2017. január 26., csütörtök

Geopen 20 sorozat

Tegnap újfent meggusztáltam kigyönyörködtem magam a Geopen szépséges sorozatában, amellyel a huszadik születésnapját ünnepli a kiadó. A szériában helyet kaptak már megszokott szerzőik - mint Murakami vagy Allende -, vannak kevésbé híres visszatérők - Marina Lewycka vagy Olga Grushin -, és új szerzők is, amelyek közül rendkívül izgatottan várom Kate Atkinson Életeimet (Life after Life), ami jó egy éve szerepel a Megjelenések hasábomban.
Kép innen
A Könyvfesztiválon elcsábultam és 30%-kal olcsóbban megvettem a Maya naplóját, ami nagyon jó kis könyv - gondolom, senkit nem lep meg, hogy a roppant tetszetős külalaktól függetlenül a regények érdekelnek.:)) A másik vásárolt példányom a Nők férfi nélkül, még nem olvastam, de idén mindenképpen sorra kerül. És az a poén, hogy eddig szinte mindegyik kötet érdekel, nem tudom, az esztétikai ráhatás mennyire erős, vagy van-e egyáltalán szerepe. A sorozat már elérhető volt egyszer 40%-kal olcsóbban, amiről sajnos lemaradtam, de legközelebb szeretnék lecsapni rá.

A sorozatot Hitka Viktória tervezte, akinek csodálatos tányérjai és textil zsebkendői is vannak; szépek, eredetiek, megmosolyogtatnak - nekem ez a kedvencem -, elgondolkodtatnak, arcul csapnak, nem is tudnék közülük választani, olyan sok tetszik.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a sorozat, a Maya naplóját és A tengert mindenképp el szeretném olvasni a sorozatból :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszik ez a sorozat, még nem vettem belőle semmit, de szerintem fogok. És nem is tudtam, hogy Hitka Viktória tervezte a borítókat, én is nagyon bírom a tányérait. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan szépen csajosak, hogy nem lehet nekik ellenállni.:)) Én szeretnék egy Vikis tányért, bár a porcelán-és üvegneműkkel nem vagyunk jó barátságban.:D

      Törlés