2012. április 6., péntek

Az Ad Astra megjelenései

Ritkán olvasok sci-fit, de afféle olvasói kocadohányosként le-lecsípek magamnak egy-egy ínyencfalatot, pl. a Hyperioni énekeket.
Most gourmand olvasnivalót szimatolok, mindjárt kettőt.

Aligha tudok újat mondani a kiadóról, szinte mindenki nagyon izgatottan várja a Könyvfesztiválra (ápr. 19.-22.) megjelenő négy regényét, melyek közül kettőhöz e-formátumként is hozzá lehet majd jutni (a Facebook-oldalon olvasható, hogy 1500 Ft-ba kerülnek majd, és .prc, valamint .epub formátumban), mégpedig A felhúzhatós lányhoz és a Marija Morevna és a Halhatatlanhoz.

Engem pont ez a kettő érdekel (de papírkönyvként), itt vannak a szép borítók és a fülszövegek, ni:


Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány

"Az utóbbi évek legsikeresebb sci-fije, az utóbbi évek legtöbb díjjal kitüntetett regénye, ami egy olajválság utáni Thaiföldön játszódik, ahol a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszint­től gátrendszerekkel védik, pusz­tító genetikai járványoktól retteg mindenki, és ahol a genetikailag módosított, szolgalelkű lány, Emiko és a kíméletlen üzletember, Anderson Lake találkozása egész Thaiföldet megrengeti."
Ahogy látom, ez a legjobban várt kötet, csak a bennem élő kultúrsznob (ahogy a kedves kifejtette;) preferálja Mariját Emikóékkal szemben.
Itt egy jó és hosszú cikket olvashattok a fordítótól.



Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan


"Stílusát az írónő myth­punk néven definiálta; előszeretettel használ mitologikus és mesei elemeket műveiben. Ebben a regényében az orosz mesék mélyére ás.
A főszereplő, Marija Morevna gyerekkorában tanúja lesz annak, ahogy madárból emberré változott jóképű fiatalemberek feleségül veszik a nővéreit. Amikor pedig lassan feltárul előtte az orosz mítoszok láthatatlan világa, érte is eljön Halhatatlan Koscsej– hogy nagy hatalmú mesebeli lények és törékenyemberek játszmájának, sodró lendületű történetének részese legyen."
Oroszok, istenem, mi kell még?!


A teljesség és saját magam kedvéért (mert ezek is piszkálnak egy kicsit) a másik kettőt is kiplakátolom:


Lauren Beukes: Zoo City

"Többszörösen díjazott urban fantasy, amiből nemsokára filmet fognak forgatni. A regény alternatív világában azokat a bűnösöket, akik valaki más haláláért felelősek, miszti­kus átok sújtja: állatok szegődnek melléjük élő lelkiismeretként és a társadalomból való kiközösítettség jelképeként. A főszereplő a fiatal Zinzi, lajhár társával egy különös ügyben nyomoz: egy eltűnt tinipopsztárt kell megtalálnia még a közelgő lemezbemutató előtt."
Gyönyörű a borítója és jaj, állatok, őket nagyon szeressük... az eltűnt tinisztár nagyon... érdekesen hangzik.


Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj

"Egy vérbeli sci-fi regény, többek közt a közösségi média jövőjéről. A finn származású íróval pusztán az első fejezet elolvasása után azonnal szerződést kötött az angol és az amerikai kiadó is. Jean leFlambeur kifinomult úriember és fondorlatos mestertolvaj, aki gondolatokat, ékszereket és titkokat lovasít meg a jövőbeli naprendszer egzotikusan különc társadalmaiban. Hamarosan viszont kezdetét veszi kalandja a Marson, ahol meg kell találnia elrejtett személyiségét."
Óóó, Hannu-kulta, pidän sinusta.


Ti mit vártok leginkább az Ad Astrától?











9 megjegyzés:

  1. Így hirtelen, és persze miattad, ahogy írtál róla ;) a Marija Morevna és a Halhatatlant. :)

    VálaszTörlés
  2. Gretty: na, én aztán nem sokat tettem hozzá:))

    VálaszTörlés
  3. Nekem mégis átjött a "szűrő". :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Marija Morevna és a Halhatatlan meg a Zoo City piszkálja a fantáziámat :-)

    VálaszTörlés
  5. Christina: sejtettem:D

    Gretty: öö:)

    @Heloise: a MM nekem is nagyon:))

    VálaszTörlés
  6. Mert sci-fik, és te azokat szereted:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszenek nekem is ezek akönyvek, pedig én is csak koca-scifis vagyok :D
    A felhúzhatós lányt szerintem meg fogom venni e-ben. :) a Zoo city érdekel még.

    VálaszTörlés