2018. január 1., hétfő

Év végi zárás 2017 - Beszerzések

Lássuk a zárás könnyebbik felét.:) Idén Tavaly 47 könyvvel gazdagodott a magánkönyvtáram és elértem azt az állapotot, amikor nem elhozni kell, hanem visszavinni a szülői házba a könyveket, ha szeretném megőrizni a rendezett állapotokat a lakásban.
Ha jól emlékszem, 2016-ban 50 könyvet szereztem be, és vágytam rá, hogy ez alatt maradjak a következő években, ami éppen hogy sikerült. A molyos polcon egyben nagyobban is megtekinthetőek.


Akadtak itt hirtelen felindulásból elkövetett vásárlások, szuvenír, tudatos életmű-gyűjtögetések, tarolt a szülinapi és a karácsonyi dömping, no meg az őszi könyvmegjelenések - annyi jó könyv jelent meg, hogy lassan belefért "az isten pénze se..."-kategóriába.

A csavar fordul egyet, Zoevák és a gyűrött sálam

A debreceni antikváriumok még mindig rendkívül veszélyesek, képesek endorfin termelésére bírni a szervezetet; a négy darab verseskötet és a Hogy el ne fújja mind a szél színtisztán impulzusvásárlás eredménye - az utóbbiból a kedvesnek is van egy példánya, éljen! -, elég lett volna Éluard-t verseit megvenni, ha a tetszési indexből indulok ki. A csavar fordul egyet és a Norah, gyere haza! bőven ráért volna könyvtárból, de az előbbi olyan kis cuki, hogy már csak a mérete miatt sem akartam otthagyni. Az Egyszervolt illatszerek s' azok kicsinyke flaskái egy tüneményes sorozat része, nemcsak cuki, hanem érdekes is, a végén egy vicces történet olvasható, ami a mai napig aktuális.:) Ez volt a soproni szuvenírem (a cicás vászontáska mellett), album módjára lapozgattam. Üvegcsefanatikusoknak kötelező.

Illusiók

Az őszi harácsolást - A nevem Lucy Barton; Alias Grace, A magány kútja; A Mandible család; Az új név története; Olümposz - egyáltalán nem bántam meg, és nemcsak azért, mert mindegyikre volt kisebb-nagyobb kedvezmény, nagyon a kedvemben jártak a kiadók, ez van. Hármat már el is olvastam közülük és mindegyik szuper volt.
A David Gemmell, Elizabeth Strout és Katherine Mansfield-bespájzolást sem bántam meg, szeretném birtokolni a könyveiket, hogy bármikor újraolvashassam őket.




Két könyv beszerzése, A saját szoba és az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája, nem került fel a polcra, mert a duplikátumok nem számítanak. Szépek, na, az utóbbit ráadásul megtisztelték a macskák, igazán megérdemeltem egy új példányt (köszi, Vera!).

Mostanában többször szóba került, de a teljesség kedvéért (utoljára) írom le, hogy 2017-ben a 47 kötetből 29-et sikerült elolvasni, ami nem egy nagy siker, de elégedett vagyok vele. Nem tudom, sikerül-e valaha bármelyik év összes beszerzett könyvét elolvasni, de igyekszem.

Magyarán, elköltöttem egy rakás pénzt és ez boldoggá tett, mindenki kapcsolja be a szarkazmus-gombot.

A többiek 2017-es éve:
PuPilla, miután megette a lencséjét

13 megjegyzés:

  1. Az új Márquez kiadások elképesztőek. :)
    Szuper év volt, remélem, a 2018-ad hasonlóan remek lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tapogatni is annyira jó őket! Kicsit sajnálom, hogy a Száz év magány el lett intézve néhány lepkével, de annyi baj legyen.
      Köszi, hasonlókat kívánok!

