2016. május 12., csütörtök

Ismét vidámkodtam

Tegnap Kedd délutánig egészen más manikűrt képzeltem el, aztán a szemembe ötlött a lila Stabilo toll mintája: chevronszerű csíkok püspöklila (?) alapon, rikító sárga, rózsaszín és visszafogott acélkék színekkel.
[Megőrülök az árnyalatnevektől.A pasim szerint a lakás ajtajai narancssárgák, szerintem égetett terrakotta... hagyjuk.:D]
Általában túl sok ötlet buzog a fejemben, annyi időm viszont nincs, hogy két-három naponta új, másfél órát igénylő manikűrt hozzak össze, ezért a korábbi és a legújabb ötletemet összeházasítottam, bár nem nagyon illenek egymáshoz; a két gyűrűsujjamon a Rimmel Tangerine Tentje virít, fehér hullámokkal és multikróm (főleg kék és lilában játszó) tengeri dögökkel. A többi körmömet a Stabilo toll mintája uralja.

Ennél a manikűrnél minden szar megtörtént, ami megtörténhetett. Eleve nagyon fáradt voltam, de nem akartam tovább húzni a dolgot, mert a hétfői nap során mindent megtettem, hogy letörjem a körmeimet, gondoltam, a színes rétegek megóvnak a balesetektől.:)
Kezdjük ott, hogy a gyűrűsujjaimra nekifutásból sikerült a lila színt kennem, pedig oda a narancssárgát akartam. Aztán, amikor a vinylt ragasztottam a hüvelykujjam körmére, kiderült, hogy a végét járó (már döntenem kell az üveget, hogy az ecset beleérjen), gyorsan száradó Séche Vite fedőlakk már nem szárad annyira gyorsan, és a vinyl elkente a lakkot. Grrrrr.
Nem volt egyszerű ennyi lakkal sem bánni, pontosabban ebben még nincs gyakorlatom, ezért bénáztam. Nekem ehhez a manőverhez több hely kellett volna - sikerült felborítani az egyik lakkot, a vinylek mindenüvé ragadtak és a kezem is összemaszatoltam -, ill. nem ártana egy magasabb asztal, mint aminél szerencsétlenkedni szoktam, és hiába a műanyag alátét, rejtélyes módon általában sikerül összekenni az asztallapot is. Ez egy elég szép dohányzóasztal.
A lakkokat is óvatosan kell adagolni, nehogy átfolyjanak a másik lakk "felségterületére", tehát nagyon vékony rétegben kellett volna őket pacsmagolni, és két réteg között kicsit várni, amíg megszáradnak. Érdemes jól fedő, erős színekkel dolgozni, mert a sárgának három réteg kellett, a türelmem viszont kevesebbet igényelt volna.
Ja, és persze néhányszor belepancsoltam a műbe, mert nem bírok nyugton ülni. Egy ponton rohadtul elegem lett, elővettem az új üveg Séche-t - mivel gyorsan elfogy a Naillandnél, inkább betáraztam egyet, ha a régi végleg kifogyna - és rögtön olajozottabban ment minden.
Még a nyomdázás se akart sikerülni! A fehér hullám minta nem lett teljes, de a jószágok szerencsére eltakarják - utóbbiaknál abban reménykedtem, hogy erőteljesebbek lesznek (vagyis jobban látszanak), de a lemez (MoYou Doodles nemtomhanyas) nincs mélyen vésve és ezek elég apró minták. Lehet, hogy én vagyok a béna, még ebben is van hova fejlődnöm.
Habár az elmebaj határán jártam, a csillogó holo fedőlakk, a Fairy Dust nem maradhatott ki, remekül eltereli a figyelmet az apróbb hibákról.:) Utána felkentem az utolsó réteg fedőlakkot, nyugtáztam, hogy már megint fél tizenegy van, és három perc múlva bezuhantam az ágyba.

Érdekesképpen a jobb kezemen szebben sikerült a manikűr, de bal kézzel csak homályos, bemozdult fotókat tudtam készíteni, ezért a bénábbik verzióval kell beérnetek.:) Megérte kínlódni vele, sokan megcsodálják a körmeimet és nekem is tetszik, bár egy hozzáértő valószínűleg elborzadna, hogy milyen ügyetlen vagyok.:D

Ez pedig tájkép csata után, ha a lakkok színéből jól következtetek, a pop-art után készítettem a képet, csak elfelejtettem felrakni a posthoz.
Kattintásra megnő

Kattintásra megnő

Ez pedig a táskámban uralkodó káosz, bár rovarirtót nem szoktam mindig magammal hurcolni.


1 megjegyzés:

  1. Hehe, van ilyen tollam :) ma néztem csodálkozva hogy ez olyan mint a körmös kép, aztán leesett :D

    VálaszTörlés