2016. június 30., csütörtök

Hesszelő gyarapodás

Kíváncsi vagyok, lesz-e olyan havi zárásokat készítő blogger, aki büszkén mutathatja fel a nagy nullát - én az ellenkező pólust testesítem meg. Szép kövér testtel.

E. L. Doctorow: A vak zongorista Kazuo Ishiguro: Napok romjai Cheryl Strayed: Vadon Caroline Knapp: Pia Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon
Jonathan Franzen: Diszkomfortzóna Clara Sánchez: A láthatatlanok Baráth Katalin: Arkangyal éjjel Robert Galbraith: Gonosz pálya
Boldogan nyámmogó, óriási pofazacskókkal bíró hörcsög vagyok. Elsőként a Szandi akciója - ha öt könyvet vettél, 50% kedvezményt kaptál korábban nem akciózott könyvekre, szinte rám szabták - intézett el egy jól irányzott huszárvágással, és, valljuk be, nehéz a Könyvhetet üres táskával és dagi pénztárcával megúszni. A Láthatatlanok 500 Ft volt, szinte könyörgött, hogy vigyem el, az Arkangyal éjjel pedig a hónap egyetlen betervezett könyve volt, nem szeretek se szívtelen, fukar disznó, se hűtlen lenni.:)
Végre megjelent a Gonosz pálya! Holmi edzés, függönyelhozás és posta miatt ma nem tudom átvenni, de holnap már az enyém lesz, éljen!:)) Éljen a nyár, éljen a dőzsölés és a guilty pleasure-könyvek!
Régen szereztem be egy hónap alatt kilenc könyvet, de annyira vágytam ezekre, hogy szinte fájt; a Vadont és a Piát állandóan lemeóztam a könyvtárban a megjelenésük óta, de vagy nem volt meg az illetékes könyvtáraknak, vagy állandóan elhalászták előlem. Egyébként tudnék még könyvet venni - a Librinél nagyon szép áron vannak nekem tetszetős könyvek, de most már visszafogom magam, mert a sok könyv nálam mindig a kiegyensúlyozatlanság, a hiány jele.

Akkora királylány vagyok, hogy az e havi adagból már a negyediket olvasom, az Arkangyalt, de ő már a júliusi listát fogja gyarapítani.
Elizabeth Strout: Amy és Isabelle Joël Dicker: Az igazság a Harry Quebert-ügyben Caroline Knapp: Pia Kosztolányi Dezső: Aranysárkány Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
E. L. Doctorow: A vak zongorista Cheryl Strayed: Vadon
Egész jó hónapot zártam; az Amy és Isabelle, a Pia, az újraolvasott Sötétség, fogd meg a kezem (mert igenis jár nekem) és a Vadon szuperjó volt. A másik három kisebb-nagyobb mértékben csalódás volt; a Harry Quebert ízét elvette a számtalan, hihetetlenebbnél hihetetlenebb fordulat, az Aranysárkánnyal érthetetlen okokból - Kosztolányi másik három könyvét nagyon szeretem - nem találtuk meg a közös hangot, és sajnos A vak zongoristával se. Az utóbbi gyönyörű kiadás, ezért nem válok meg tőle. Ő töltött el a három közül a legkevesebb csalódással. Itt-ott hangulatos volt, de összességében nem tudtam ráérezni a történetre, ezért nem is írtam róla.
Felemásnak tűnik ez a mérleg, de nekem pozitív az összkép, idén mintha kiemelkedően sok jó könyvet olvastam volna.:)

A többiek (nem a visszafogottságról szólt a június:D):
Katacita
Nikkincs
Nita
PuPilla
Dóri


6 megjegyzés:

  1. A Harry Quebertre én nagyon rágerjedtem remélem nem fog csalódást okozni :)
    Nem is olyan sok ez (megnyugtatlak bármikor :D )!
    Az Arkangyalt én is most olvasom, és eddig imádom :)))

    VálaszTörlés
  2. Megvan neked? Ha nincs, szívesen kölcsönadom.:)
    :DDD
    (Nekem is tetszik.)

    VálaszTörlés
  3. Neeem lesz olyan, legalább a Könyvhét alkalmából elcsábul ilyenkor az olvasó (vagy nem?) :)
    Velem is elszaladt a ló, szaladok utána a 9 db új könyvemmel. Igyekszem a nyár további részén a vásárlást szüneteltetni és inkább olvasni őket.
    Egyébként nagyon klassz a beszerzett+olvasott kupacod is. A vak zongorista nálam sem lett telitalálat, örültem, hogy könyvtári volt, viszont kivitel ügyében csodaszép.
    És örülök, hogy a Vadon tetszett, a HQ-t sajnálom, de ott van Lehane kompenzálni a csalódást :)

    VálaszTörlés
  4. Jó kis hónapot zártál. :) Szerintem simán megengedhető ilyen kilengéses hónap, ha nem lett volna a Szandi-akció, akkor Könyvhéthez képest tök lájtosan zártál volna. :)

    VálaszTörlés
  5. Könyvhéthez képest totál visszafogott ez a kupac, csak a szandi akció dobta meg nagyon, de amúgyis tök mindegy, ilyen volt ez a hónap és kész!
    A Vadon nekem is kéne magyarul, mert angolul megvan, de szerintem úgy az életbe' nem állok neki. A Sue Monk Kidd-re kíváncsi vagyok, valahogy nem látok benne annyi potenciált, mint A méhek titkos életében, de azért néha kikancsalítok rá ott a perifériámban.

    VálaszTörlés