2014. augusztus 26., kedd

Én, a zabagép

Edzés után mindig eszembe jut a reklám, mely szerint testmozgást követően készítsünk egy salátástálat. Mindez kínrímbe szedve és hamisan villogó vidámsággal előadva.
Elmondom, mit ettem ma (a reggeli nem sorolódik fel, mert ebéd után mentem kondizni):
- citromkrémlevest fagylalttal, két nagy őszibarackot - most éppen semmit-nem-kívánok-napokat tart a szervezetem, és ha semmi nem jó, a cukor mindig beválik, és edzés előtt az kell. Legutóbb ez kimaradt, jó kis hányinger és szédülés lett a vége.
- A két órás gyötrés és tíz perc szauna után egy lovat meg tudnék enni. Soha nem látott mértékben javult az étvágyam (ami otthon kb. semmi), és ami nagyon meglepett, hogy húst kívánok. HÚST. Nem nyavalyás leveleket meg sovány joghurtot, én HÚST akarok, én, aki általában beéri két szelet sonkával.
Benyomtam két pirítóst (25%-os Cserpes tejföllel, téliszalámival és némi zöldségkörettel), egy szelet csokitortát (J. néni [vicomte anyukája] süteményeinek halhatatlan imádója vagyok). A teltségérzet tíz percig tartott. Kinyírtam egy banánt, most teát nyakalok, mert fázom, de ahhoz általában keksz is jár, mert ha nem macskának, angolkisasszonynak képzelem magam.
- Mielőtt valaki kedvesen megkérdezné, nem, nem híztam. A súlyom stagnál a megfigyelő (vicomte) szerint. Ő tudja, hány kiló vagyok, én nem, mert amíg a mérlegen állok, a plafont nézem. A számoktól ideges leszek, és eszem ágában sincs 20 dekákon idegeskedni, amíg beleférek a ruháimba.


6 megjegyzés:

  1. Két óra egyhuzamban? Az igen!:) Amúgy edzés után mehet a kaja dögivel, úgyis gyors olyankor az anyagcsere. Legalább is én ezzel nyugtatom magam. Hús meg mindenképpen kell utána :)
    A citromkrémlevest te csináltad? Tök jól hangzik :D

    VálaszTörlés
  2. Citromkrémleves, ótejesszus! Na jó, legyen gyorsan konyhád, hogy meghívhass ebédre. :))

    VálaszTörlés
  3. Óh, hát ugyanez itt is. De én mexikóiba járok kaszadijját meg tacot enni, és csirkét zabálok csirkével, salátával, gyümölcsökkel, kölesgolyóval, zabfalatokkal, bármit bármivel. Mondjuk mióta kiiktattam a csokit az életemből, meg a sütiket egész jó minden, nem is hiányzik. Jó a kóla néha, de azt iszom egyszer egy héten, de már nem naponta. Én fogyni csak 1 kilót fogytam, meg 2kettőt, de az visszajött izomba így fél év alatt. Szóval az arány nem rossz annyira, bár én nézegetem a mérleget, de nem viszem túlzásba. Viszont ha edzés nap van, akkor mindent meg tudnék enni. Egy lovat is!

    VálaszTörlés
  4. katacita: aha.:) Nekem meg az a megnyugtató, hogy nemcsak én vagyok utána farkaséhes.
    A pasim evett egyszer ilyet étteremben, azóta ki akartam próbálni.:)

    Nita: nem nehéz, nyugodtan kipróbálhatod, és gyors is. Csak kell bele egy tonna cukor.:D (Ez nem azt jelenti, hogy sohanapján fogsz nálunk ebédelni:D)

    zakkant: ó, nagyon erős vagy, hogy lemondtál az édességekről, nekem nem menne.:) Jól nyomod, negyvenévesen úgy fogsz kinézni, mint egy 25 éves.:))
    Szerencsére a kóla napi fogyasztásáról nekem is sikerült leszokni, de voltak nagyon nehéz napok.

    VálaszTörlés
  5. @Amadea azért még mindig vannak nehéz napjaim nekem is, meg vannak csaló napok, amikor iszok kólát és eszek egy kis chipset például. Sütiket már egy ideje nem is kívánom, de legalább meglátszik a testemen (nincs már egyáltalán narancsbőröm, kevesebb a ragya a fejemen, jobb a közérzetem, nem kaparom a falat ha nincs itthon csokika) és ez minden pénzt megér. Nem mondom, hogy nem csábulok el, de régen megettem napi 1-2 Marsot, Snickerst és táblaszám a Milkákat, addig most meg sem tudom mondani mikor ettem utoljára csokit. És nem is hiányzik. És remélem ezt a 40 éves testem is értékeli majd, ha nem akkor csessze meg :D előre üzenem itt magamnak.

    VálaszTörlés
  6. :D Biztosan értékelni fogja. Az, hogy a narancsbőr eltűnt, nagyon jó jel. Nálam a chips ment ki, meg a többi sós rágcsa, a gumicukor, az üdítők, de pl. fagyi nélkül nem akarok élni.:D Majd szeretnék egy fagyigépet (anélkül elég kristályos lesz a matéria), hogy kevesebb cukor legyen a fagyiban, ha már ilyen édesszájú vagyok.

    VálaszTörlés