biciklis nadrág egy óriási szárnyas betét. Úgy éreztem, nem teljes az életem, ha ezt nem írom le." - ez kééész :D
    Egyszer már megírom azt a posztomat, amit már régen írok a fejemben hasonló érdekes témákról...:D (Én egyébként, hogy őszinte legyek totál leszarom a sablonokat, kivéve, ha valami extrém módon idegesítő...:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Napok óta a fejemben kerengett ez a bölcs megállapítás. A férfi biciklisnadrág inkább pelenkához hasonlít.:D
      Hajaj, kíváncsi leszek, milyen témák kerülnek majd elő nálad. Írd meg minél hamarabb.;)
      (Emlékszel a régi csillogós, mozgó hátterekre, meg a virágesőre, hópelyhekre? Ehhez képest a mostani minimál dizájnos sablondivat kész mennyország. Régen imádtam turkálni a html-ben, amióta blogspotos vagyok, annyira nem. Az előző sablon azóta volt, hogy összeomlott a freeblog.:D)

      Törlés
  10. Én nem is vettem észre az Eperfödeket. :D De szólok, ha van ilyened, megígérem. :) Én is nyelvtannáci vagyok, éljen! :D Az igekötős baromságokat nagyon nehezen tűröm. Rendszeresen látom azt is, hogy valakinek "meg van" egy könyv, áááááááááááááááááááááááááá.
    Hármas felkiáltójeleimért utólag és előre is bocsánat, én néha alkalmazom, amikor olyan lelkes vagyok, hogy sistereg a klaviatúrám is. :D
    Jó ez a sablon, nekem bejön, csak hirtelen megijedtem, hogy mellényomtam, és nem is a te blogodon vagyok. ;)

    VálaszTörlés