2012. április 30., hétfő

Mi van velem?

Olvasom Picoult-t, és arra gondolok, annakidején mennyire megrázott A nővérem húga, mennyire elmerültem az Elrabolt az apámban (istenem, milyen átkozottul hülye cím), mennyire megdöbbentett a Tizenkilenc perc. Ezt a három könyvét szerettem az írónőnek, azóta hiába próbálkozom, képtelen vagyok felidézni magamban ezt a régi érzést. A Gyere haza a hetedik magyarul megjelent regénye, tehát kitartóan próbálkozom... de nem megy. És négy rossz könyv után nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nem bennem van a hiba.
A Törékenynél vettem észre, milyen klisékkel operál Jodi; ilyen például a bírósági tárgyalás, ami mindig van, és hetedik alkalommal kezd nagyon tele lenni velem a topánom, a tütüm és a nemlétező tö... fütyim. Unom a tipikus amerikai apamodellt (legnagyobb díszpéldánya Frank Plaskett a Beszélnünk kell Kevinrőlben, utálom ezeket a tuskókat), a temperamentumos ügyvédet, akinek általában van valamilyen cuki állata. És már előre látom, mi lesz a történet vége.

A szukkubusz dala (nem, azóta se bírtam kiheverni): csak nekem zsibbadt le tőle az agyam, nem pozitív értelemben?

A vér kötelez: kellemes, kellemes, de majdnem tégláig martam a falat a kialakuló szerelmi sokszögtől.

A szellemidéző: mit esznek ezen? Majd' megvesztem, hogy olvashassam, mert mindenki áradozott róla, és mit látok? Egy szimpla, totál szimpla YA-t.


Begyöpösödött vénasszony lettem. Hetvenévesen meg Danielle Steelt fogok olvasni.13 megjegyzés:

 1. Talán csak sok jó könyv van mögötted és ezért kifinomultabb lett az ízlésed szóval az ilyen mainstream könyvek nem fognak hatni rád, ha csak trendik, de nem elég jók :) Mostantól az fog felvillanyozni ami nem csak mainstream de szuperjó és értékes is :)

  VálaszTörlés
 2. Egyetértek az előttem szólóval!

  VálaszTörlés
 3. :D Remélem majd Danielle Steel-ről is fogsz blogolni :P

  VálaszTörlés
 4. A Szellemidőz nekem is csak egy tininyafogásnyi értékű volt...

  Picoult-valamennyire igazad van,én is észrevettem,hogy egy kaptafára dolgozik...én most kezdtem el a könyvet de nekem már hiányzott ,és most jó olvasni a tőle megszokott stílust.
  Bár a sztoriról még semmi véleményem sincs:P:D

  VálaszTörlés
 5. Ilyenkor kell elővenni valami klasszikus krimit, vagy horrort, az csak nem okoz csalódást :)

  VálaszTörlés
 6. Anaria: magyarán sznob leszek:DD
  Trendi könyveket egyre ritkábban olvasok (mi számít trendinek?:D), de olyan sose volt, hogy csupán azért olvastam volna el valamit, mert divatos:) Ha nem érdekel, felőlem a fél országot kiplakátolhatják vele.

  szeee: köszi neked is az erkölcsi támogatást.

  Dorabella: az lesz a blog koronaékszere;)

  Csenga: öregszünk:))
  Aha, én is haladok azért vele, csak bosszantanak az ilyesmik.

  Milabell: nem rossz ötlet:)

  VálaszTörlés
 7. Arra mondtam hogy trendi amit úgy felkapnak szóval nem feltétlenül rossz mert azért is felkaphatják mert überjó :D de pl ez a szukkubusz mindenhol ez jön az ember arcába kis trendike :D No de a lényeg szerintem nem sznobság ez..de pl aki borkedvelő az se iszik szar minőséget nem de bár? So a könyv neked a bor:D

  VálaszTörlés
 8. Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki idővel egy kissé sznob lesz. Csak túlzásba vinni nem szabad :) Azzal meg szintén semmi baj nincs, ha egyre kevésbé kötnek le az egykaptafás, meg tinglitangli tinihisztis könyvek, nem lehet örökké ilyeneket olvasni.
  Danielle Steel-t pedig csak akkor fogsz olvasni, ha semmi más könyv nem lesz a világon. De lehet akkor is fogsz egy ollót, meg pár üres lapot, és összeollózol pár értelmes novellát avagy regényt a kivagdosott szavakból :)

  VálaszTörlés
 9. Anaria: attól függ, kinek mi a szar bor:) Vagy nem?!

  Nokedli: értettem, nővérkém:) nagyon remélem, hogy nem leszek ultrakőkemény sznob...
  Ejj, szétvagdaltatnád azokat a remekműveket?:D

  VálaszTörlés
 10. Nem tartom valószínűnek :) Ultrakőkemény sznobnak születni kell, úgyhogy már lekésted, vigasztalódj :D
  De szét ám. Én már olvastam egy Steelt, tudom miről beszélek...

  VálaszTörlés
 11. A szellemidéző nekem se tetszett, nem is folytatom, A szukkubuszt meg már kitárgyaltuk. Olvass Ad Astrás könyveket, azok jóóók. :)

  VálaszTörlés
 12. Nokedli: ennek igazán örülök, nővérkém:)) *homlokot töröl*
  Nekem elég volt néhány idézet, csoda, hogy te nem szenvedtél maradandó károsodást...

  Nita: most Mariját olvasom, már totál elolvadtam:))

  VálaszTörlés
 13. Csoda, hogy a könyv nem szenvedett maradandó károsodást... :D

  VálaszTörlés