      Törlés
  2. A debreceni antikváriumok...! Hát igen, ezt tényleg csak tanúsítani tudom, hogy ilyenek!
    És azok az új Marquezek tényleg csodaszépségesek, mindig megcsodálom a boltunkban :) Oh, viszont nagyon csúszkálni tudnak egymáson a borítójuk miatt, egyszer majdnem leejtettem egyet :O
    A 47 könyv tök jó! Nahát, én ezekkel a havi zárásokkal nagyon félreszámoltam, tutibiztos voltam benne ugyanis, hogy te biztos kevesebb könyvet vettél nálam :O Tényleg csinálhatnánk egy grafikont!
    Az az üvegcsés könyvecske még mindig elképesztően szépséges, biztosan jó lehet lapozgatni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Fú, nem emlékszem, hogy amikor ott találkoztunk, a Janus megnyitott-e már, de valószínűleg nem, az a legjobb mind közül.
      Hmm, nem gondoltam volna, hogy ilyen speciális probléma van velük, még olyan érdes is a borítójuk.
      Én meg azt hittem, te olyan 70-80 körül fogsz végezni, amilyen nagy függőnek írtad le magad!:)
      Jaj, nagyon tetszene neked, meg az egész sorozat is. Még ollókról szóló könyv is van a sorozatban!

      Törlés
    2. Ott van a cica, ugye? Mert ha az, akkor még nem volt sajnos, amikor én jártam arra :( Pedig onnan akkor aztán biztosan nem szabadulok ki egyhamar :D
      Jah, én is azt hittem, hogy tutira 60 felett leszek :D de hát ha az ember folyamatosan ezt hallja a férjétől, hogy "könyvet vettél megint???! " meg "ez túl sok lesz már szerintem" stbstb akkor tényleg könnyen azt érezheti az ember, hogy harácsolja a könyveket. De a napokban mondtam is neki, hogy végül hány könyvet vettem az évben, meg így végre meglesz a riposztom idén ezekre a kijelentéseire! :D

      Törlés
    3. Igen. Nincs mindig barátságos kedvében, de talán majd egyszer megismerkedsz vele.:)
      Nyugodtan felhozhatsz engem ellenpéldának.:D De olyanok is vannak, akik 100 felett zártak, szóval tényleg mértéktartó vagy könyvmoly mérce szerint.

      Törlés
  3. Na most már én is kíváncsi lennék ezekre a grafikonokra. :)
    Szerintem is nagyon jó a 47 könyv, az 50-es lélektani határ alatt, és még jóleső harácsolás is volt benne. :D

    "PuPilla, miután megette a lencséjét" :"D Megettem, megírtam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csinálja meg, akinek hat anyja van.:)
      Igen, az 50 fontos lelki mérföldkő, örülök, hogy alatta maradtam. Nem tudom, 2015-2016-ban hogy hoztam össze 35-35 könyvet, de jó lenne erre visszaállni.
      :D Megyek, mert tegnap csak megírtam-befejeztem ezeket hótt bambán, de a többi blogot nem volt erőm végignézni.

      Törlés
    2. Na, ezt is csak úgy hallottam eddig, hogy "akinek két anyja van", de lehet, az már nem kunszt, annyit fejlődött a tudomány. :D
      Hallod, mire sikerült értelmesen olvasnom a mondatot.. pedig értelmes: "az 50 fontos lelki mérföldkő" :D 50 fontos--- bankjegy. Azt hiszem túl pihent vagyok már. :D :'D

      Hmm, hát valszeg úgy hoztad össze, ahogy most Heloise meg Nikkincs, meg én pl. :)

      Törlés
  4. Én perverz vagyok, szeretem a saját és más beszerzéseit is olvasgatni, nézegetni. És még fel is vállalom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még mutogatni.:D Olyan felszínes vagy!:DD

      Törlés
  5. Nagyon helyes, a pénzköltés és boldogság érzése is! Ezek vagyunk mi - veszünk és még élvezzük is :) Tök jó arány a beszerzettek olvasása. Nekem talán egy év volt, amikor kb 85-90% lett, de idén nem sikerült, már csak az őszi-téli szezon miatt. Érdekes, hogy pl. a Könyvfeszten vagy a Könyvhéten nem csábulok már úgy el, de az év vége, az bizony mindig betesz, de most nagyon szuper könyvek jelentek meg.
    A Marquezek új kötetes beszerzésén gondolkozom, nagyon jók lettek ezek az új kiadások.
    (és + pont a beaty contentért - azok az ecsetek igazán tetszetősek :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, igen, a sekélyes örömök hívei vagyunk.
      Ohh, nekem valószínűleg sose lesz 90%-os az arányom, tök ügyes voltál.
      Az ősz sokkal durvább, szerintem a karácsony miatt.
      Nagyon szépek az új Márquezek, simogatós a borítójuk is.
      (Élmény őket használni.:))

      Törlés