2012. április 17., kedd

Könyvtárban

Hülyén hangzik, de annak ellenére, hogy mennyit szidtam a könyvtárat (ill. az ott tartózkodó embereket), nagyon szeretek ott lenni. Egyszerre leszek nagyon nyugodt és totál izgatott. Szeretek a polcok között sétálgatni, végighúzom az ujjam a könyvek gerincén, és várok, melyik kezd mocorogni az érintésemre.
Beszívom a könyvek illatát és minden kicsit elcsendesül bennem. Itt jó helyen vagyok, itt nem bántanak, itt senki sem ítél el. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem időről-időre szükségem van egy ilyen menedékre, ahol egy kicsit elengedhetem magam. Ja, és imádom, hogy telepakolhatom a táskám új könyvekkel, olyan, mintha ajándékba kaptam volna őket:)


Másnapi kieg.:
nagy eszem van, azt nem írtam meg, hogy miket hoztam ki:

Schäffer Erzsébet: Pókfonálon
Sylvia Plath: Naplók
Sylvia Plath: Az üvegbura
Sue Townsend: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója


Vettem piros szoknyát, és nagyon kísértett a gondolat, hogy a feketét is elhozzam. Azt pedig egyenesen felháborítónak találom mi az hogy nőknek nem nagyon árulnak sötét, laza esésű pizsamát.

10 megjegyzés:

  1. A könyvtárral sokan vagyunk így! Én ma megyek:)

    VálaszTörlés
  2. Ah, én imádok könyvtárba járni :) Mondjuk most egy darabig nem tudok menni, de már tervezgetem miket hozok ki nyáron :)

    VálaszTörlés
  3. Én csak szeretek, mondjuk így:) De bűntudatot is okoz, mert akkor nem haladok az itthoni könyvhegyekkel, és azok is gyűlnek, gyűlnek...:)

    VálaszTörlés
  4. Nálam mondjuk ez most nem jellemző :D Most gyorsan megkukkoltam molyon, idén eddig 4 könyvvel lettem gazdagabb, és ebből csak egyet vettem. De még így is van több, mint 200 olvasatlanom. Az a nagyobb baj, hogy egy csomóhoz, amit x éve bespájzoltam, már semmi kedvem :/

    VálaszTörlés
  5. Rám igen, pedig feleannyit vettem, mint tavaly:)
    Aha, én is így érzem... próbálom felcsiholni magamban az érdeklődést irántuk:/

    VálaszTörlés
  6. Na hát az is szép eredmény, ügyes vagy :)
    Én is próbálkozom, de nem sok sikerrel :D Innentől tényleg csak olyat kéne vennem, amit már olvastam és nagyon-nagyon kell...

    VálaszTörlés
  7. Sötét, laza esésű pizsama!!! óóó lelki társam, Amadea! :))) Nekem is ez az álmom. Monjduk nekem pizsomagatyó van belőle, de tető nincs :(
    Megragadtam a bejegyzés lényegét, úgy érzem :D

    VálaszTörlés
  8. Hmmm. könyvtár. Ott egyszerűen számomra megszűnik az idő. Mindig nagyon résen kell lennem, mert képes lennék zárásig ott téblábolni.. Így is általában legalább 2 buszt lekések :D Másik nagy problémám, hogy mindig nagyjából kétszer annyi könyvet találok, mint amit ki lehet venni, vagy épp csak az a könyv nincs meg, ami kéne..

    VálaszTörlés
  9. Nokedli: na, az nem lesz könnyű...

    Pilla: tető:DD enyhén nézett csak a csaj hülyének, amikor mondtam, hogy nekem lesz...
    Igen, sikeresen megragadtad:D

    Eszkimókiai: oh, az orv könyvvadászok mindig kiveszik azokat előlem is, ami kellene, aztán állhatok lesben...

    VálaszTörlés