2016. október 7., péntek

Folytatódik Az idő térképe!

Megmenekültünk, jön a folytatás, Az ég térképe!
Szerintem már minden olvasó letett arról, hogy magyarul is elérhető lesz Félix J. Palma trilógiájának következő (és a harmadik?!) része. Az idő térképe az a fajta regény, ami a legkedvesebb a szívemnek, igazi ínyencfalat: szédítő műfaj-stílus-történetkavalkád, ahol mégis minden klappol, és mindez a múltban játszódik, Hasfelmetsző Jackkel, H.G. Wellsszel, és ennek tetejébe spanyol szerző néhányszor úgy átveri a nyájas olvasót, hogy az kacag gyönyörűségében.

Mindenki olvasson Palmát.


Elvileg október 26-án jelenik meg, az ára 3990 Ft lesz.

Ez pediglen a fülszövege:
"1835-ben ​​egy ember gyönyörű álommal ajándékozta meg a világot: a legújabb távcső állítólagos felfedezései nyomán egy cikksorozatban megírta, hogy a sűrű erdőkkel teli Holdon unikornisok, denevéremberek és más fantasztikus lények élnek a legnagyobb idillben. S bár hamar kiderült, hogy az egész csak egy leleményes csalás volt, sokan továbbra is szerettek a Holdról álmodni meg a határtalan, barátságos világűr egyéb csodáiról.
Több mint hetven évvel később a csaló ükunokája, a gyönyörűséges Emma Harlow le akarja rázni egyik udvarlóját, a dúsgazdag, de csöppet sem rokonszenves Montgomery Gilmore-t. Csak akkor tudná szeretni, mondja neki, ha a valóságban lemásolná a marslakók invázióját, ahogyan azt H. G. Wells megírta a Világok harca című könyvében. Lehetetlen feladat de Gilmore számára nem létezik lehetetlen.
És a marslakók megtámadják a földet
Félix J. Palma 1968-ban született. Több, a hazájában, Spanyolországban sikeres elbeszéléskötetek után viktoriánus trilógiájával egy csapásra a világot is meghódította. Az első kötet, az Az idő térképe magyarul 2011-ben jelent meg, s most itt a második, amelynek főhőse megint csak H. G. Wells, aki ezúttal nemcsak az időben utazik, hanem az univerzumok között is.
Az ég térképe 2013-ban elnyerte az Ignotus-díjat, amelyet a Spanyol Sci-fi- és Horrorszerzők Szövetsége ítél oda minden évben a legjobb regénynek a műfajban."


2 megjegyzés:

  1. én meg itt rinyáltam, hogy nincs olyan könyv, ami érdekelne mostanában. Várom ezt, az Aranypintyet és az új Ferrantét :)

    VálaszTörlés
  2. Ezeket én is.:) És még biztosan lesz pár érdekes könyv.

    VálaszTörlés