2014. szeptember 5., péntek

Mém time

Horsegirltől kaptam ezt a kérdőívet, és genya leszek, mert azt mondom, hogy mindenki töltse ki a blogján, aki szeretné. Mire odáig jutok, úgyis valaki már elhappolta azokat, akiknek tovább akartam adni.:)

Kérdések:

Szoktál nassolni olvasás közben?
Az egyik kedvenc tevékenységem, főleg, ha tea is van hozzá. Éppen ezért ritkán csinálom. Ha függvényként ábrázolnám az olvasás mértékét és a nasizást, akkora seggem lenne, mint Dél-Amerika.

Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Teát meg vizet. Kólát akarok!!!!!

Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?Egyszer kipróbáltam csupán az érzés miatt (Margaret Atwood: Pénelopeia), de amúgy nem szoktam.

Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?Le tudom tenni. Legalább ebben nem vagyok kényszeres.:)

Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha idegesítő regényt olvas?

Szigorúan egy alternatív síkon. Csak a telefonom szoktam hajigálni, meg a zoknim.

Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Angol nyelvű könyvben az előfordulásától függ, a magyarokban ritkán találkozom ilyennel.

Mit olvasol most?
Amanda Stevens: The Restorer

Milyen könyvet vettél legutóbb?
Téa Obrehttől A Tigris asszonyát.

Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra?
Debil vagyok, imádok metrózni és metrózás közben olvasni. De szeretek ebéd közben, délután, lefekvés előtt, szóval mindig és mindenhol. Kivéve ébredés után.

A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Ha nem tetszik, úgyse folytatom a sorozatot. Lehúzásnak érzem, hogy minden kis vacak sztorit minimum három részre nyújtanak, írnak hozzá kiegészítő novellákat, spin-offokat, nekem ez még jó könyveknél is fárasztó egy idő után. Szóval inkább az egyedülálló köteteket szeretem.

Van olyan könyv, amit mindig előrehozol és szeretettel ajánlasz mindenkinek?Ritkán szoktam könyveket ajánlgatni, mert utálok tukmálni, főleg ugyanazt. Ha valaki kérdez, az más.:)

Hogy rendszerezed a könyveidet?
A sajátok valamikor abécérendben voltak. Most már az őskáosz szerint szervezik saját magukat (olyan vicces lány vagyok, nem?). Amióta kétlaki életet élek, végképp felborult a rend.

2 megjegyzés: