2012. május 30., szerda

Sweet home ismét

Megint Lakáskultúrát csinálok a blogomból - akinek nem tetszik, nyomja meg a megfelelő választ a kérdőívben -, mert ez itten az én oldalam, arról beszélek, ahogy nekem úri kényem diktálja, és ugyanez érvényes a formára, a stílusra, a nyelvezetre. Nem lesz rendszeres rovat belőle, mert a rendszeresség eme tekintetben nálam monotóniát szül, az pedig nem szerelemgyerek.
Nokedlinek azt ígértem, biggyesztek némi szövegszerűséget is a képekhez, úgyhogy íme:

Gondolom, ezt az étkezőt sokan el bírnák képzelni az otthonukba:) Én általában frászt kapok a nagy üvegfelületektől, masszív falak-ajtók mögött érzem magam biztonságban, de ez a kép olyan barátságos, kellemes hangulatot sugároz, hogy képes lennék félretenni a fóbiámat. Nagyon tetszenek a fonott székek, az osztott ablakok és ajtó, az antikfehér tálaló(?)szekrény. De ha az hajópadló, sürgősen nekimennék egy vödör lakkal. Igen, marha romantikus meg természetközeli, de akinek volt alkalma egyetlen egyszer felsúrolni egy koszos hajópadlót, az látni sem bír ilyet többé. 

Imádom a kastélyokat, ugye mondtam már? Igaz, hogy ezt önerőből-és szorgalomból lehetetlenség egyedül takarítani, de aki megengedhet magának egy ilyen otthont, az tarthat személyzetet is (mondjuk nem tudnék hozzászokni, hogy idegenek matatnak a cuccaim között). Annyira kedvemre való ez a váracska, gondolatban már télikertet, fürdőházat, kísértetjárta, elátkozott szobát, titkokkal teli pincét-padlást, egyszóval minden romantikus és gótikus elemet hozzáköltöttem már.

Tökéletes, nem igaz? Egyszerű, mégis gyönyörű ez a baromi nagy fotel, amelyben akár több személy lógathatja a lábait a napsütésben, madárcsicsergést hallgatva.

Szeretem a fát. Tudni kell rólam, hogy a hideg ráz a hipermodern, minimalista stílustól, amelyben minden tárgy szögletes, letisztult, éles peremű, rideg, csupa fém és üveg, brr. Ez a rengeteg fafelületet nagyon kedvemre való, főleg a konyhapult.

Erdő mélyén álomotthon, a moha borította lépcsősor számomra nagyban növeli hívogató voltát, csak megcsúszni nem jó rajta...

Főleg a kilátás miatt - ez esetben az egyszerű stílust el tudom viselni, ezt a látványt vétek díszes berendezéssel háttérbe szorítani.

Giccses és királylányos, de szeretem az ilyen kézitükröket, habár nekem nincs ilyenem (csak medál formájában, hihi), és nem szeretem magam nézegetni.

Óóó, még egy tündérház!

Ismét sok fa - ha színesre van mázolva, különösen szeretem. Ebben a szobában nekem kicsit sok a fehér, de virágokkal, néhány képpel ellátva kényelmesen érezném magam benne.

Ez egy veranda lenne, igaz? Milyen jó lehet itt nyáron beszélgetni, olvasni, álmodozni, és aludni! Mondjuk baldachin alatt, hogy ne szúnyogvacsora legyen az emberből... A régi kanapét legszívesebben átmenteném a saját házamba.

Ehhez nem kellenek szavak:) Remélem, egyszer kipróbálhatom az ötletet.

Kicsit luxus stílusú, de hát Oroszlán vagyok, kérem...

Az alkonyi fényben különösen otthonosnak tetszik ez a szoba, a hatalmas, osztott ablakon csak úgy árad be a fény, és azt a szép könyvespolcot sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az otthonosan rumlis helyeket is szeretem, és imádom az ilyen bőröndöket.

Nem tudom, milyenek a háztömbben lévő lakások, de kívülről roppant tetszetős, a magas ablakok és a csöpp erkély miatt.


Két ilyen post után bevallhatom, hogy reménytelenül imádom a lakberendezős dolgokat, lett légyen szó újságról, tévéműsorról vagy honlapról, kiskoromban Szép házak-olvasó (vagy inkább nézegető) voltam, mostanában a Lakáskultúrát lapozgatom, ha már valahogy hazakeveredik. És fájó óráimban arról szoktam ábrándozni, milyen lesz az otthonom, ha egyszer nagy leszek... az álmodozás az élet megrontója, bah.
Kellene csinálnom egy olyan címkét, hogy "nem könyves post" vagy ilyesmi, vagy pedig egy Oldalt létrehozni ezeknek, olyat, amilyenek a fejléc alatt vannak.


13 megjegyzés:

  1. nagyon ugyanaz az ízlésünk.:D

    VálaszTörlés
  2. húúú, az a kastély! *.* ott én is el bírnám képzelni az életem!:) nagyon hasonlít a turai kastélyra, amibe konkrétan annak ellenére vagyok szerelmes, hogy élőben még sohasem láttam... pedig már régóta el szeretnék oda menni! ha jó tudom, Csupó is ott forgatta a Holdhercegnőt:)

    VálaszTörlés
  3. júj de szuper az a nagy fotel! kell nekem is olyan az udvarra!:))) itthon már felvetettem egy udvari rozzant kanapé ötletét, de apukám hamar letörte a lelkesedésemet, mondván, hogy a harmadik napon már nem lenne gusztusom ráülni:D pedig milyen idilli lenne:)

    VálaszTörlés
  4. Ááá, de jó! Még ilyet! :)
    Kilométer hosszasan tudnék itten értekezni a témáról, de csak annyit jegyzek meg, hogy én szeretem a nagy ablakokat (de ilyen helyen nőttem fel, faltól-falig ablakos panel), hogy pont ilyes konyhát szeretnék (fehér ajtók, fa munkalap ééés vörös fal :D), ha pedig lesz verandám, szeretnék egy olyan fa hintaágyat, amilyet az amcsi filmekben lehet mindig látni - vagy legalább egy hintaszéket :)
    Na így se voltam olyan rövid, sebaj :D

    VálaszTörlés
  5. Az a fotel a kertben egy álom, de a többi is. **

    VálaszTörlés
  6. Ó, én is ilyen megszállott vagyok, ha lakberendezésről van szó. :-))) A Szép Házakat meg a Lakáskultúrát én is rendszeresen vettem még régebben, de mostanában inkább neten nézelődöm ki magam :-)
    Hú, és iszonyatosan hangulatos képeket válogattál be (megint), most épp' csorog a nyálam, mert ezek közül nekem is mind...nagyon.

    VálaszTörlés
  7. Ijesztően hasonló az ízlésünk :) gyönyörűek a képek...
    Én máig szoktam SzépLakot meg Otthont venni néha, ezt a kettőt szeretem, és csorgatom a nyálam a szép lakásokra... mondjuk, szerintem a miénk is szép :)
    Jöhetnek az ilyen bejegyzések!

    VálaszTörlés
  8. Nima: igen, de ez tökjó:)

    Diamant: na, meg kell néznem a turai kastélyt:))

    katacita: ugye, milyen jó? *-* Még szunyókálni is lehet benne...
    Ezt pontosan hogy értette? Nekünk van az udvaron hintaágyunk, és semmi baja, még ugyan van hozzá gusztusom:)

    Christina: jó ízlésünk van;)

    Nokedli: okés:))
    Jajj, az a hintaágy nekem is nagyon tetszik, főleg, ha kicsit nyikorog is:) És harmonizál a veranda padlózatával, mármint ugyanolyan fából van általában, olyan jó.
    Naná, hogy nem baj:)

    Nita: egyszer lesz ilyenünk, és punktum!:)

    Heloise: valahogy sejtettem:)) A Lakáskultúra nekünk valamiért jár, egyébként nem adnék ki érte pénzt (csóri vagyok:$), ezért én is rákaptam a netre.
    Örülök, hogy tetszenek:)

    Ilweran: de jó:)) Emilben leírhatod egyszer, milyen a lakásotok...
    Okés, örülök, hogy ennyi embernek tetszik:))

    VálaszTörlés
  9. hát gondolom úgy, hogy pár nap után enyhén koszos lesz.. hintaágyból még ki tudod szedni a párnát, de a kanapéból nemtom...nemhiszem:) mondjuk engem nem zavar a kosz, de el tudom képzelni, anyukám hogy visítana, ha aztán bent is le akarnék ülni valahova:D

    VálaszTörlés
  10. Áh, ha nem esik az eső vagy éjszaka nem oson be a kertbe tíz hosszú szőrű macska, hogy a kanapén hempergőzön, nem hiszem, hogy baja lenne:)

    VálaszTörlés
  11. Lájk! Meg az a piros bejárati ajtó is az előző postból!(Light)

    VálaszTörlés